Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen egészséges vagy egészsé...

Milyen egészséges vagy egészségtelen nasikat adtok babáitoknak?

Figyelt kérdés
Értem itt azt, hogy pl. a tartósítószer egészségtelen, mégis a legtöbb tejtermékben van pl.Túró rudiban is van, akkor most milyen édességet adjak az egyéves babámnak? Mindenki azt mondja, hogy miért nem adok már neki virslit meg szalámikat, hát az is teli van műdolgokkal, vagy nem? Ti tudtok olyan felvágottat amiben nincs tartósítószer? Akkor már inkább párolt, sült, vagy főtt husit adok a babámnak.Ti hogy vagytok ezzel? Nézitek, hogy van e benne tartósítószer abba az árúba amit a babátoknak főztök?Vagy bioboltban vásároltok esetleg? Mindenki véleményét várom!
2009. dec. 22. 11:02
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

El se olvasom végig a vàlaszokat,làtom kitört a "hàboru".

A sajàt véleményem:Felbirnék robbani mikor làtom alig egy éves kezébe a pufit,csokit,krémturot,és danoninos tàrsait.

Ugyanakkor nem hiszem hogy egy kis màjkrém,csirkemell sonak vagy natur sajt bajt okozna.Én nem vagyok irigy sem a kérdezöre,sem a többiekre,de én nem teremtettem sajnos meg neki azt a lehetöséget hogy bio dolgokat kapjon.

Kertünk sincs,tehàt nem termeszthetek boi zöldséget,gyümölcsöt a nappalimban.

Ugyanakkor a legkàrosabb dolgokat ami tele van soval,cukorral,és tartositoszerrel azt kihagyom.Igen elolvasom mit adok a gyereknek.Ugyanis volt hogy babakeksz a polcon àllt 4 honapos kortol feltüntetve de elolvastam és tartalmazott cukrot is.A cukor nem méreg de még akkor picike volt hozzà.

Azt is hozzàteszem,szerintem egy nem bio és egy bio banàn között nem nagy a különbség,biztos nem okoz egyik sem maradando kàrosodàst.

Pörköltöt,meg tàrsait nem adom neki,azt hiszem ràér majd késöbb ezeket enni,amig lehet egyen natur pàrolt zöldséget,gyümölcsöket,natur joghurtot.

Nem hiszem hogy egy gyerek azzal boldogabb lesz ha kap babapiskotàt,turo rudit,vagy csokit,puffasztott kukit...

Az enyém nem hiànyolja.Kielégitem a nasi részt finom idény gyümölcsökkel,babàknak kifejlesztett gyümölcsitalokkal,cukor nélküli babakekkszel,kétszersülttel.De nincs pénzem,lehetöségem bio termékekre.

2009. dec. 22. 19:26
 32/34 A kérdező kommentje:
19.26 os utsó te hol veszed a kétszersültet? Mert egyszerűen nem látok mostanában egy boltban sem.
2009. dec. 22. 20:25
 33/34 anonim ***** válasza:
15.29es vagyok..remélem a kommented nem nekem szólt, mert semmi sértőt nem írtam. Ha mégis..hiába van kertünk, évekig kamionok álltak rajta, folyt az olaj ezerrel szanaszét, most meg tele van állandóan kitermelt fával. Egyébként meg én városi csaj vagyok, mindig is az voltam, nem is szeretek kertészkedni igazán. És nem gondolom, hogy apukád nemm dolgozik eleget a kertben, attól függetlenül, hogy nem szeretem az ilyesmit tudom mennyi munka van vele. és te legalább tudod, hogy a ti bio cuccotok tényleg bio és nem csak rá van írva.
2009. dec. 22. 21:15
 34/34 anonim ***** válasza:

Én magamnak is nézem, miből van az étel. Nem biokajálunk, de nem eszünk szemetet.

Már eleve azzal is vitatkoznék, szüksége van-e a babának/gyereknek nasira. Szerintem nincs.

Ha rosszul alapozzuk meg a táplálkozási szokásait, a későbbiekben iszonyú nehéz lesz átszoktatni, és lesz belőle egy elhízott, boldogtalan tini/felnőtt, némi személyiségzavarral, esetleg cukorbetegséggel, magas vérnyomással stb.

Tudom, régi kérdés, de hátha valaki most olvassa... ez is egy vélemény.

2010. okt. 12. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.