3-4-5 hónapos babátokkal mennyit foglalkoztok/foglalkoztatok, beszéltek hozzá mikor ébren van?
Járókában volt, vagy ha tudtam rá figyelni, a földön. Addig hagytam magában, amíg nem kezdett nyűgösködni, szerencsére elég nyugodt alkat, volt többször, hogy inkább játszottam vele, mert nekem volt hozzá kedvem, ő még el lett volna magában. :)
Ha sírt, de nekem még más dolgom volt, hordozókendőbe tettem.
3,5 hónaposan fordult az egyik irányba, 5,5 hónaposan a másikba, hogy ezen kívül mit tudott, nem emlékszem.
Ja, most 10 hónapos, én itt gépezek, ő meg mögöttem matat. Még mindig extra könnyű eset.
5 hós a kisfiam de mivel van még mellette egy 2 éves lányom így mi nagyon fix napirend szerint élünk:
- reggel ébrednek mindketten fél 7-7 körül, míg a nagy kakaót iszik és mesét néz a kicsit megreggeliztetem. Utána a nagy reggelizik velem a konyhában, a kicsi addig kint van velünk a pihenőszékben vagy a kiságyában játszik.
-Aztán a kicsi 9-kor elalszik, addig a naggyal játszom, rendbeszedem a lakást, beteszem a mosást, ilyesmi.
- 10-10:30 körül indulunk sétálni, a kicsi a babakocsiban tovább alszik, a naggyal addig játszóterezünk, sétálunk, vásárolunk stb.
- 12-re hazaérünk, a nagyot gyorsan megebédeltetem addig a picur szintén a pihenőszékben van kint velünk
- utána a nagyot lerakom aludni és ebédeltetem a picit. Ebéd után ha főzök kint maradunk a konyhában, addig ő az etetőszékben van, mondókázok neki, énekelek közben. Ha nem főzök akkor bemegyünk a szobába és akkor csak az övé vagyok, játszunk ilyesmi.
- 3 körül elalszik a pici, itt van 1 szabad órám
- 4-kor ébred mindkét gyerkőc, mindkettőt etetem felváltva, aztán apa is hazaér és akkor együtt foglalkozunk a gyerkőcökkel vagy amíg apa foglalkozik velük én még megcsinálom a házimunkát amit kell
- este 7:00 kor a picinek fürdés,vacsora és alvás reggelig
Reggel 8- 1/2 9 körül kelt fel a babám, szopizott, átöltöztettem, és utána ment a járókába. Én ezt tudatosan betartottam mindig (hogy játszon el egyedül is), mert ilyenkor általában 1.5 -2 órát elvolt egyedül a járókában, forgatta a játékokat, és figyelte a zenélő csörgőket. Akkor gyakorlatilag mindenre volt időm, megkávézni, kitakarítani, főzni, mosni. Akkor még csak hasról-hátra fordult, aztán persze mehettem megfordítani, mert háton nem szeretett lenni. :) Aztán délután már inkább velem volt a játszószőnyegen, és együtt voltunk csörgővel játszottunk, énekeltem neki. Ha volt halaszthatatlan dolgom, akkor délután is betettem a járókába, de akkor már max. 1 órát volt el, aztán kivettem és jött megint a közös játék. Mivel nem szeret háton feküdni, ezért nálunk a séta általában max 1 óra hossza szokott lenni, ez is a délutáni alvásra időzítve, mert így hajlandó volt a séta alatt hanyatt is bealudni.
Igazából én örülök neki, hogy hagytam egyedül is játszani, mert most hogy 9 hónapos, még mindig van mellette időm, mert eljátszik egyedül is, nem kell mindig rá figyelnem.
Én soha nem muszájból játszom a 3,5 hónapos kislányommal, hanem azért mert nagyon élvezem, és látom nap mint nap, hogy hogyan fejlődik, ügyesedik.
A kérdésedre válaszolva: én rengeteget beszélek hozzá. Mindent elmagyarázok neki, hogy mit miért csinálok vele, tanítom neki a baba szemét - fülét - száját... stb Sokat-sokat énekelek neki, azt imádja. Sétálni minden nap megyünk, én akkor is magyarázok neki.
Van hogy az ágyunkra teszem és játékokat adok a kezébe, most a fogás a 'sláger'... :)
Van hogy lepedőbe csavarom, és úgy forgatom hasra-hátra. szereti. Van, hogy pihenőszékből nézi, ahogy főzök. Ekkor is folyamatosan beszélek hozzá.
Hát a fürdés a nap fénypontja, apa végzi ezt minden este.
Tegnap vicces volt, mert egy bábut tettem a kezére, és ahogy kapálózott, magát szórakoztatta.... :D
Én is szoktam hagyni, hogy magában eljátszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!