Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Ti mernétek hason...

Anyukák! Ti mernétek hason altatni egy 1,5 hetes babát? (Többi lent. )

Figyelt kérdés
Hasfájós szegény, kapja az infacolt, így hason alszik egy húzóban 3-4 órát, ha megfordítom a hátára, 10 percen belül felébred. Viszont félek, ha bukik, belefullad, vagy ha az orrára támaszkodik... Légzésfigyelőnk nincs. Ti mit tennétek? A mellkasomon is jót alszik, de egész éjjel az sem megoldás...
2014. jan. 24. 21:53
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Igen. Fiam is csak hason aludt, még most is 1,5 éves. Nem volt légzésfigyelőnk, de mellettem volt a kiságyban.
2014. jan. 24. 21:55
 2/26 A kérdező kommentje:
A kiságy tőlem egy 1,5 méterre van.
2014. jan. 24. 21:57
 3/26 anonim ***** válasza:
Csak úgy aludt 4 napos kora óta. Bukott is, de én etetés után büfiztetés helyett hasra tettem, akkor kijött a felesleg, utána ágy. Éjszaka az ágyába tettem csak. Semmi gond nem volt soha
2014. jan. 24. 21:59
 4/26 anonim ***** válasza:

Régen sem volt légzésfigyelő.

Anyósom szerint akkoriban pont hogy azt javasolták, hogy hason altassák az anyukák a babákat.

Láthatod, hogy mindig oldalra van fordulva a feje, ha hason van. Ezért én nem gondolnám, hogy bele tud fulladni, ha bukik. És szerintem az nem is kényelmes neki, ha az orrára támaszkodik, ezért szerintem úgy sem fog aludni.

Amúgy az én fiam pont a fordítottja volt a tiédnek, ő hason ordított mindig. De nem egy barátnőm van, akinek még a babakocsiban is hason aludt nyáron a babája...

5/26 anonim ***** válasza:
Próbáld meg az oldalára tenni, és a hátát megtámasztani egy felhengergetett pléddel. A fiamat így rakta le először a szülésznő, és kb azóta magától is az oldalára tudott fordulni és úgy aludt. Amúgy kb 3 hetes volt, mikor be volt dugulva az orra, és egyedül a hasára fordult, hogy jobban kapjon levegőt. Én azóta megbízom benne, és simán altattam a hasára fektetve is.
 6/26 anonim ***** válasza:
Ajj,nem kell azért ennyire félni!Nyugodtan altasd hason,semmi baja sem lesz!Nekünk sem volt légzés figyelőnk,a kislányom a mai napig csak hason tud aludni,újszülött kora óta,1 éves most.
 7/26 anonim ***** válasza:
Mindhárom gyerekem hason aludt újszülött korától, nekünk sem volt légzésfigyelőnk. Ha bukik, akkor rosszabb, ha a hátán van,mert tüdőgyulladást kaphat a letüdőzött tejtől, hason meg csak Neked kell esetleg gyakrabban cserélned a lepedőjét. Ujjszülött babák is el tudják már fordítani annyira a fejüket reflexből, hogy kapjanak levegőt. Azért szokták mondani, hogy nem szabad a babákat hason altatni, mert kicsivel megnöveli a bölcsőhalál kockázatát, mint ahogy például a túlöltöztetés is, de ha nem dohányoztok a gyerek mellett és nem koraszülött, nincs miért aggódni.
2014. jan. 24. 22:00
 8/26 A kérdező kommentje:
Nincs a lakásban dohányzás, csakis az udvaron. Nem koraszülött, nincs túlöltöztetve. 2. baba, de a lányom ordított hason, meg nem is volt hasfájós, szóval még mindig tudok min parázni... :) A fejét ügyesen átfordítja egyik oldalról a másikra.
2014. jan. 24. 22:03
 9/26 anonim ***** válasza:
Ha a feje alatt kifeszíted a pelenkát akkor szerintem nincs miért aggódj. Nekem a gyerekorvos az első találkozásnál (5 napos volt a babám) javasolta, hogy sokat fektessem hason. Én jobban félnék háton altatni.
2014. jan. 24. 22:13
 10/26 anonim ***** válasza:
11%

éjjel aludjatok együtt, a gyerek folyton legyen cicin. ígérem, elmúlik még a hasfájása is! :) az én babám úgy aludt, hogy a cici a szájába volt, sose bukott, sose okozott gondot ez a póz (az oldalán fekszik amúgy is a baba, ha az anyával összebújva alszik)

lehet bérelni havi 2eFt-ért légzésfigyelőt, ha aggódsz, de ne tedd, a védőnőm pl. kifejezetten utálja, azt mondta, többnyire ijesztgeti a szülőket csak :)

az én babám még hanyattfekve is bukott, az ölemben tartottam pont, hát még azt is szépen tudják kivitelezni ezek a kis apróságok, ne félj, ügyesek ezek a babák, nem fulladnak bele csak úgy a bukásukba... legalábbis az anyatejes babáknál nincs gond, a tápszerről nem mernék nyilatkozni :)

2014. jan. 24. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!