Tejallergiás babák meg tudják szokni a HA tápszert?
Figyelt kérdés
Azt hallottam,hogy jó keserű és félek, hogy nem szokná meg, ha ez lenne a baja. Végülis még nem tudjuk, hogy az baja-e, mert nem minden tünet jelent meg. Pl: tüsszög minden nap, fáj a pocija, kemény és kicsit száraz bőr (nem tudom,hogy ez ekcéma-e), egyik tápszer sem jó neki (hol szorulása, hol hasmenése van), már 4 félét próbáltunk.
Ami nincs: nincs vérpötty a székletében és a súlya is szépen gyarapszik.
2011. okt. 22. 11:02
1/4 anonim válasza:
A tejallergiás babák a HA tápszert sem ehetik meg csak az orvos által felírt tejallergiásat. Több fajta van. Mi a Milupa Peptit használjuk. Az 1-est nem szerette, mert az tényleg keserű, de a 2-essel nincs baja. Az 6 hónapos kortól adható.
2/4 anonim válasza:
A HA tápszert tejfehérje érzékenység esetén írják fel, ennek lehet bőrtünete, de az emésztésre inkább a tejcukor van hatással, azt nem tudja lebontani a laktáz enzim hiánya miatt, ettől fájhat a hasa. Szóval nem mindegy mire érzékeny. Ha tejcukor, akkor tejmentes tápszert fog kapni, vagy laktáz tablettát ír az orvos. Egyébként szerintem meg fogja szokni az ízét, csak kitartóan kell kínálni neki.
3/4 anonim válasza:
A tejallergiás lányomat az összes HA tápszer kicsapja, ő nem kaphat csak Sinlac-ot.
4/4 anonim válasza:
Valóban speciális tápszert írnak fel, de ha kemény és száraz a bőt mindenképpen vidd el bőrgyógyászhoz, mert ír fel nektek krémet, mert ez valóban az ekcéma és durvábbra is fordulhat. Nem tudom, mekkora a gyereked, mert a patikában kapható szerek közül sem kenheted mindegyikkel.(Tapasztalatból írom. Mi hallgattunk a gyerekorvosra, hogy ilyen kicsit még úgyse kezelnek, aztán 8 hónaposan kórházba kerültünk a bőrével és majd a fejem szedte le a doktornő, hogy miért nem látta még bőrgyógyász, hiába mondtam, hogy a háziorvos rendszeresen látta, ráadául a fél éves kontroll sem régen volt a kórházban, ott is azt mondták, hogy majd 1 éves kora körül foglalkoznak ezzel a problémával.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!