Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miket tud 14-15 hós babátok?...

Miket tud 14-15 hós babátok? Egy nap mennyit foglalkoztok vele, mikor célirányosan tanítjátok, játszotok?

Figyelt kérdés
Inkább a szellemi dolgokra gondolok,nem a járás stbre.Barátnőmnek kislánya van 3 hónappal idősebb,és folyton azzal jön,h ekkor már ő ezt meg azt csinálta.Az én kisfiam nem sok mindent mond,nem mutogatja hol vagyok.Tudom,h nem foglalkozok vele egész nap,mert néha elveszek a programokban,meg,h ide menjünk oda menjünk,de ha mosogatok,főzök,jön velem,és mindig mondókázok,beszélek hozzá.Táncolunk,minden nap végig megyünk a színeken,számokon,formákon,állatokon,állathangokon,énekelek,beszélek hozzá németül,angolul,rajzolok,ő firkál,bábozunk,fogócskázunk,együtt fürdök vele,mesélek,könyvet nézünk,építünk.labdázunk,ezek minden nap megvannak becsülettel.de maga az ellátása is olyan sok időt vesz igénybe-minden nap főzni,pelusozni,rendet rakni,feltakarítani.néha egyedül játszik,de akkor is 2 méteren belül van.járunk zenebölcsibe,baba-mama klubba,és heti 2x egy klubba,ahol kisgyerekek játszanak,akkor is szinte végig vele vagyok,beszélek hozzá,mutogatom neki mi hogy van.ez mégis kevés lehet?

2014. febr. 15. 12:41
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%

A töredékét nem csináltam soha ezeknek!!!!Még hogy kevés..?

Nem...nem az!

Más gyerekét meg ne nézd, teljesen felesleges.Nem egyformán fejlődnek, se szellemileg, sem fizikailag.

Fiam 14 hónapos, nem mutogat, a labdát ide hozza ha kérem.Apához, nővéréhez oda megy ha kérdezem hol vannak.Testrészeit mutogatom, de nem nagyon reagál! :)

Lányommal se gyúrtam agyra soha.Napközben tanítgattam miközben csináltam a dolgokat..Ehhez képest 3 évesen szépen beszél, 10-ig elszámol, ismer minden színt formát..stb.Nagyon okos..

Ne aggódj..

2014. febr. 15. 12:58
 2/42 anonim ***** válasza:
100%
Az én 14 hónapos kisfiam néhány szót mond (nem, csüccs, anya, apa, banán), egymásra rakosgat egy-két kockát, és ha könyvet olvasok, akkor mutogatja a könyvet hogy "ott", de még csak a könyvet, nem benne a képeket. Nagyon sokat játszik egyedül, meg a testvérekkel, három pici gyerekem van, alig van idő csak vele foglalkozni. Amikor célirányosan tanítom, az kb. napi fél óra. Szerintem nincs is rá szükség, elég ha játszik egyedül, vagy te játszol vele, meg persze beszélsz hozzá, énekelsz, tanul meg fejlődik ő magától.
2014. febr. 15. 13:12
 3/42 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyen lelkiismeret-furdolásod. Nagyon sokat foglalkozol a kisfiaddal! Én is próbálom őt tanítgatni, de sajnos felénk nincsenek ilyen klubok. :(

Kisfiam 15 hónapos, ezeket "tudja":

- ezeket a szavakat mondja: apa, anya, mama, papa, kuka (persze az ő kis nyelvén)

- mutatja hol van a feje, haja, füle, szeme, orra, szája, foga, keze, lába, hasa

- könyvben megmutatja a cicát, kutyát, kakast, kígyót, csigát, egeret...

- ha kérem oda hozza a labdát, cipőt

- ismeri a plüsseit, odahozza amelyiket kérem (kutya, maci, teknős)

- szeret formabedobózni, de igazából hosszú távon semmilyen játék nem köti le. Igazi fiú, egész nap rohangál, rámol, pakol, futkos, labdázik, autózik.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2014. febr. 15. 14:08
 4/42 anonim ***** válasza:
100%

"minden nap végig megyünk a színeken,számokon,formákon"

"beszélek hozzá németül,angolul"

Könyörgöm egy 14-15 hónapos gyerekről van szó,ne akarj topmenedzsert nevelni a gyerekből(mondta Vekerdy)a barátnővel meg ne foglalkozz!

2014. febr. 15. 14:12
 5/42 anonim ***** válasza:
100%

Mondd, hogy csak viccelsz... Egy 14 hónapossal mi a francért mész végig három nyelven a színeken, számokon, formákon? Miért baj, ha más tisztességes gyerekekhez hasonlóan csak ötödik általánosban fog először találkozni a "paralelogramma" szóval? Lazíts már egy kicsit, könyörgöm, nem versenyló, hanem kisgyerek - szinte még csecsemő!

Van nálunk a játszótéren egy hasonló anyuka, csak kicsit idősebb a gyereke, mint a tied. Na ő is hozzád hasonlóan nyomja. A többi gyerek rohangál, mászókázik, kismotorozik vidáman, ő meg követi mindenhova a gyereket, és be nem áll a szája: "Nézd, Lilike, ez a fűszál", "Hallod, Lilike, harangoznak." Szegény kislány, egy nyugodt pillanata nincs.

A lehető legnagyobb jóindulattal javaslom, hogy hagyd békén a gyerekedet. Ezzel az értelmetlen, teljesítménycentrikus hozzáállással nem azt éred el, hogy okosabb lesz, de a későbbiekben komoly veszélybe sodorhatod a kapcsolatotokat.

2014. febr. 15. 14:40
 6/42 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket minek csinálod vele??? Szegény gyerek!

Ez a "mindennap megvan becsülettel" hozzáállás, olyan (már ne haragudj) mintha egy robot lenne a gyereked, vagy mintha egy kiskutyát idomítanál. Szeretgesd, játsszál vele, csak a játék és az együttlét kedvéért, hagyd néha unatkozni!

2014. febr. 15. 15:20
 7/42 anonim ***** válasza:
100%

Igazi "beparamama"!!!

Jesszus..

Hagyd azt a gyereket már könyörgöm.Ezerszer többet tanulnak felfedezés útján, mint amikor direktbe mondod a fejébe.

Pl: ne vidd oda a kockát és mutasd meg hogy ez egy kocka, hanem várd meg amíg odaviszi és akkor mond meg neki hogy az egy kocka!!

Hagyd a gyereket gyereknek lenni!!!Nem lesz attól kevesebb, mert másfél évesen nem szavalja el az Ady összest!!!

2014. febr. 15. 15:29
 8/42 anonim ***** válasza:
100%
ez most komolyan kérdés részedről vagy nagyzolás???
2014. febr. 15. 17:53
 9/42 A kérdező kommentje:
Nagyzolas? Mikor a legtobbeteknek többet tud a babaja? Miért baj, ha próbálom tanítani?a nyelv pl köztudottan nagyon kicsi korban kell elkezdeni, h mikor odakerul könnyebben tanuljon majd, de egyebkent nem azért tanítók,hanem mert nem Mon élünk, és ha jövőre megy az oviba,amibe felvehetik kettannyelvu, ne álljon ott az én babám,h egyiket se érti
2014. febr. 15. 20:27
 10/42 anonim ***** válasza:
100%
Két-tannyelvű óvodába? Ne haragudj, de te hülye vagy!
2014. febr. 15. 20:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!