Tejallergiás babák anyukáit kérdezném?
Szerintetek ez lehet tejcukor érzékenység?15 hónapos fiam szája körül,arcán kiütéses, karján hólyagok vannak. Szóltam az orvosnak, hogy mióta junior gyerekitalt iszunk,kb azóta van ez,persze biztosan nem tudom, de ez volt egyedül új.Szerinte pedig a hidegre csattog ki,és akkor már a HA-sra is érzékeny lett volna.Észrevettem, hgy már reggel tisztába tételkor pöttyös,pedig hideg nem érte.Nagy nehezen felírta a HA-s tápit újra, a karján le is száradtak a hólyagok.A tejszín tartamú bébiételtől megy a hasa.Nekem is van tejcukorérzékenységem.
Olvastam, hogy a száj körüli pöttyök utalhatnak érzékenységre.
Nálunk 10.000 Ft a magánrendelés,amit nem tudok most kifzetni.A szakrendelésre meg legalább 1,5 hónapot kell várni,ráadásul a gyerekorvos nem is hisz nekem.
Pedig jó lenne már ha tudnánk mitől csattog ki.
A háziorvos írhat fel tejallergiásnak magától tápit?Vérvételt kérhet,hogy ne kelljen várnom ennyit?
Ez inkább tejfehérje allergiának tűnik, nem értem, a dokid miért nem gondol rá.
A legbiztosabb kideritési mód, ahogy az egyik előző Anyuka is irta, ha pár napig 100% - ig tejmentesen táplálod a babát. Ha allergiás, a tünetei szépen el fognak múlni.
Az én kisfiam tejfehérje allergiás. Neki jellemző tünet volt, hogy kiütéses lett a szája körül amikor tejterméket evett. A tápszerről nem tudok nyilatkozni, mert 1 éves koráig szopott, utána Sinlacot és szója alapú tápszert kapott. Ő már születésétől kezdve allergia gyanús volt mert ekcémás volt a bőre, nem is ehettem tejterméket a szoptatás alatt. Fél évesen volt egy allergiás rohama tejpéptől. 13 hónaposan próbáltam bevezetni a joghurtot, attól kiütéses lett. Voltunk 15 hónaposan tejterheléses vizsgálaton a gasztroenterológián. Már 20 ml tejtől csalánkiütéses lett.
Érdekes az orvosod hozzáállása, a mi gyerekdokink már a gyanú esetén felírta a Sinlacot 90%-os támogatásra és a szójatápszert is. Még 1 éves kora után is pedig úgy tudom akkor már csak szakorvosi javaslatra lehetne felírni, de megoldotta. Ő küldött el minket a roham után gasztroenterológiára, sőt fel is hívta az ott dolgozó kollégáját és megbeszélt vele mindent. Az más kérdés, hogy akkor nem vizsgálták meg, hanem ahogy az egyik válaszoló is írta csak a tejtermékek kiiktatását javasolták és visszahívtak 1 éves kora után. De a te babád már elmúlt 1 éves, szerintem mindenképpen vizsgáltasd ki.
Jó fej a gyerekorvosod, akkor miért nem irt fel tejmentes tápszert???
A rizstejet nem inná meg a Baba? Lehetne izesiteni neki kakaóval vagy Maci kávéval. Átmenetileg jó lenne, de kéne a tápszer, abból egy csomó mindent el lehet késziteni tej nélkül is.
(Az én Kisfiam is tejallergiás volt, neki is voltak a szája körül kiütések, olyan piros, pattanás-szerű, csak nem volt fehér a közepe. Amikor már nagyon eldurvult a helyzet, ezek a kiütések egymásba folytak, olyan sok lett belőlük, tiszta vörös volt szegénykémnek az arca, vastagon kiütéses volt :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!