Miket tud 14-15 hós babátok? Egy nap mennyit foglalkoztok vele, mikor célirányosan tanítjátok, játszotok?
A töredékét nem csináltam soha ezeknek!!!!Még hogy kevés..?
Nem...nem az!
Más gyerekét meg ne nézd, teljesen felesleges.Nem egyformán fejlődnek, se szellemileg, sem fizikailag.
Fiam 14 hónapos, nem mutogat, a labdát ide hozza ha kérem.Apához, nővéréhez oda megy ha kérdezem hol vannak.Testrészeit mutogatom, de nem nagyon reagál! :)
Lányommal se gyúrtam agyra soha.Napközben tanítgattam miközben csináltam a dolgokat..Ehhez képest 3 évesen szépen beszél, 10-ig elszámol, ismer minden színt formát..stb.Nagyon okos..
Ne aggódj..
Ne legyen lelkiismeret-furdolásod. Nagyon sokat foglalkozol a kisfiaddal! Én is próbálom őt tanítgatni, de sajnos felénk nincsenek ilyen klubok. :(
Kisfiam 15 hónapos, ezeket "tudja":
- ezeket a szavakat mondja: apa, anya, mama, papa, kuka (persze az ő kis nyelvén)
- mutatja hol van a feje, haja, füle, szeme, orra, szája, foga, keze, lába, hasa
- könyvben megmutatja a cicát, kutyát, kakast, kígyót, csigát, egeret...
- ha kérem oda hozza a labdát, cipőt
- ismeri a plüsseit, odahozza amelyiket kérem (kutya, maci, teknős)
- szeret formabedobózni, de igazából hosszú távon semmilyen játék nem köti le. Igazi fiú, egész nap rohangál, rámol, pakol, futkos, labdázik, autózik.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
"minden nap végig megyünk a színeken,számokon,formákon"
"beszélek hozzá németül,angolul"
Könyörgöm egy 14-15 hónapos gyerekről van szó,ne akarj topmenedzsert nevelni a gyerekből(mondta Vekerdy)a barátnővel meg ne foglalkozz!
Mondd, hogy csak viccelsz... Egy 14 hónapossal mi a francért mész végig három nyelven a színeken, számokon, formákon? Miért baj, ha más tisztességes gyerekekhez hasonlóan csak ötödik általánosban fog először találkozni a "paralelogramma" szóval? Lazíts már egy kicsit, könyörgöm, nem versenyló, hanem kisgyerek - szinte még csecsemő!
Van nálunk a játszótéren egy hasonló anyuka, csak kicsit idősebb a gyereke, mint a tied. Na ő is hozzád hasonlóan nyomja. A többi gyerek rohangál, mászókázik, kismotorozik vidáman, ő meg követi mindenhova a gyereket, és be nem áll a szája: "Nézd, Lilike, ez a fűszál", "Hallod, Lilike, harangoznak." Szegény kislány, egy nyugodt pillanata nincs.
A lehető legnagyobb jóindulattal javaslom, hogy hagyd békén a gyerekedet. Ezzel az értelmetlen, teljesítménycentrikus hozzáállással nem azt éred el, hogy okosabb lesz, de a későbbiekben komoly veszélybe sodorhatod a kapcsolatotokat.
Ezeket minek csinálod vele??? Szegény gyerek!
Ez a "mindennap megvan becsülettel" hozzáállás, olyan (már ne haragudj) mintha egy robot lenne a gyereked, vagy mintha egy kiskutyát idomítanál. Szeretgesd, játsszál vele, csak a játék és az együttlét kedvéért, hagyd néha unatkozni!
Igazi "beparamama"!!!
Jesszus..
Hagyd azt a gyereket már könyörgöm.Ezerszer többet tanulnak felfedezés útján, mint amikor direktbe mondod a fejébe.
Pl: ne vidd oda a kockát és mutasd meg hogy ez egy kocka, hanem várd meg amíg odaviszi és akkor mond meg neki hogy az egy kocka!!
Hagyd a gyereket gyereknek lenni!!!Nem lesz attól kevesebb, mert másfél évesen nem szavalja el az Ady összest!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!