Anyukák! Ti mernétek hason altatni egy 1,5 hetes babát?
(Többi lent. )
Figyelt kérdés
Hasfájós szegény, kapja az infacolt, így hason alszik egy húzóban 3-4 órát, ha megfordítom a hátára, 10 percen belül felébred. Viszont félek, ha bukik, belefullad, vagy ha az orrára támaszkodik... Légzésfigyelőnk nincs. Ti mit tennétek? A mellkasomon is jót alszik, de egész éjjel az sem megoldás...
Ha veled alszik a baba, akkor soha nem fogod az ágyában altatni. Ha állandóan a szájában van a cicid, akkor ezt akarja majd később is. Sőt, hasfájósabb lesz, mert sok levegőt fog szívni.
Miért kell egy babát elkényeztetni?
Nyugodtan hagy hason, nem lesz tőle semmi baja.
Nekem 3 gyerekem van, nem volt légzésfigyelőnk, az első perctől a hasukon aludtak a kiságyukban. Ritkán buktak, és nem is voltak nagyon hasfájósak. Ha fájt a hasuk, akkor megmasszíroztam a hátukat-pocijukat, és rendbe jöttek.
2014. jan. 24. 22:31
13/26 anonim válasza:
Nem mertem hasra tenni. A kiságyat fejnél alátámasztottuk kicsit, megemeltük, és így aludt vagy háton, vagy oldalt. Legtöbbször mellettem. A bölcsőhalál miatt irtóztam a hasra fektetéstől. Volt légzésfigyelőnk is. Legjobb a babának az anya mellett, felveszi a légzése ritmusát. Nálunk ez jött be.
2014. jan. 24. 23:07
14/26 anonim válasza:
kb nekem is ilyen tájt kezdődött hogy csak hason akart aludni mi is tápszeresek vagyunk a mai napig hason alvó 9hós. nekünk azt javasolta a doki hogy ha tudjuk emeljük meg feje résznél a kiságyat mi úgy oldottuk meg hogy 2db egyforma vastag könyvet tettük a kiságy lába alá. nekünk sem volt légzésfigyelőnk :)
2014. jan. 25. 08:07
15/26 anonim válasza:
Ha 0-át kapok, sem merném hason altatni. Többek között azért sem, mert volt riasztásunk nem is egy sajnos. És köszönöm a kedvességed,a pontozást, de legközelebb írjad, hogy csak pozitív választ vársz, és megerősítést abban, hogy hason altasd a babád.
2014. jan. 25. 09:13
16/26 anonim válasza:
Már két naposan úgy kaptam vissza fürdetésből, hogy a csecsemős nővér a hasára tette. Akkor aludt először egy huzamban 3 órát.
Ma hajnalban hasra tettem, megint 3 órát aludt. Háton egyébként csak kb. 2 órát alszik (mondjuk ez sem rossz). Nálunk a büfizéssel vannak gondok, de a hason levés ügyesen megoldja, mert ha jön is vissza valami, egyszerűen kicsorog (amíg ugye a hátán fekvésnél visszafolyik).
Igaz, nekünk van légzésfigyelőnk...
(6 napos a baba, és szintén nem tudom szopiztatni)
Ha ennyire aggódsz miatta, próbálj kölcsön kérni, vagy beszerezni egy légzésfigyelőt.
2014. jan. 25. 10:39
17/26 anonim válasza:
Mindig hason aludt,és nem volt légzésfigyelő sem,ne rakj alá párnát,azért a kisbabák simán elfordítják a fejüket,nem valami kis tehetetlenségek akármennyire is azt hiszik sokan.
2014. jan. 25. 15:33
18/26 anonim válasza:
Az én gyerekeim is hason aludtak, de 3 hetes koruktól, és légzésfigyelő mellett. Egyébként a klinikán nálunk is hasra rakták az újszülötteket.
2014. jan. 25. 18:33
19/26 anonim válasza:
Megszületése óta hason alszik el. koraszülött intenzíven dolgozom, ott is mindenkit forgatunk hasra, hátra, oldalra.
Bölcsőhalálhoz nincs köze.A baba mellett aludni cicivel a szájábaj...hát..minimum hasfájós lesz, az emlőbimbó meg úgy felázik, hogy egy ejszaka után kisebesedik.
Hogy miért kell egy gyereket elkényeztetni? hát kit kényeztessen az ember, ha nema saját gyerekét? már ha nem a szocpol vagy az adókedvezmény miatt szülte....attól még lehet nevelni, hogy szeretjük:-)
2014. jan. 25. 20:58
20/26 anonim válasza:
Szakmabelinek: Statisztikai módszerekkel több hajlamosító tényező is igazolható a bölcsőhalál. A hason fekvő csecsemőknél lényegesen gyakoribb, ezért a baba hanyatt fektetése javasolt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!