Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Na most mi lesz a kicsikkel...

Na most mi lesz a kicsikkel és a kismamákkal?

Figyelt kérdés

Nekem van egy 16 hónapos kisfiam ,és szeretném tudni hogy ha ő elkapja akkor mi lesz hadják meghalni???

Istenem borzasztóan féltem a kicsikémet!!

Tudom drasztikusan fejeztem ki de ez van!!

Már csak azért irtam ki ezt a kérdéset mert a média csak mondja de nem tesz semmit ,ma mondták a híradóban az oltóanyag nem alkalmas a várandós nők és a 3 év alatti gyerekek oltására!!!

Akkor most döntsük már el!!

Teljesen ködös az egész !!

Van egyáltalán ilyen vírus??

Üdv Nikol és bocsánat ha kicsit kemény voltam, csak nagyon félek

2009. dec. 2. 08:37
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Bocsánat,de muszáj leírnom,még ha nem is a konkrét kérdéssel kapcsolatos.

Ennyit a médiáról...Éppen ezért van a pánik.Elolvastam az egyik belinkelt cikket,ami a zalaegesrzegi férfiről szólt.A férfi NEM volt egészséges,korábban is voltak problémái a tüdejével.A felesége szintén megbetegedett,de ő 1 hét alatt meggyógyult az influenzából.Édesabyám kezelte az intenzív osztályon,tehát ennél biztosabb forrást nem kereshetnek.

Még valami.A szomszédos községben 2 ovis kisgyermeknél mutatták ki a H1N1-et,mindketten felépültek és egészségesek!

Én is félek a megbetegedéstől,természetesen nem jó senkinek sem.Remélem mi sem kapunk el semmit...

De ez nevetséges...Mindenfélét összeírkálnak és mi,laikusok pedig találgatunk,rettegünk.Szégyelljék magukat!

2009. dec. 2. 11:10
 32/37 anonim ***** válasza:

A szezonális influenza elleni oltás már valószínűleg visszahozta az árát. Ebbe az újba viszont rengeteg, rengeteg pénzt fektettek, és egyenlőre nem jött be. Nyilván a tiszti főorvosnak az a feladata, hogy ösztönözzön az oltásra, erre, mivel csak ez az egy van. Abba nem látunk bele, hogy milyen pénzmozgások vannak ez ügy hátterében, de az állam is szépen gyarapszik belőle. Számomra (pont ma reggel gondolkodtam ezen) az a gusztustalan, mikor a Falus Ferenc olyan kijelentést tesz, hogy felelőtlen az az ember, és főleg kismama, aki nem oltatja be magát. De miért lenne felelőtlen az az ember, aki első szóra nem ugrik? Most egy más példával élve, hiába mondják nekem, hogy nyugodtan ugorjak le 200méter magasságból, mert a derekamra kötött kötél meg fog védeni, ha én nem vagyok, nem LEHEK biztos benne, hogy a kötél másik vége is rögzítve van. Azért, mert mondják??? Mennyi mindent mondtak már! (lsd Csernobil, de mindegy, ez nem ide tartozik)

A kérdezőnek én is csak annyit mondhatok, hogy nálunk a férjem oltatott, mert rengeteg emberrel találkozik nap mint nap a munkahelyén, én viszont nem, mert még szoptatok, és a 10 hónapos kicsinket sem. Én nem mondom, hogy nem jó az oltás, de nem tudhatjuk, hogy IGEN!! Viszont amikor csak lehet, viszem levegőzni, nem visszük olyan helyre, ahol sok emberrel találkozhat (bevásárlóközpont, posta, gyógyszertár), mást nem igazán tehetünk.

2009. dec. 2. 12:04
 33/37 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Lehet hogy én vagyok hülye, vagy csak nem figyelek eléggé. De bekapcsolom este a tv-t: meghalt xy és kimutatták nála hogy h1n1-el volt fertőzött. Ez a hir ugyebár. De azt sose halottam hogy xy mehalt és h1n1 okozta a halált, csak annyit mondanak hogy fertőzött volt. Elég elgondolkoztató....

