S. O. S! Kimerültem megoldás?
Szóval jövőhéten lesz 5hónapos a Kisfiam. Születése óta 2-3óránként kel fel éjszaka.Akkor mindíg megetettem mostmár egy egy ébredésnél kimarad. A lényeg, hoyg nem tud aludni.Ha a hátára teszem rugdalózik a lábával és felkel rá,fél óra múlva ha az oldalára akkor meg szintén kb egy óra múlva a hátára vágja magát akkor meg ezért kel fel. Mikor kisebb volt kitámasztottam a hátát mostmár nem. Ha pedig hason altatom akkor alszik 3órát de akkor is nyöszörögve fel kel.Ha adok neki cicit egyből vissza alszik ha nem van egy kis nyüglődés. 8kor van fürdés olyan 9körül már alszik. Próbáltam hogy alvás előtt etetem úgy se jó, próbáltam hogy fürdés előtt az se jó. Már magunk közé is vettem na ott végképp nem alszik csak egy órát.MIt csináljak, hogy aludjon? Egyszer kétszer előfordul hogy alszik 3 fél 4ig de ez havonta kb 2szer van.Pedig akkor is ugyan úgy csinálok mindent. Nagyon kimerítő már élő halott vagyok. Kérlek ne azt írjátok hogy keljen fel apa is hozzá vagy hogy aludjak nappal mikor ő mert akkor is csak max 3X fél órát alszik. Amikor sétálunk akkor 1órát. Mit csináljak hogy ne keljen ennyit fel éjszaka? Nem sír csak nyöszörög de ha nem reagálok akkor ordítás van. Olyan mintha hason elzsibbadna vagy elnyomná a kis arcocskáját de akkor hogy altassam???????
Bocsánat hogy hosszú lett! SEGÍTSETEK!! MI lesz ha a foga jön? ÁÁÁÁÁ
Nem értem mért nem támasztod ki a hátát? Nekem 2,
,5hó mindig kitámasztom a hátát, mert éjjeli evés után nem igazán szokott büfizni, ezért hátra nem merem lerakni, hason meg nem szeret.
Hasfájós?
hát nálunk kb 3 hós kora óta órénként! kelt fiam, olyan 5fél hós koráig, addig bírtuk, ott bevetettünk nyaklánc, altató tusfürdő, változtatás a napi rendben, étkezésben... és összejött h kb 3X kelt éjjel. majd tápszert adtam neki éjfélkor mikor kelt, és így csak 4 kor kelt, és reggel 8-9 körül keltünk kezdeni a napot. kb 1 hete elvettem tőle azt a 4 órás cicit, és vizet dugtam neki helyette a szájába, volt kb 1 óra hiszti ,meg nyűg (éjfélkor ugyanúgy kap 150 tápit, 7kor vacsi, fürcsi, 2 cici, 8kor általában már aszik). de! 2 napja éjfélkor tápi, és reggel 7-8 körül kelünk :) ALSZUNK éjjel!!!!!! :) csak és kizárólag hason aslzik, mert ha nem akkor felkel, h fordítsam át.
megértelek és "jobbulást" kívánok!!!! 9hós fiú anyukája
Olvastam a könyvet én is semmi nem vált be vagy csak én vagyok nagyon béna!
Ha kitámasztom a hátát is fölkel. Eszébe sincs még forogni. Nem tudom ez nem e baj?Nem hasfájós és óriásiakat tud büfizni. Szóval csak nyöszörög nyöszörög sokszor még a szemét sem nyitja ki. Ha cumit próbálok adni akkor elkezd ordítani. Ha kiveszem a az ágyból és kap cicit 2perc múlva alszik tovább. DE ez sem megoldás hogy 2-3óránként cicin aludjon vissza.
Reggel 6:15kor kel ekkor eszikis fél 8felé még vissza alszik egy fél órára. Utánna játszás 10kor uzsi majd ujabb fél óra alvás. 1kor ebéd majd séta közbe 1óra alvás. AZtán uzsi és olyan 6körül alszik még fél órát percre pontosan. Semmit nem látok az ínyén és ez születése óta így van. Szerintem nem kényelmes neki ahogy alszik de akkor hogy fektessem már???????
