Olyan lehetetlen, hogy valakinek kevés a teje?!

A legnagyobbat 4 hónapig,a középsőt 2.5 hónapig szoptattam.Mindegyik esetben megjött a vérzésem,apadt a tejem.A középsőnél 16 éve a kórházban rajta kívül még 2 babának vittem tejet.3500grammal született,3800grammal hoztam haza.Aztán vége lett egyik napról a másikra.
A kicsikémmel baj volt.3 hetes volt,amikor szopizni kezdett.Fejtem és öntöttem a tejet.Napi közel 1 litert.3 hónaposan tápszer kellett,4 hónaposan megjött a vérzésem.2 hónapig,mint egy őrült fejtem napi 30,később 20milit.A melleim úgy fájtak,mert ők már nem akartak tejet termelni,de én kitartóan kínoztam őket.1,de gyakran 1.5 órás mutatvány volt.Sokszor,mire végeztem a gyerek már rég aludt.A melleimet borogatnom sem kellett,úgy elapadt a tej.Csajok!Ilyen őrültek ne legyetek!

egyetértek veletek.
az mondja azt, hogy "szoptassszoptassszoptass", meg "kereletkínálat" akinek ömlik a teje, és még nem volt ilyen problémája, mert ő ilyen SZERENCSÉS!
én is kínlódtam, ittam a laktoherbet, szedtem a golyókat, fejtem stb. de emellett olyan rosszul voltam (lelkileg) az első hetekben, hogy nem tudtam enni se, állandó volt a stressz és a sírás, jóhogy elapadt. de lehet, hogy ezek nélkül is elapadt volna...nem tudom.
de már nem is zavar, legközelebb nem fogom kínozni a babát hetekig.

"attól, hogy nem tudtam szoptatni, még ugyanolyan jó anya vagyok2
EZ A LÉNYEG!
A többi okoska meg húzzon máshová:-)
az első válaszoló voltam aki szoptatott 10 hónapig.
(nem dicsekvésből irtam hanem azért hogy lássátok én értem miről van szó).

Szia.Én is elmesélem a történetemet!
Első baba,és nagyon elhatároztam, hogy szoptatni fogom, mert az a világ legtermészetesebb és legkönnyebb dolga.Rengeteget olvastam, informálódtam.
Megszületett a lányom, császárral.Több mint 24 óra eltelt mire mellre tudtam tenni.Már a kórházban iszonyatosan fájtak a mellbimbóim, sehol sem volt a tejbelövellés.A csecsemős mondta, hogy pár nap és beindul.Na, persze!Miután hazajöttünk, tápszerrel, csak szoptattam éjjel-nappal (nagyon sokat stresszeltem), először szopi utánna jött a tápszer, éjjel is minimum 3x.2 hét is elmúlt mire beindult a tej.Utánna meg azon idegeskedtem, hogy elég e, persze így sokáig nem volt elég.Biztonságból mindig ott volt a tápszer, ez megnyugtatott.Plussz folyamatosan fájtak a mellbimbóim.Mindig mértem mennyit szopik, ez is csak arra volt jó, hogy idegesítsem magam, hogy kevés (40,50,80 ml).A doktornő javasolta, hogy 2 napig csak cicit kapjon, mert elég hasfájós volt a pici.Láss csodát, elég volt!Igaz hogy 1,5 óránként is kérte néha, de akkor is.Innentől fokozatosan elhagytuk a tépszert (1 hónapos is elmúlt),de még sokáik ott volt biztonságnak.Nagyon sokat kiöntöttem a csapba, de nem bántam.Ahogy elkeztem nem stesszelni a szoptatáson, onnantól nem volt baj.Persze jöttek a fejlődési ugrások, újra és újra meg kellett harcolni a mennyiségért.Nem adtam fel, pedig sokat voltam a határán!Nem volt semmi segítségem, a "jótanácsokat" azért kaptam.Csak az ösztöneimre hallgattam!Most 10 hónapos és még szopik.
A kérdésedre: nem lehetetlen hogy kevés a téj.Van ilyen!
Ugyanakkor sokan azért nem tudnak szoptatni, mert:
-folyamatosan stresszelnek, tudat alatt úgy gondolják hogy nem fog menni,
-görcsösen meg akarnak felelni másoknak,
-nem a baba igényeit figyelik,
-nincs elég információjuk, segítségük,
-hamar feladják a küzdelmet, nem elég elszántak,
-nagy a nyomás az anyukán.
Ezek közzül, ha csak egy is igaz, már kudarc az egész.A szoptatás 95%-ban a fejben dől el.Azért mondják ezt, mert a hormonok amik a tejért felelősek, az agyban termelődnek.Így már érthető, hogy a legcsekélyebb kétség is elég a kudarchoz.Sokszor nincsennek is tudatában a kétségeknek.
A szoptatás olyan, mint a gyerekvállalás: minél görcsösebben akarod, annál jobban nem jön össze.
Hát, nem is olyan könnyű szoptatni!
Ne kövezzetek meg ezért, nem akartam megbántani senkit, de én így gondolom!
Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!