Teljes kiőrlésű liszt- szerintetek egészséges, vagy egészségtelen?
Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek, mert én már nem tudom, hogy mit gondoljak.:D
Sz*rd le nagy ívből! Már kétszáz éve ez megy, hogy kikiáltanak egy élelmiszert baromi egészségesnek/egészségtelennel, eltelik húsz év, majd felfedezik az ellenkezőjét. Például sokáig hirdették, hogy a tojás jajdemilyen egészségtelen. Kiderült, hogy nem. A nyolcvanas években szirénáztak, hogy a zsír, vaj egészségtelen, főzzetek olajjal, egyetek margarint. A kétezres évekre kiderült, hogy a zsír ezerszer egészségesebb.
Emiatt egész egyszerűen nem kell az ilyenekkel foglalkozni. Vegyesen, változatosan (!!!!!!), mrétékletesen kell táplálkozni, akkor nem lehet baj. Gáz mindig akkor van, ha valamilyen tápanyagból túl sok, másikból meg túl kevés jut be a szervezetbe.
Nem olvastam végig, szerintem baromság, mint ahogy Antal Valinál is vannak sokkal okosabb emberek.
Eleve ott kezdődik, hogy nem a tk. liszttől leszel beteg, hanem HA gluténérzékeny vagy ÉS eszel bármilyen glutén tartalmú dolgot, az betegít, folyamatosan.
A másik oldalt viszont nem írja le a cikk: a fehér lisztben semmi tápanyag nincs (lehántják a búzáról), "csak" hízlal. Ide-oda ingadozik a vércukorszint, megy el löket inzulin - aztán egyszer csak a hasnyálmirigy elfárad, és nem lesz több inzulin. Ezt hívják cukorbetegségnek.
Én azt mondom, mértékletesség, és abból nem lehet baj.
Semmivel sem egészségesebb,mint a fehérliszt. Attól sem lesz senkinek semmi baja. Évszázadokon keresztül csak fehér kenyeret ettek az őseink,és nem lettek sem gluténérzékenyek sem cukorbajosak. Csak a malmoknak a korpát is el kell adni,ezért lett egészséges a teljes kiőrlésű liszt.
Az elsővel értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!