Azoktól kérdezném akik a szüleiknél vagy a párja
szüleinél laknak?
1/11 A kérdező kommentje:
Ez pont most történt: Anyósom bement a szobájába, becsukta az ajtaját, lányom meg veri az ajtót és ordít hogy bement a nagyanyja és velem kell maradni.
Ne légy féltékeny.A mamák erre valók.nézd a jó oldalát,hogy tudod csinálni a dolgodat.Anyósod nekem nagyon rokonszenves hogy ennyit foglalkozik vele.foglalkozzatok együtt vele,játszatok együtt.lehet anyósod vidámabb,harsányabb,ezt imádják a gyerekek.ez van nálunk is.Mi anyuval lakunk,igaz az emeleten,de totál oda vannak egymásért.anyósommal is el van.ennek örülj,mert bármi történhet és akkor legalább tudod,hogy akivel van,azzal örömmel,és nem sírva van el.De mindig te maradsz az anyukája.
2009. dec. 22. 15:02
Egy lakásban laktok? Mert mi anyukámmal lakunk, de külön lakrészben lakik. És csak akkor jön fel hozzánk, ha szólok, h csinálnék valamit, v segítsen.
Szerintem nem tudsz mit tenni velük, szereti a nagyanyját, örülj neki, legalább van / lesz kire hagyni, ha valami dolgod lesz. Ragaszkodik hozzá, és ez valahol jó. A fiam is nagyon ragaszkodik mamához, de a lányom már nem.
Nekem jó, h itt a segítség, de mint irtam, nincs egész nap nálunk.
2009. dec. 22. 15:03
szerintem beszelj az anyosoddal,hogy tobb idot szeretnel tolteni a babaddal.fogd meg es vidd ki setalni.anyara van szuksege a babadnak!
2009. dec. 22. 15:03
Nálunk kicsit jobb a helyzet, egy udvarban lakunk, de külön bejáratunk van. Nem irígyellek, nehéz a helyzet. Te egymagad ezt nem fogod tudni megoldani, hiszen a lányod azt látja, hogy mindketten otthon vagytok, neki ez így természetes születésétől fogva. Szerintem az egyetlen lehetséges megoldás, hogyha az anyósoddal ezt megbeszélitek. Mondd el neki, hogy nagyon örülsz, hogy a lányoddal ennyire ragaszkodnak egymáshoz, de szeretnéd ha hozzád jobban kötődne. Csináljatok sok programot kettesben, többet menjetek sétálni ha megoldható, anyósodnak találj ki programot. Menjen el barátnőjéhez vagy színházba vagy mit tudom én..:-))) Szerintem korábban kellett volna lépni, a lányod ezt nagyon megszokta, nem fogja érteni, hogy ha eddig jól elvolt a nagyival most miért nem lehet. De most így jól belegondolva ha már nagyobb lesz, oviba is fog járni, egyre okosabb lesz akkor nem lesz ebből gond. Ha össze vagytok zárva sok mindent nem tehetsz.:-( Bocsánat, hogy csapongtam ide-oda, de szerintem ez kemény dió...
2009. dec. 22. 15:05
6/11 A kérdező kommentje:
Egy légtérben, egy lakásban vagyunk, reggeltől estig. Nehéz így hogy én csak a "kötelező" dolgokra kellek. Örülök hogy jól kijönnek, ez természetes. De ha én megszidom valamiért, akkor rohan a Mamához vigasztalódni. Így rögtön én vagyok a gonosz, a Mama a kedves, aranyos.
7/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak: ez az állapot nem születésétől fogva van. Anyósom munkarendje olyan hogy vagy késő délutánig van itthon, vagy már kora délutánra haza ér. Volt több mint fél év amíg munkanélküli miatt itthon volt. Meg sokszor itthon van szabin, most pl 3 hetet.
első vagyok.miért kell most szenvedtetni szegény gyereket,hogy elveszik tőle akiért oda van?nem a gyerek hibája hogy így alakult.volt egy ismerősöm,olyan hideg ember volt,hogy jaj,született egy fia és a melegség ugyan meg jött,de nem annyira amennyire az egy gyereknek kéne.Amikor mentem hozzájuk a gyerek mindig nálam kötött ki.bujt hozzám,hozta könyvet,hívott játszani,adta a puszikat.aztán egyszer csak szolt az anyuka,hogy ne vegyem már fel,ne öleljem már meg,és ne jáccak vele,mert engem lassan jobba szeret mint őt.A szívem szakadt meg a gyerekért.most kinek kell itt inkább lépni?kinek kell inkább változtatni?miért a gyerek sérüljön?
2009. dec. 22. 15:14
9/11 A kérdező kommentje:
Szó sincs itt olyan lépésekről ami miatt a gyerek sérülne. Ő az első, így ilyen nem fordulhat elő. De a szülő akkor is az első kell hogy legyen. Nem akarom elszakítani a Mamájától, csak egy ideális helyzetet előállítani.
15.05ös vagyok újra. Ha ez átmeneti akkor szerintem nincs gond, nem lesz örökké szabin az anyósod.:-) Egyet tehetsz még, az alapszabályoka kőkeményen rakjátok le. amit nem szabad azt nálad sem meg a nagyinál sem. Így nem leszel a gonosz, mert ugyanazt az anyósod sem fogja megengedni.
A következő mondatom meg lehet, hogy nem fog tetszeni, de a saját tapasztalatomból kiindulva írom: mivel össze vagytok zárva a dolgok jobban felerősödnek és nem is olyan rossz a helyzet ahogy te annak látod. Csak ugye ez egy állandó helyzet és nincs hová menekülnöd belőle. Legalábbis nálam ez volt,
2009. dec. 22. 15:36
Kapcsolódó kérdések: