Ti mennyit foglalkoztok tudatosan a babátokkal? Mit csináltok ilyenkor?
Lefekszem mellé, képes könyvet olvasok neki, vagy Mondókásat, vagy dalolok neki, vagy együtt játszunk.
Van Fisher price golyó pályája, azzal nagyon jól el van, hol én, hol ő dobálja bele a golyókat. Fa kockából építsék neki, amit eldönthet.
Amikor a fiam ennyi idős volt, akkor jobbára én is hagytam, hogy ellegyen. Szeretett kúszni, minden játékot megnézegetett. Ha akart odakúszott hozzám és akkor foglalkoztam vele. Néha leültem hozzá játszani, mutogattam, mondtam neki pár dolgot. Ha érdekelte, mit csinálok, akkor partner volt, ha nem, akkor másfelé kúszott és másvalamit nézett meg.
Nem kell erőltetni, önálló emberke. Csak azt kell nagyon figyelni, hogy veszélyes helyekre halad-e.
Egy éves a fiam, és tök jól el tud játszani egyedül. Persze ott vagyok a közelében, lát, de nem mindig igényli,hogy játszak vele!
Én elkövettem azt a hibát, hogy ráerőltettem magam a gyerekre, gondolván, nem leszek jó anya, ha nem játszok vele egész nap. A férjem állított le, hogy ha látom,hogy jól eljátszik egyedül is, akkor miért nem hagyom. Persze szoktunk együtt is játszani, de nem egész nap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!