Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen egészséges vagy egészsé...

Milyen egészséges vagy egészségtelen nasikat adtok babáitoknak?

Figyelt kérdés
Értem itt azt, hogy pl. a tartósítószer egészségtelen, mégis a legtöbb tejtermékben van pl.Túró rudiban is van, akkor most milyen édességet adjak az egyéves babámnak? Mindenki azt mondja, hogy miért nem adok már neki virslit meg szalámikat, hát az is teli van műdolgokkal, vagy nem? Ti tudtok olyan felvágottat amiben nincs tartósítószer? Akkor már inkább párolt, sült, vagy főtt husit adok a babámnak.Ti hogy vagytok ezzel? Nézitek, hogy van e benne tartósítószer abba az árúba amit a babátoknak főztök?Vagy bioboltban vásároltok esetleg? Mindenki véleményét várom!
2009. dec. 22. 11:02
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Hihetetlen, hogy milyen írígy emberek vannak itt, egyébként már nyugdíjas az édesapám, és csak a családnak termel már.:-)És igenis megdologozott azért amilye van, és soha nem csalt, de ugylátszik egyesek magukból indulnak ki, azért mert ők nem becsületesek, azért még vannak normális becsületes adófizető polgárok az életben, akiket nem kell szidni ha valamit önerőből elértek, bocsika, tudja akiről beszélek, hogy neki szól.
2009. dec. 22. 13:08
 22/34 A kérdező kommentje:
Én pedig már azt hiszem ledolgoztam 21 évet, ugyhogy nekem ne papoljon senki, hogy az ölembe hullik minden!!!Főleg nem egy idegen akinek dunsztja sincs a dolgokról!Nem is ismersz, hogy mersz ítélkezni!Azért, mert te nem engedheted meg magadnak, hogy minőségi, meg bio terméket vegyél ezért az hül.ye szerinted meg rossz aki azt vesz?Meg igenis úgy érzem, hogy jól teszem, hogy nem tömöm a babám tartósítószeres értéktelen élelmiszerekkel csupán csak azért mert az sok pénzbe, és időbe kerül(persze nem feltétlen drága és időigényes, csak odafigyelés kérdése), inkább lustának nevezném azt, aki nem figyel oda ezekre, negem a gyerekorvos és a védőnő is sok jó dolgot mondott, mit ne adjak a gyereknek.Mert, hogy sokminden a táplálkozáson is múlik, meg persze az immunrendszertől is függ, a génektől, de ha én ezt tartom természetesnek, az másnak miért rossz???talán sok itt az írígy ember???
2009. dec. 22. 13:14
 23/34 anonim ***** válasza:

hehe, valami hasonló kirohanást vártam tőled. :)

1. felteszel egy kérdést, hogy rajtad kívül ad-e valaki bio kaját a babájának

2. felháborodsz, ha többen leírják, hogy feleslegesnek és drágának tartják

3. kiderül hogy te se magadtól veszed, hanem kapod

4. miután beszólnak, hogy "ja úgy könnyű más f*szával verni a csalánt", akkor kikiáltasz irigynek. haha.-

csak gratulálni tudok. a frusztráltság és az egoizmus az a bio kajákból származik nálad? mert akkor még úgy se fogom venni, amúgy sem vagyok híve a világméretű átveréseknek.

ja, és már csak b*szogatásból is:

22 éve dolgozol? 40 felett szültél gyereket? tudod, hogy egyes orvosok szerint ez mennyire egészségtelen? egészségtelenebb, mint nem bio-kaját enni. olvass csak utána!

2009. dec. 22. 13:30
 24/34 anonim ***** válasza:
ja, még annyi, hogy a kutyát nem érdekli, hogy te mivel eteted a gyerekedet. lehet, te is jobban járnál, ha te se a más gyerekével foglalkoznál.
2009. dec. 22. 13:37
 25/34 anonim ***** válasza:

Kisfiam 11 hónapos."Nasiként" túrókrémet,joghurtot,cornflakes-t adok neki.Próbálkoztam sok mással is,de nem nagyon érdekli egyelőre.

Nem vagyok megrögzött címkeolvasgató,de rápillantok arra a kevéske dologra,amit a kiskiam kap.

Viszont kikerülhetetlen,hogy ne érintkezzen olyan ételekkel,ami kevésbé egészséges.