Ha cicin alszik vissza, akkor miért írod, hogy ez nem megoldás? Nem látom bajnak, ha szopival alszik vissza. Nekem az első gyerekem kivételével a másik kettő mindig így aludt el. A legkisebb a mai napi, 15 hónapos és éjjel 1-2x ébred, szintén cicizik és alszik tovább. Nála is születése óta ez így van és működik. Félálomban szopi és szunya tovább. A középső gyerekem is sokat ébredt 5 hónaposan (fél óránként), megfigyeltem és kiderült, hogy a keze vagy lába hozzáért a kiságy rácsához és ettől már fel is ébredt. Akkor szedtük szét és kapott leesésgátlós gyerekágyat. Utána jobban aludt, de még úgy is nagyon sokszor ébredt éjjel. Sőt, 1 évesen még számoltam az ébredések számát, annyira fáradt voltam éjjel, hogy csak húztam mindig egy rovátkát az előre kikészített papírra és reggel megszámoltam. Sosem volt 10 alatt. Most 4 éves és ha elalszik fel sem lehet ébreszteni.:) Másfél évesen kezdett ritkulni és mire 21 hónapos lett, addig már csak 1x ébredt.
Szóval én nem tettem semmit, cicit adtam és így mindketten pihenhettünk tovább. Viszont a babád nappal is keveset alszik...ezen elgondolkodtam vajon miért. Lehet egyszerűen csak ilyen kevés az alvásigénye. Ismerek egy anyukát a játszóról, akinél ugyanez a probléma. Nála sem vált be semmi, így várja, hogy majd az idő megoldja.
Már nem sok idő és elkezd mozgékonyabb lenni, úgy értem a mozgásfejlődésben. Az majd jobban lefárasztja, jön a jó idő, lehet egész napokat a levegőn lenni, az is jó hatással lesz rá. Az élmény is több lesz mint a lakásban.
A fog előbújáson ne aggódj, lehet nem is viseli majd meg. Ez babafüggő.
Ha szereted használni a homeopátiát, nekünk a viborcul kúp használt (kb egy hétig, de már az is feltöltődésvolt, hogy egy kezemen meg tudtam számolni az ébredései számát)
Nem akarlak elkeseríteni, de ez együtt jár a gyerekkel. Sokan vagyunk így, h nem alszunk és mégis élünk. Én is 4,5 hós korától 1 éves koráig alig aludtam éjszaka, ha már 3 órát aludtam egyszerre én annak nagyon örültem, szerintem örülj neki te is.
Tápszerezni emiatt soha nem kezdtem volna el, inkább én legyek hulla, de a gyerekemtől nem veszem el az anyatejet.
Szerintem ekkora gyereknél ha 2-3 óránként kel nem gond, valóban jöhet már a foga és azt érzi. Próbálj valmilyen homeós szert rá, az segíthet. Bár nekünk az sem volt jó, amikor már nagyon hulla voltam , akkor adtam neki 1-2 este nurofent attól kicsit többet aludt és mondjuk csak 3-4x kelt a 10 helyett. Volt h 10 perceket aludtam, mert olyan gyakran kelt. Szóval kitartás egyszer vége lesz ennek is.
hát én ezt 21 hónapig csináltam, igaz a végén már nem kelt 20x éjjel, de olyan fél éves korától 1 éves koráig igen (előtte csak 3-4x). attól hogy nem látod a fogát, atótl még jöhet neki. az hogy mozgólódik álmában és megébred tőle, az lehet a mozgásfejlődés miatt, sok babát zavarja, vagy pedig egyszerűen idegrendszeri éretlenség, amit majd idővel kinő. nem tudsz mit tenni. amikro nappal alszik, dőlj le te is. esetleg próbáljatok ki valami homeopátiát, nekünk mondjuk nem jött be, csak az idő segített (21 hós korára jött ki az összes foga).
kitartást neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!