Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Teljes kiőrlésű liszt- szerint...

Teljes kiőrlésű liszt- szerintetek egészséges, vagy egészségtelen?

Figyelt kérdés

[link]


Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek, mert én már nem tudom, hogy mit gondoljak.:D


2011. júl. 20. 15:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Sz*rd le nagy ívből! Már kétszáz éve ez megy, hogy kikiáltanak egy élelmiszert baromi egészségesnek/egészségtelennel, eltelik húsz év, majd felfedezik az ellenkezőjét. Például sokáig hirdették, hogy a tojás jajdemilyen egészségtelen. Kiderült, hogy nem. A nyolcvanas években szirénáztak, hogy a zsír, vaj egészségtelen, főzzetek olajjal, egyetek margarint. A kétezres évekre kiderült, hogy a zsír ezerszer egészségesebb.


Emiatt egész egyszerűen nem kell az ilyenekkel foglalkozni. Vegyesen, változatosan (!!!!!!), mrétékletesen kell táplálkozni, akkor nem lehet baj. Gáz mindig akkor van, ha valamilyen tápanyagból túl sok, másikból meg túl kevés jut be a szervezetbe.

2011. júl. 20. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig, szerintem baromság, mint ahogy Antal Valinál is vannak sokkal okosabb emberek.


Eleve ott kezdődik, hogy nem a tk. liszttől leszel beteg, hanem HA gluténérzékeny vagy ÉS eszel bármilyen glutén tartalmú dolgot, az betegít, folyamatosan.


A másik oldalt viszont nem írja le a cikk: a fehér lisztben semmi tápanyag nincs (lehántják a búzáról), "csak" hízlal. Ide-oda ingadozik a vércukorszint, megy el löket inzulin - aztán egyszer csak a hasnyálmirigy elfárad, és nem lesz több inzulin. Ezt hívják cukorbetegségnek.


Én azt mondom, mértékletesség, és abból nem lehet baj.

2011. júl. 20. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Semmivel sem egészségesebb,mint a fehérliszt. Attól sem lesz senkinek semmi baja. Évszázadokon keresztül csak fehér kenyeret ettek az őseink,és nem lettek sem gluténérzékenyek sem cukorbajosak. Csak a malmoknak a korpát is el kell adni,ezért lett egészséges a teljes kiőrlésű liszt.

Az elsővel értek egyet.

2011. júl. 20. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Smartguy86 ***** válasza:
Valójában régen más lisztet ettek. A fehérliszt csak az olcsó tömegtermelt búzával került előtérbe. Régen a tönkölybúza volt elterjedt és azt is teljes kiőrlésben... azt mondják a szakmabeliek (malomipar), hogy a tönköly egészséges, a fehérliszt pedig csak hízni jó...
2011. júl. 20. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
15:41 hogy te milyen sötét vagy!!! A múlt századig nem is ismerték a fehérlisztet, ez a finomított üres f@s csak mostanában divat! Gyorsan szívódik fel ez a baja, a teljeskiőrlésűvel szemben mert abban a rosttartalom lassítja a felszívódást és még mikrotápanyagokat is tartalmaz vazze! Hahó mekfláj van itthon valaki?
2012. dec. 27. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!