2009. dec. 2. 12:15
 34/37 anonim ***** válasza:
Igen, mert nem a H1N1-be lehet belehalni, hanem a szövődményeibe. Ugyanúgy, mint a "hagyományos" influenzánál.
2009. dec. 2. 12:21
 35/37 anonim ***** válasza:

NOS, ÉN SZEMÉLY SZERINT A GYEREKEMET NEM OLTOM BE 13 HÓS. HANEM INKÁBB A KÖRÜLÖTTE LÉVŐKET, ÉN, ÉS A CSALÁDOM TAGJAI. NEM JÁR BÖLCSIBE, ÉS SZINTE CSAK A JÁTSZÓTÉRRE ÉS A ROKONOKHOZ JÁRUNK. A SZERVEZETÉT ERŐSITEM FRISSEN CSAVART GYÜMÖLCSLEVEKKEL STB.

A KISMAMÁKNAK AZÉRT NAGYON FONTOS AZ OLTÁS MERT A MAGAS CSILLAPITATHATATLAN LÁZ KOMOLY IDEGRENDSZERI KÁROSODÁST OKOZHAT A BABÁNÁL, TOVÁBBÁ A KISMAMA SZERVEZETE -MIVEL A BABA BELŐLE TÁPLÁLKOZIK- SOKKAL GYENGÉBB A VÉDEKEZÉSRE. CZEIZER ENDRE EZT MONDTA MA A MOKKÁBAN.

HA A GYEREKEM KÖZÖSSÉGBE OVODÁBA, VAGY BÖLCSIBE JÁRNA BEOLTATNÁM ELLENE. DE ÍGY ŐT INKÁBB NEM, FŐLEG 3 ÉVES KOR ALATT NEM. MIVEL NEM TUDNI PONTOSAN MÉG EGY EKKORA GYERMEKNÉL HOGY PL A TOJÁSFEHÉRJÉRE (AMIT EZ AZ LTÁS NAGYMENNYISÉGBEN TARTALMAZ)MENNYIRE ALLERGIÁS, ÉS HOGY MILYEN ALLERGÉNJEI VANNAK VAGY LESZNEK.

INKÁBB PRÓBÁLD ŐT MEGVÉDENI A KÜLSŐ HATÁSOKTÓL. SŰRŰ KÉZMOSÁS, SZELLŐZTETÉS, KÖZÖSSÉGBE JÁRÁS (KÖZÉRT STB. ) ÉS ERŐSÍTSD AZ IMMUNJÁT. AZT MONDJÁK EGYES HELYEKEN HOGY A D VITAMIN A LEGJOBB VÉDEKEZÉS A H1N1 ELLEN. AZT MEG MÉG KAPJA A KICSI GONDOLOM.

SZERINTEM NEM KELL AGGÓDNI ENNYIRE. PERSZE MINDENKI FÉLTI A GYERMEKÉT, DE A PÁNIK NEM VEZET SEHOVÁ. ÉSSZERŰEN KELL CSELEKEDNI ÉS NEHÉZ DÖNTENI EBBEN A PÁNIKBAN AMIT A MÉDIA IS OKOZ.

ÉN A CZEIZERNEK HISZEK, AZÉRT Ő SZERINTEM MÁR TÖBBET TETT LE AZ ASZTALRA MINT EGY HÁZIORVOS VAGY EGY GYEREKORVOS.

DE AZ ALLERGÉNEK MIATT 3 ÉVES KOR ALATT NEM OLTANÁM BE A GYEREKEMET.

A KISMAMÁKAT VISZONT MINDENKÉPPEN!

2009. dec. 2. 12:30
 36/37 A kérdező kommentje:

Hát nagyon szépen köszönöm a sok választ!!

Sikerült megnyugtatni!!!

de az a szomoru hogy nap mint nap ezt halja az ember a tv-ben rádióban!!

szép estét

2009. dec. 2. 20:14
 37/37 anonim ***** válasza:

[link]

Azért ezt is érdemes megnézni. Még én sem döntöttem.

2009. dec. 3. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!