Olyan lehetetlen, hogy valakinek kevés a teje?!

Sziasztok!
Teljesen igazatok van. Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy bár nekem van éppen elég tejem és ritkán a fagyasztóba is tudok tenni, de a szoptatás nekünk se ment így én fejem a tejet és üvegből kapja. Most 2 hónapos. Az elején próbálkoztam a szopival, még néha ment is, de aztán elkezdett sírni, nyűglődni a cicin és 3 hetes korától fejem. Azóta nyugodt baba. Próbáltam bimbóvédővel és anélkül is. A szája mellett folyt ki és ha 2 órát is volt a cicin akkor sem szívott ki annyit amennyivel jól lakott volna, és csak sírt hogy éhes. Pedig a nagy része folyt a szája mellett...
Erre megkaptam hogy nem szabad cumisüvegből, mert csak bekavar, szoptassak, szoptassak sokat! Na de 24 órán át??? És hagyjam üvölteni? Aztán megkaptam hogy el fog apadni a tejem. Szerencsére még van.
Aztán azt birom még hogy ha felteszek egy kérdést, pl hogy a szaporító fejés bevált-e és hogy kell csinálni mert szeretném ha több tejem lenne, erre nem konkrét választ kaptam hanem hogy szoptass-szoptass-szoptass...és hogy miért akarom hogy több legyen, hiszen a kereslet-kínálat...stb.
Szóval ne haragudjatok hogy ide írtam, és nem pontosan azzal kapcsolatban amiről beszélgettek, de gondoltam leírom, hogy ilyen is van és nagyon idegesítő ez a szoptass-szoptass dolog, mert ha nem megy akkor NEM MEGY! És kész!

Na, nem olvatam a többieket, csak a saját tapasztalatomat írom, aztán hátha megérted.
Első gyerek, aggódás (lesz-e tej), stresszelés. Tej megindult, bedurrant, bekeményedett, mint a beton a mellem, a gyerek nem tudta szopni, fejni kellett, nagyon kevés volt, az egyik végül el is apadt, a másik nagyon kevésből etettem a gyereket. Normál ember feladta volna, pláne, aki így gondolkozik, hogy "kevés, aztán kész. Adjunk tápszert". Nem adtam fel, minden nap mellretettem (üvöltött, nem kellett neki), aztán lefejtem, odaadtam. 3 hónapos korában egyszercsak nem üvöltött, elfogadta mellből. 9 hónapos koráig szopott.
Következő terhességnél nem aggódtam, mert tudtam, hogy van tejem, FIZIKAILAG alkalmas vagyok a szoptatásra, majd lesz valami... 10 hónapos ikreket szoptatok gond nélkül, két mellből, 7 hónapos korukig csak anyatejet kaptak, ma is naponta 3-szor szopi a kaja. Annak ellenére, hogy első alkalommal az egyik mell tök üres volt.
Ezzel arra jutottam, hogy a legtöbb nő FIZIKAILAG képes a szoptatásra, de az elvárások (SZOPTASS!!!) miatt rágörcsöl a feladatra és ezért sokszor nem sikerül, feladja idő előtt, nem kap megfelelő tájékoztatást, segítséget. Ha ezek nem lennének, a statisztikák szerint a nők 98 %-ának szoptatnia kellene, mert csak 2 % alkalmatlan rá. De a fentiek miatt itt is rengeteg olyan kérdés van, hogy 2-3 hónapos tápszeres babám így meg úgy. A nőknek fele szerintem nem szoptat, vagy max. 2-3 hónapig. Legalábbis abból, amit a környezetemben látok és itt olvasok, ezt szűröm le.
Természetesen én is találkoztam olyan nővel, akinek 2 hónapig ÖMLÖTT a teje (szó szerint!!!), aztán elapadt és ez minden gyerekénél így volt, tehát előre tudta, az ömlés idején lefagyasztotta, amit tudott és kész. Ilyen is van, de ez NAGYON ritka.

hát nálunk is ez a helyzet.szoptattam,szoptattam,de mikor már 1 hónap után is a fiam éjjel 11-ig ordított fél 8-tól,mert estére nem volt tejem,igy adtam neki tápit.és az én kis oroszlánom,azóta egy kiscica este.egy hangja sincs.megeszi a tápiát,és alszik.szóval nem mindenkinél sikerül fokozni a termelést.ezt sajnos el kell fogadni,ha nincs.nem mindig tudunk ellene tenni ha bele feszülünk akkor sem.
és most nyugodtan le lehet pontozni,ahogy szokták egyesek.
3 hós kisfiú anyukája

csak még annyit,hogy este,egyszerüen nem fogadta el a mellem,és mikor lefejtem akkor 40 ml-nél több nem jött le két mellből.szóval hogyne lenne éhes az akkor 2 hós 6 kg-os fiam?
9:52-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!