Kivagyok, elegem van a bébimből. Van valami megoldás? Kimerültem tőle, aggódok érte, és per pill púpocska is a hátamon.
5és fél hónapos a fiam, három hónapos koráig minta baba volt. Olyan akiről csak áradozni lehet.
Azonban 2,5hónapja nem áll másból az életünk csak üvöltésből, nyekergésből, üvöltésből nyekergésből.
Egyrészt fogzik, másrészt folyton állna.
A fogzás kivédhetetlen, na de az állás, járási vágy?
Egész nap tartom, mert hát ugye elesik, ha nem támaszkodik valaminek, vagy kapaszkodik valamiben. Ugyanis, ha leteszem, vagy leültetem, ha mondókáznék kb egy sor után bőg. Ha énekelek bőg, ha ringatom bőg ha ez bőg ha az bőg. Csak ha állhat, egész nap. Persze ha valamit meglát vetődik, és ilyenkor engedve, hasra érkezik, olyankor üvölt, és üvölt és üvölt. Az alvásról annyit, hogy 24órából 4et alszik(néha hatot). Beteg vagyok, nem is kicsit. Mára influenzás tüneteim is vannak, ami plusz jó. És a gyerekkel nem tudok mit kezdeni csak üvölt, és üvölt és üvölt. Zenét hallgatunk üvölt, ha az ölembe veszem, és a kezébe kaparint nem neki vaó dolgot, elveszem üvölt. Segítségem nincs, apja most indult el haza, jó ha 9kor haza ér.
Most aludt el a csöpség, mivel jó 15percre hasra tettem, és kiüvöltötte magát, a hasonlét derogál, azért is üvölt.
És már nem bírom. Fizikailag, idegileg, kb sehogy.
És a manókám olyan mintha nem fejlődn, max visszafelé.
Most mit tegyek?
Szia!
Egyrészt sajnállak, mert borzasztó nehéz lehet Neked. Másrészt pedig próbálj meg változtatni a dolgokon.
1. Olyan nincs, hogy egy ekkora baba csak napi 4 órát alszik. Persze, hogy ordít, de a fáradtságtól.
2. Az éjszaka alvásra van. Legyen sötét a szobájában, vagy aludjon el az öledben, de nyugodt körülmények között tedd le aludni.
3. Szerintem egy ekkora babának még nem kéne állnia. És ne haragudj meg, de a Te hibád, hogy tuja, mi az az állás. Kisfiaim 8 hónaposak, és most kezdik gyakorolni. És még ők sincsenek lemaradva semmivel.
4. Nagyon megszokta, hogy te szórakoztatod napközben. Hagyd egy kicsit kibontakozni. Ha most engedsz az akaratának, mi lesz később?
Ne haragudj, hogy így írtam, de én így látom. Tudom, az ikrek jobban el vannak együtt, de kétszer akkora gond és felelősség is. Én ezért maradtam következetes. És szerintem kérj segítséget, mert már pszichés eredetű a betegséged, és ilyen kimerült állapotban csak rontasz a helyzeten.
Szerintem egy 5,5 hónapos babát még ültetni sem szabad, nemhogy álltatni. Tönkre megy a gerince, lúdtalpa lesz, stb. Valaki fentebb írta a bébikompot, azt sem javasolnám, egészségügyi szempontból, ráadásul balesetveszélyes is lehet.
Én a szigorú napirendet javasolnám nektek, amihez tartsd magad. Mindig ugyanabban az időben tedd le este is, napközben is pihenni, csak a kiságyába, cirógasd, dúdolj neki, ha rááll, talán kipihentebb lesz és nyugodtabb. Éjjel nem kelll rögtön ugrani, lehet, hogy visszaalaszik. Nem kell fevenni, cirógasd, simogasd de ne játssz vele - ha éhes szlomjas éjjel csak gyorsan, sötétbe etesd meg, és tedd vissza aludni. Délutánonként nagy séták, neked is jót tesz, meg neki is.
Ha ezek sem segítenek és így is nyugtalan és csak sír, akkor keress fel egy szakembert, lehet, hogy más gond van.
Szoptatod még? Nem kávézol mellette véletlenül? Nálunk ez egy időben problémát okozott.
Végre apa tudott szerezni Viburkolt, és ez tényleg használt. Az eddigi csodaszerek, homeós bogyókk csak nagyobb felháborodást keltettek nála. Újabb ok, hogy üvöltsön. Ma már édesen indult a napunk. Aludt éjjel, vigyorogva játszottunk, reggeli után. Kicsit nyüglődött az alvás miatt, de újra alszik, még kb 1órát:)
Nem lehet éhes, mert egy ha valami nem tetszik neki, cicin lóg, ha álmos cicin lóg, ha éhes és szomjas akkor is.
Ami a nemfejlődést illenti: nem érdekli a játéka(i) ha üldögél, akkor csak nyáladzik, néha a cumit rágja. Inkább ronygyozik, és rág. Néha persze forog, elvan, de eddig le lehetett kötni, most eldobja a játékát, és nem kell neki, ha ringattam, élvezte, most ha felveszem nem tetszik neki, kirugja magát a kezemből, érdeklődőbb volt, lehet csak én érzem úgy hogy nem fejlődik, mert az utóbbi időben csak üvöltött.
Alvás: elringatom, cicin az ölemben elalszik, de ha leteszem egyből ébred, fekve nem szeret már szopizni, pedig úgy egyszerübb lenne otthagyni ha elaludt.
Bébikompot elvből nem veszek. Hordozókendőben kenguruban nincs el, pihenőszéket is börtönnek érzi, járókánk meg nincs(a többi is a sarokban porosodik, egy kacattal több legyen itthon?)
/A betegségemről annyit, hogy talán megérem a kétéves szülinapját a fiamnak(tudtuk, mi vár rám, mégis vállaltuk a babát). 2hónapja vannak újra rohamaim, lehet ezt érzi/
Szia! Ezt, hogy érted, hogy talán megéred a kisfiad második szülinapját??? Úristen, még olvasni is szőrnyű!!!
Milyen betegséged van? Persze, ha nem akarsz nem kell válaszólnod. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!