Ti mit csinaltok, hogyan foglalkoztok a 3 honapos babatokkal?
Az enyém ugyan már 8 hónapos,de akkor jártunk babamasszázsra, vagy babamocorgóba.
Otthon tornáztunk, baba-mama tornát csináltam dvd-ről.
Sokat fogtunk, pl ablakkilincs, ajtókilincs, nézegettük a lámpa fényét.kezébe adtam kanalat, papírt, ruhát, műanyagot.
Az volt a lényeg, hogy minél több mindent fogjon, férjem finom motorikája kb 0, nem szerettem volna ha esetleg örökli..:)
Nem is, már akkor is nagyon szépen fogta a csörgőket.
Tánciztunk, nézegette a kezemet, ahogy himbáltam, néha árnyakat is csináltunk az nagyon tetszett neki.
Meg ha a hasamra tettem és dűlüngéltünk,mintha vihar lenne azt imádta.
3 hónaposan kezdett fogni, gügyögni, nézelődni kíváncsian.Akkor próbálta először felhúzni magát...
Már nem tudom hol vettük, talán a brendonban, olyan tépőzáras, csilingelő csőrgőt, amit feltapasztottunk a kanapé háttámlájára, a kicsit meg elé, lábbal a csörgők felé, h rugdossa. Én az összezárt sípcsontjaimra fektettem és fogva, nehogy leessen, emelgettem a lábfejem, marhára élvezte. "Beszélgettünk", én magyaráztam neki ő meg visszagőgicsélt. (Első válaszolónak: a babák nem gügyögnek, azt a felnőttek csinálják, az ilyen picik gőgicsélnek és nagyobb korukban gagyognak. A magyar nyelv szépségei! ;))
Ekkoriban kezdte élvezni a fürdést is, mosdószovacsból a pocakjára facsartuk a vizet és így csikiztük, vigyorgott tőle, mint a vadalma.
Mi is táncoltunk vele, lötyögtünk, tornáztattuk, mutogattunk neki gyümölcsöket, szaloncukrot dugtunk a kezébe (decemberi baba volt). Hallgattunk babazenét, énekeltem, mondókáztam neki.
Ilyenkor kezdenek gőgicsélni, az erősebb babák átfordulnak hátról hasra vagy hasról hátra. Kezüket, játékaikat a szájukba gyömöszölik, élvezik, h kezükügyében, vagy lábaiknál elhelyezett csörgőből hangot tudnak kocsalni. Némelyik baba szeret hintázni, van aki csak anyához simulva érzi jól magát. Mosolyognak idegenekre, a bátrabbak gőgicsélnek is nekik.
Azt hiszem ennyi.
Köszi kedves második.Kb 10 percem volt válaszolni a kérdésre bocsánat,hogy nem gondoltam át a magyar nyelv szépségeit, de jöttél te és most már megvilágosodtam....
:)
szia
én rengeteget énekelek-szakmai ártalom,meg furulyázok neki,de csak ,ha látom ,hogy unatkozik.evés után kb 20percet van el a játszószőnyegen,addig elvégzem a dolgom,beszélek hozzá.sokszor ölbe veszem,viszem végig a házban-mutogatok neki.szoktunk tornázni is-találtam egy jó könyvet,abban szuper dolgok vannak.zenét hallhatunk,sétálunk,vagy egyszerűen csak "beszélgetünk"
Kedves első! Nagyon szívesen! ;) Szeretek nyelvi lámpa lenni!
Kedves negyedik! Még nem kell nyúlnia a tárgyak felé, az majd negyedik ötödik hónapban esedékes! Ne izgulj, minden ok!
1# szuper kedves második:)
Kérdező ne aggódj még elég ha megfogja mikor oda adod neki,
de egyébként is minden baba más-ne hasonlítsd őket össze kb 3 évesen egyforma dolgokat fognak tudni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!