Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Ti mernétek hason...

Anyukák! Ti mernétek hason altatni egy 1,5 hetes babát? (Többi lent. )

Figyelt kérdés
Hasfájós szegény, kapja az infacolt, így hason alszik egy húzóban 3-4 órát, ha megfordítom a hátára, 10 percen belül felébred. Viszont félek, ha bukik, belefullad, vagy ha az orrára támaszkodik... Légzésfigyelőnk nincs. Ti mit tennétek? A mellkasomon is jót alszik, de egész éjjel az sem megoldás...
2014. jan. 24. 21:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Utolsó ez nem igaz a bölcsőhalál vele született rendelleneségből adódik,nem attól,mert hason alszik,amelyik baba bölcsőhalálba meghal akkor is meghalt volna ha fél percenként figyelik hogyan alszik.
2014. jan. 26. 11:01
 22/26 anonim ***** válasza:
háton altatásról megannyit,ha bukik a baba akkor tuti megfullad,mert a hátán fekszik,még hason nem lesz semmi baja
2014. jan. 26. 11:02
 23/26 anonim ***** válasza:

10esnek:

"lehet bérelni havi 2eFt-ért légzésfigyelőt, ha aggódsz, de ne tedd, a védőnőm pl. kifejezetten utálja, azt mondta, többnyire ijesztgeti a szülőket csak :) "

azért ilyet kijelenteni.. jó hülye védőnőd van.

én adtam már hálát a jóistennek, hogy van légzésfigyelőnk..

2014. jan. 26. 23:49
 24/26 anonim ***** válasza:
20-asnak: Én nyitott vagyok a tanulásra mindig, kérlek, mutasd meg azokat a statisztikákat, tudományos kutatásokat, amik a te álláspontodat támasztják alá. köszönöm
2014. jan. 27. 10:04
 25/26 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de nem vállalok ilyesfajta oktatást, de ha szeretnél többet megtudni, ajánlom neked a Heim Pál Belgyógyászat I - SIDS oktatását, ami ingyenes.

Röviden azért pár sor:

Az esemény bekövetkezhet előzetesen beteg kisbabán, de látszólag egészséges csecsemővel is megeshet. Mivel a közvetlen kiváltó ok ismeretlen, érdekünk megismerni legalább a tragédiához vezető körülményeket ( un. kontributív tényezőket). Már eddig is számos tényező került az érdeklődés középpontjába: gombával, baktériummal fertőzött matrac, hason fekvő alvási helyzet, kóros reflexek a gyomortartalom visszacsorgása során, veleszületett anyagcserezavarok, nem megfelelő ágyazási technika, hátrányos szociális helyzet, aluliskolázottság, dohányártalom stb. E felismert veszélytényezőket összefoglalóan rizikó-tényezőknek nevezzük.

Eddigi ismereteink alapján ma úgy fogalmazhatunk, hogy a bölcsőhalál nem vezethető vissza egyetlen okra, hanem többtényezős (multifaktoriális) eseményről van szó. Ha e tényezők egyike-másika szerencsétlen módon találkozik, akkor ezek egymás hatását erősítve vezetnek adott esetben az életfolyamatok hirtelen csődjéhez. A háttérben olyan agytörzsi központok fejlődésének megkésettsége feltételezhető, melyek a légző és keringési rendszer egyensúlyáért, valamint az un. ébresztő reflex működéséért felelősek (alvás alatt az ébresztő reflexnek köszönhetően a fej elfordul a szabad légzést akadályozó helyzetből)

Tehát egyik ilyen rizikó tényező a hason alvás.

Mindenki eldöntheti felelős szülőként, hogy hogyan, miként fekteti, neveli a gyermekét. Én csak a kérdésre válaszoltam, bár negatív kezet kaptam, nem bánom, hogy leírtam, már ha csak egy anyuka is elgondolkodik ezen, már megérte. Légzésfigyelő pedig életet menthet.

2014. jan. 27. 19:00
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Nem adok senkinek piros kezet, mert véleményt kértem, és az számomra mind hasznos.
2014. jan. 27. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!