Kivagyok, elegem van a bébimből. Van valami megoldás? Kimerültem tőle, aggódok érte, és per pill púpocska is a hátamon.
5és fél hónapos a fiam, három hónapos koráig minta baba volt. Olyan akiről csak áradozni lehet.
Azonban 2,5hónapja nem áll másból az életünk csak üvöltésből, nyekergésből, üvöltésből nyekergésből.
Egyrészt fogzik, másrészt folyton állna.
A fogzás kivédhetetlen, na de az állás, járási vágy?
Egész nap tartom, mert hát ugye elesik, ha nem támaszkodik valaminek, vagy kapaszkodik valamiben. Ugyanis, ha leteszem, vagy leültetem, ha mondókáznék kb egy sor után bőg. Ha énekelek bőg, ha ringatom bőg ha ez bőg ha az bőg. Csak ha állhat, egész nap. Persze ha valamit meglát vetődik, és ilyenkor engedve, hasra érkezik, olyankor üvölt, és üvölt és üvölt. Az alvásról annyit, hogy 24órából 4et alszik(néha hatot). Beteg vagyok, nem is kicsit. Mára influenzás tüneteim is vannak, ami plusz jó. És a gyerekkel nem tudok mit kezdeni csak üvölt, és üvölt és üvölt. Zenét hallgatunk üvölt, ha az ölembe veszem, és a kezébe kaparint nem neki vaó dolgot, elveszem üvölt. Segítségem nincs, apja most indult el haza, jó ha 9kor haza ér.
Most aludt el a csöpség, mivel jó 15percre hasra tettem, és kiüvöltötte magát, a hasonlét derogál, azért is üvölt.
És már nem bírom. Fizikailag, idegileg, kb sehogy.
És a manókám olyan mintha nem fejlődn, max visszafelé.
Most mit tegyek?
Én kérdeztem az ételallergiát...
Szerintem vidd el orvoshoz, ha nem a házi orvosodhoz (az általad már említett ok miatt) akkor válassz egy másik orvost. Főleg, hogy azt írod olyan mintha nem fejlődne... Persze remélem semmi komoly, de egy kivizsgálás sztem nem ártana. Te meg amikor csak teheted és engedi a pici lazíts, hunyd le a szemdet és kapcsolj ki, próbálj meg feltöltődni.
Esetleg próbálkozz hordozókendővel, nálunk sokat segített. (A lányom is sírós baba volt, fájt a pocija míg ki nem derült 16 hósan hogy tejérzékeny és immunbeteg)
Jaj, szegényem!
Ezt az időszakot túl kell élned.
Sajnos nincs rá semmi bevált recept szerintem, minden mozgásfejlődési ugrást megszenved anyuka... :-(
Nálunk az első három hónapban folyamatos üvöltés volt hasfájás miatt.
Aztán a negyedik hónaptól üvöltés volt a hozzátáplálásból adódó hasfájás miatt.
Aztán a hatodik hónaptól üvöltés volt, ha nem kúszhatott éjjel-nappal, és az éjjelen itt értsd azt, hogy éjszaka felkelt, hogy kússzon, nekizúgott a kiságy rácsának, és üvöltött, aztán aludni nem akart.
Aztán a nyolcadik hónaptól üvöltés volt, ha nem állhatott éjjel-nappal, és az éjjel itt is a húzósabb.
Összefoglalva: az elmúlt majd' kilenc hónap éjszakái alatt a poklot jártam meg, és majdnem minden éjjel bőgtem én is a fáradtságtól már a végén.
Aztán most egy hónapja már többet alszunk éjjel, és egészen kisimultam.
Egy tanácsot fogadj meg: amikor alszik napközben a picurkád, aludj Te is!
Nem számít a kaja, rendelj pár hétig, vegyél babakaját pár hétig, egyél eldobható tányérból pár hétig, kit érdekel?
De ne készülj ki teljesen!
Sok van még vissza a nehéz időszakból!
Kitartás!
És sok erőt kívánok!
Tudom, min mész keresztül!
harmadik vagyok
éjszaka ne játsszál vele, mert meg fogja szokni és összezavarodik(bár már szerintem most is össze van)
szerintem vezess be egy viszonylag határozott napirendet, és tartds magad hozzá következetsen, mert úgy érzem, a káosz készül eluralkodni rajtad :)
rakd olyan helyre, hogy ne tudja magát felhúzni.
valahogy ezt a kápszt kellene rendszerezni, biztos nehéz lesz, de sikerülnie kell :)
Nem tudsz megkérni vkit, hogy néha egy kicsit vigye le sétálni, vagy vigyázzon rá, amíg te kiszellőzteted a fejed? Kislányom is állandóan mászkálni akar, akkor jobb lesz a helyzet egy kicsit, ha már stabilan tud majd hosszabban ülni, mert akkor egy picit ellesz a játékaival. Párszor én is felhívtam a férjem, hogy felmondok, de hát nem tehetjük. Esetleg kérd meg férjedet, ha teheti, vegyen ki egy-két nap szabadot, hogy kicsit átmenjen rejtad ez az egész. Kicsit tehermentesítsen.