Hadd jegyezzem meg,hogy a kommentjeidet olvasva én is úgy éreztem,hogy hencegsz itt nekünk,nem szép dolog.Az utolsó válaszadóban emberedre találtál! :)

2009. dec. 22. 13:48
 26/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azoknak is akik közben írígységükben megsárgultak! 35 vagyok, 14 éves korom óta suli mellett dolgozom, és mi közöd van hozzá, hogy mikor szültem! Nem hencegtem, csak véleményekre vagyok kíváncsi, és nekem tök mindegy hogy milyen xar egészségtelen kajákkal etetitek a kicsiteket, a ti bajotok! Aki meg normálisan válaszolt annak köszönöm, ugy látszik ezen az oldalon sokan nem bírnak magukkal, itt élik ki a felesleges agressziójukat, meg ugy látszik otthon vagy az életben nem érvényesültök, ezért itt jól beszólhattok, otthon biztos ha beszóltok, akkor annak következménye van!Gratulálok!Úgy látom itt sok ember sárgaságban szenved, és itt sokaknak mindegy, hogy mit ad a gyereknek az asztalra!Én sem eszek meg akármit!
2009. dec. 22. 14:14
 27/34 anonim ***** válasza:

fröcsögjél csak. van ám értelme. szóval a te álláspontod szerint aki nem bio-kajával eteti a gyerekét, az irigy. :)))

tudod mit mondok én erre?

olyan volt a kérdésed, mintha azt írtad volna, hogy a gyereknek évi 2x szüksége van tengerparti levegőre, kitisztítja a légútjait, és egészséges a magasabb páratartalom. ki viszi tengerpartra a gyerekét évi kétszer? aki nem viszi, mert feleslegesnek tartja, vagy nincs rá pénze, azt jól le kell ugatni, mert rosszat akar a babájának, és különben is, apuci tengerpartszakértő, és tulajdonképpen ő fizeti az utat, és ha valaki erre azt mondja, hogy óó, hát úgy könnyű, akkor erre az az emberi reakciód, hogy óó de irigy vagy, mert te nem teheted meg, hogy tengerpartra viszed a gyerekedet évente kétszer.

csak gratulálni tudok, de tényleg. ezek után már csak azt kívánhatom neked, hogy nyomd bele a fejed egy vödör bio-zöldségbe, ha már olyan sok van, hátha attól megjön az eszed :)))))))))))))

2009. dec. 22. 14:21
 28/34 anonim ***** válasza:

Én nem értem hogyan fajulhat el egy kérdés ennyire..:(

Igen annak könnyebb akinek van honnan beszereznie a biokaját olcsón vagy van pénze megvenni. Nekem ebből a szempontból picit könnyebb, falun lakunk, mi nem termelünk semmit, de igyekszek kérni, venni a szomszédoktól ahol tudom nem szórnak rá semmit. De azzal is tisztában vagyok, hogy állandóan nem tudom elkerülni a bolti kajákat, gyümölcsöket. Lányom 16 hónapos, eddig nem ehetett tejet, de most már kezdhetem nála is bevezetni. Túrókrémet még nem kapott, túrórudit kétszer kb, de most kitaláltam, hogy itthon fogok túrókrémet és joghurtot csinálni, abba legalább tudom miből mennyi van. Ha édességet adok neki akkor előnyben részesítem az itthon készített sütiket, de sokszor kapunk szomszédoktól is. ezeket még mindig jobbnak tartom mint a gyári kekszeket. Ezenkívül bulátát, kölesgolyót szoktam még neki adni, nagy ritkán ropit só nélkül. Felvágottat általában sonkát kap, szereti a kenőmájast nagyon, most szereztem be házi kenőmájas receptet. Ugyanúgy van benne zsír mint a boltiban, de legalább aroma meg ízfokozó meg tartósítószer nincs. Ünnepek után ezt készülök kipróbálni.

2009. dec. 22. 15:29
 29/34 A kérdező kommentje:
Ti is termelhetnétek biozöldséget meg gyümölcsöt ha van kertetek, és jó a talaj, szerintetek apám nem dolgozik meg érte?Talán magától terem?Ő gyomlál meg csinálja minden részét a dolognak, hogy az unokájának meg a gyerekeinek jobb legyen,már rég abbahagyta volna ha nem lennének unokái gyerekei.Ő csinál mindent egyedül már nincsen meg a vállalkozása, és ő sütteti a napban a hátát,ő dolgozik meg érte, sőt a férjem is beszokott neki segíteni!
2009. dec. 22. 16:10
 30/34 anonim ***** válasza:

Most mi volt ebben sértő számodra kedves kérdező???

"11:29-es vagyok, nem beszélve arról, hogy a BIO cucc az jó biznisz, mert 3xos áron el lehet adni, ha meg esetleg rájönnek, hogy nem is bio (mármint a termesztőknél), akkor megbüntetik őket, amit ők röhögve ki is fizetnek, mert még így is nagy biznisz eladni bionak, ami nem is bio."

Tényleg 35 éves vagy?? Ne haragudj de nem látszik. Kifakadsz egy válaszon, azért mert valaki másképp vélekedik a bio dolgokról. Lehet, hogy a te apád nem csal, de hidd el nagyon sokan átverik az embert. Nagyon szupi, hogy te ingyen kapod, örülj neki. Attól még nem irigy valaki mert megjegyzi, hogy Ő nem teheti meg, hogy megvegye.

És akkor kicsit később felteszel, egy kérdést, hogy miért ilyenek az emberek. Előbb keresd magadban a hibát!!!!

2009. dec. 22. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!