Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan lehetetlen, hogy valakin...

Olyan lehetetlen, hogy valakinek kevés a teje?!

Figyelt kérdés
Ne kövezzetek meg érte, de már sok helyen olvastam , hogy panaszkodnak anyukák, hogy 2 hét, 1 hónap múlva már kevés a tej, mit csináljanak? erre rögtön megjelenik a 'szoptass, szoptass, szoptass' delegáció. Pedig gyakorlatból tudom, hogy van hogy nincs. Valaki mesélte, de itt is olvastam, hogy hetekig küszködött a szoptatással, mert szoptatni KELL. A baba mindig sírt, ha egy nap 26szor tette mellre és 10szer fejt, akkor is. A végén feladta és tápis pótlásos lett a baba. Az első 2 órás nyugodt alvás után belátta: ezt már rég így kellett volna, mert NINCS tényleg elég teje. Nem propagálni akarok a tápszer mellett, csak furcsa a nekem, hogy van , akit nem lehet "meggyőzni". Lehetetlen, hogy valakinek kevés a teje??
2009. dec. 3. 08:16
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

nem lehetetlen. Szerintem valakinek vagy van teje vagy nincs. el kell fogadni.

persze mindig ott van az a bizonyos 5% akinek bejönnek "szoptass szoptass szoptass" technikák de az anyák nagy részénél nem.

és az egész kérdésnél többet ér egy egészséget kisbaba. akinek kétségei vannak menjen és olvasgasson a teherbeesés oldalon, sokan ott örülnének ha lenne kisbabájuk tej nélkül is. (ez nem a kérdezőnek szolt)

2009. dec. 3. 08:22
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Elösözr célszerü megpróbálni, hogy legyen (több) tej, tehát ne add fel azonnal, de ha nem megy - és tényleg van ilyen - akkor jobb a babának a tápszer, mint az éhezés.

Ezzel nem teszel semmi rosszat neki, ettöl még szeretheted.

2009. dec. 3. 08:31
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én tapasztaltam, hogy ez nem lehetetlen. Sajnos. Sok mindent megtettem, egész nap cicizett a kisfiam, ha épp aludt, akkor fejtem, de mindezek ellenére szépen lassan elkezdett fogyni a tejem. Az elején még 40 ml-t fejtem evés után egy ciciből, aztán ez fokozatosan csökkent. Egy hónapos volt, mikor evés után ordított, mert annyira éhes maradt, pótoltam tápszerrel, de mindig a cici volt az első, amit odaadtam. Aztán eljött az idő, hogy már csak éjjelre fogadta el a cicit, aztán éjjelre sem. Addigra odáig jutottunk, hogy a két ciciből fejtem 20 ml-t, úgy, hogy nem evett belőle, tehát szopi előtt, mert egyszerűen kíváncsi voltam, hogy mennyi van benne.

3 hónapos lett, mikor kínkeservesen rászántam magam, hogy nem erőltetem rá a cicit, egyszerűen mindig elfordította a fejét, sírt az éhségtől én meg attól, hogy nem tudom táplálni. Ekkor döntöttem el, hogy ne szenvedjünk mindketten, és ettől a naptól kezdve már nem is ajánlottam fel neki a cicit. Fejtem még egy darabig, azt megkapta üvegből, hamar eljutottam oda, hogy 3/4 óra fejés után 10 ml lett egy ciciből.... feladtam. Minden tejserkentőt kipróbáltam már az elején, de nekem az sem vált be, hogy mindig cicin volt, se a szaporító fejés, se homeó, se teák és levesek. :(

Szóval, aki nem élte át, az nem tudhatja. Én mindent megpróbáltam!

2009. dec. 3. 08:34
 4/29 A kérdező kommentje:
igen,csak már válaszoltam én is elkeseredett anyukáknak, akik írták, hogy elkezdik a tápit is, hogy oké, csinálják úgy hogy anyatejcsi+ tápi, szoptassanak is...tehát semmi olyat nem írtam, hogy "na, mától felejtsd el a szopit, jöjjön at ápi" meghogy "lehet kevés tejed , ezt pótolni kellene". Erre szinte könyökölve a válaszomra vagy 6 másik válasz, hogy "el ne kezd a tápszert! " " most alakul ki a kereslet-kínálat, azért van kevesebb" "kicsi még a babád, elég neki annyi" ...stb. szóval értitek!?
2009. dec. 3. 08:35
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetetlen, sőt!!!Én is ezen "korcs" fajtába tartozom, 2 gyerekem van, egyikkel sem volt elég tejem. Az elsővel még mindent kipróbáltam, amit lehetett, lelkileg szó szerint belebetegedtem, majdnem egy évembe került, mire túltettem magam a dolgon, és rájöttem, nem vagyok ettől még csökkent értékű anya. Mindezt azért, mert annyira megy ez a szoptatás propaganda!!! Ami szerintem baromság!!! Aki a saját döntése miatt nem szoptat, azt valószínűleg úgyse fogják meggyőzni az ellenkezőjéről, aki meg szeretne, csak nem sikerül neki, abba belemagyaráznak egy hatalmas adag lelkiismeretfurdalást. Egyébként rengeteg nőnek jelent gondot a szoptatás, csak nem beszélnek róla, mert tele vannak szorongással.

Általában pedig mindig azok jönnek a "menni fog, csak igazán akarni kell" szöveggel, akikből dől a tej, és soha semmilyen nehézségük nem volt a szoptatással!!!!

2009. dec. 3. 08:36
 6/29 A kérdező kommentje:
az első két válaszhoz írtam főként. A 3. válaszoló őszinteségét nagyon köszönöm!!
2009. dec. 3. 08:37
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

hát igen sok értelme van ordíttatni a gyereket az éhségtől.

csak azért mert a szoptatás a "divat".

2009. dec. 3. 08:39
 8/29 A kérdező kommentje:
ez így van, kedves 4.! Belőlem is csak az elején dőlt, és szinte 1-2 nap alatt kiapadt. Nem kezdtem el szoptatási tanácsadókat olvasni, hanem nyitottam fel a tápisdoboz tetejét. Az tud nagyon harcias amazon lenni , aki még 2 éves korig is szoptat. De az nem éli át, amivel mi a "korcs-ság" szembesülünk...
2009. dec. 3. 08:40
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit elmesélek, hogy nekem pl. olyan, hogy tejbelövellés, sose volt! Az első gyerekemnél 1(!!!) 4 nap után jelent meg az első csepp tej a cicimben! Addigra a majd 4 és fél kilós gyerekem már be is kómált volna az éhezéstől, ha nem kap tápszert!!!

Én amíg csak tudom, előbb szopiztatok, és utána kap tápszert (most a kicsi is, és régen a nagy is). Mérem az evéseket, 10-20 grammokat tud csak szopizni!! Kérdem én, ezek után ugye érthető, hogy kap tápszert is a majdnem 6 kilós gyerekem???

2009. dec. 3. 08:42
 10/29 A kérdező kommentje:
ezzel csak annyit szeretnék elérni ha a lelkes szoptatós anyukák is véletlen olvassák, hogy kicsit "fogják" vissza a lelkessségüket, mert tényleg van, hogy nincs. Van aki szoptat, szoptat.. és nem áll be nála a kereslet-kínálat. De aki itt olvasgat és a kérdésére csakis ezt a választ kapja, vagy ez van többségében, azt hiszi rossza anya és áll neki megint a 25. fejésnek is egy nap. Pedig lehet hogy már rég nincs elegendő teje....
2009. dec. 3. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!