Nem akarlak elszomorítani, de sajnos ettől még lesznek rosszabb időszakok is (szeparáció, amikor már mozog, állandóan a nyomában kell lenned, hogy mit csinál, hiszti korszak, dackorszak...)
Lányom akkor volt nyugisabb, ha társaságban voltunk. Vagy ha jött hozzánk vki, vagy ha mi kimentünk. Mozduljatok ki otthonról. Mi kenguruban mászkálunk mindenhova, mert kislányom nem szereti a kocsit. Ez is fárasztó, de legalább nem sír.
Nem jó ha ideges, kimerült vagy, mert visszavág. Igyál nyugtató teát, vagy Magne B6-ot, vagy Sedafit-et is szedhetsz.
Kitartást!
Nàlunk is ugyanez volt!Nem csak én lettem erre ideges hanem apa is.
És vettünk egy bébikompot,még akkor is ha sokan ellenzik,ez volt az utolso reményünk!Ne tudd meg!Elsö 3 nap csak ült benne elnézegette,utàna megtanulta hogy kell vele menni,azota szinte ki se akar szàllni.Hihetetlen mennyi teher lejött a vàllamrol.Közelembe van,beszélek hozzàmde nem igényli egyfolytàban hogy az öelmbe legyen.Örül hogy magàtol felfedezheti a lakàst!
Szoval én megprobàlnàm!
Hidd el sem a gerincednek,sem az idegeidnek nem jo azàllando hurcolàs.Szerintem vegyél bébikompot,tedd abba,majd néha a szönyegre,és délutànonként vidd sétàlni!
Szia!
Adsz a picinek homeós cuccokat?
Ha nem próbáld ki a chaomilla vulgaris Ch15 golyókat és viburcol kúpot!
Nyugtató hatásuk van,de ami a lényeg, hogy ne legyél ideges, mert a baba is az lessz és ez csak ront a helyzeteden.
Van napi rendszere a babának?, ami szintén fontos a kiegyensúlyozott légkőrhöz.
hááát előre is bocsánat, de nem én leszek a következő, aki beáll a sorba, h sajnáljon.
1. fáj a gyermeked foga: hát csillapítsd a fájdalmát. chamomilla vulgaris ch 15, viburcol kúp. ez nyugatalanságra jó. esetleg panadol baby, v nurofen néhány napra, átmenetileg.
2. nem alszik: persze, h nem alszik mert nyugtalan. te magad írtad le, h púp a hátadon agyermeked... hát könyörgöm kapd már össze magad!!! mitől aludna nyugodtan, hha érzi, h felesleges????
üvölt: lehet az időtől, h éhes, h unatkozik, fáradt, nyűgös, szar napja van, fáj a foga, bármi lehet... te vagy az édesanyja, próbálj rájönni, h mi a baj, vidd ki sétálni, szórakoztasd. hintáztasd, abban tudtok mondókázni is közben.
visszafelé fejlődik? hát azt nem hiszem. ha álldogálni szeretne 5,5 hónaposan, azt nem nevezném visszafelé fejlődésnek. inkább legyél büszke arra, h ilyen ügyes. puszilgasd meg érte, örülj annak, h ilyen ügyes.
beteg vagy: menj dokihoz, gyorsan és kúráld ki magad, szólj a férjednek, h beteg vagy, itt a 7vége, te pihenj, őt meg kérd meg, h babázzon.
pihend ki magad kicsit és próbálj kicsit pozitívabban gondolkodni!!!
Van járókátok?
Abban nem marad meg? Én a járókába raktam ebben az időszakban,ott a kapaszkodókkal tudott állni,és áthúztam mindig abba a helyiségbe,ahol csináltam a dolgomat.
Időnként ki kell persze venni,de elvan néha fél órát is,ami már nagy segítség.
Csatlakozom a 21:14-es véleményéhez!
Elhiszem,hogy kimerültél,én is voltam így,de nekem pár napig tartott,rájöttem,hogy nem megoldás ha kibukok attól,hogy folyton sír.Sírt,mert vmire szüksége volt.De ha érzi rajtad a feszültséget,nem fog megnyugodni.A gyerkőcöd a tükörképed,amilyen a lelkivilágod,olyan az övé is.
Elégítsd ki az igényeit(fogfájásra is sok szert lehet kapni),és meglásd nyugodtabb lesz a Manócskád is.
Tudom,hogy egyedül minden sokkal nehezebb,de ha nem szeded össze magad,csak rosszabbodni fog a helyzet.A gyerekednek pedig szüksége van egy nyugodt,vidám anyukára,hogy ő is kiegyensúlyozott legyen.
Mindent bele és sok kitartást!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!