Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babám még mindig...

5 hónapos babám még mindig 3-4szer felkel éjjel, mit tegyek, hogy átaludja az éjszakát?

Figyelt kérdés

Éhes nem lehet, utoljára 11-kor eszik, és először éjjel 1 körül ébred fel. Reggel 6 körül etetem meg először. Éjszaka most már ki sem veszem az ágyból, csak cumit adok neki és simogatom, nagyon sír, de aztán pár perc múlva visszaalszik, ha rákap a cumira. Az első foga pár napja jött ki, lehet hogy ezért kel fel többször is éjjel már két hónapja? Van valaki akinek hasonlóan rossza alvó volt a babája és sikerült valahogyan leszoktatnia erről, vagy csillapítani a fogzással járó fájdalmát (ha ezért van...)?

Viburcolt használjuk egy hete, de csak rosszabbodott a helyzet.

Köszönöm!

2009. dec. 28. 17:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

mi mindig u gy aludtunk el, hogy ölben... aztán mikor letettük jött a sirás rivás... felvettük... kb 3 honapos koráig igy ment... éjjel etetés után ugyanez... már nagyon nem birtuk... hagytuk sirni, becsuktuk a szoba ajtót, kinnt tévéztünk a nappaliban, de semmi. csak a hangja edződött...uh. abbhagytuk ezt a dolgot.

váltottunk. este fürcsi, kajci, ébren leteszem a cumijával, a kispárnájával amit átölel, atán magátol elalszik. ezt egyik naprol a másikra. éjjel ugyanez...kajci, letesz, elalszik... probáld meg te is. hátha segit.

2010. jan. 2. 10:55
 12/13 anonim ***** válasza:
szia. előző vagyok... aki a sirni hagyást is kiprobálta(az 5 hos baba anyukája). visszaolvastam amiket irtál. elfelejtettem mondani, hogy az utóbbi pár napban éjjel éjfél körül megetetem még utoljára, aztán mikor megébred, mindig adok neki egy - két korty vizet, vagy kamilla teát...de nem veszem ki a kiságybol, mert akkor felébred teljesen, hanem megemelem a kis hátát a kiságyban, és ugy adom neki. aztán visszaengedem. én is rengeteget agyaltam rajt, mért ébred meg 3-4szer éjjel, de rájottem, hogy még pici ahhoz, hogy gond nélkül végigaludja az éjszakát. mi vagyunk inkább fáradtak, ahhoz, hogy felkeljünk hozzájuk többször éjjel. nem vagyunk hozzászokva. szükségünk van az alvásra. sztem az, hogy végig alussza egy baba az éjszakát nem azt jelenti, hogy nem ébred meg éjszaka. hanem azt, hogy meg tudja különböztetni a nappalt az éjszakátol. vagyis mikor nappal alszik, alszik kb 1 orát, vagy felet, aztán tudja, hogy játék, kajci stb. éjjel mikor alszik, tudja, hogy sötét van, az az időszak, mikor huzamosabb ideig tart a pihi. de sztem ugyanugy megéhezik, megszomjazik mint mi. multkor éjjel nehezebben aludt vissza. kb 1 orába telt. mire visszaaludt, rájöttem, hogy éhes vagyok és szomjas. sztem mikor alszunk, mi felnőttek észre sem vesszük, hogy éhesek vagyunk vagy szomjasak. emiatt mi nem ébredünk meg. ők még picik, ők egyből érzik. és megébrednek rá. sztem csak a türelem segit. nincs értelme idegeskedni rajt. segithetünk rajtuk, de végig aludni az éjszakát jo darabig sztem még nem fogják...na jo befejezem a rizsát... 1 kalappal!!!!!! :)
2010. jan. 2. 11:10
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! igen igazad van, én vagyok már nagyon fáradt minden éjjel többször felkelni... mondjuk az utóbbi két napban csak a hajnali etetésre ébredt fel, hátha javul a helyzet :) mindenfélét kipróbáltam a fene tudja végül mi segített, az is lehet hogy csak magától hagyta abba, azt hiszem ezt sosem fogom megtudni.
2010. jan. 3. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!