Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell rászoktatni egy 5...

Hogyan kell rászoktatni egy 5 hetes babát, hogy az ágyában aludjon el és ne a cicimen?

Figyelt kérdés
Az a gond,hogy már 5 kiló és nagyon nehéz órákig fognom,meg cipelnem,de ha még korai a leszoktatás,akkor inkább szenvedek tovább. Bár úgy érzem néha már neki sem jó,mivel van mikor ömlik a cicimből a tej és ha már jól lakott,nem kellene neki több és akkor meg azért lesz ideges,hogy nem tud csak simán cicizni.A cumi sem kell neki. Próbáltam már lerakni,de a sírását csak 5 percig bírtam hallgatni,úgyhogy inkább felvettem. Pedig dúdoltam, énekeltem neki,simogattam stb...
2008. júl. 16. 09:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Én vagy betenném szopi után aztán "otthagynám",vagy fekve szoptatnék és ha elaludt akkor az ágyon hagynám aludni.Legyen egy koreográfia,abból rájön hogy mi után mi következik,ennek mindig ugyan ugy kell zajlania!Ne aggódj majd szépen kialakul , nem kell feltétlenül kézben altatni a babákat!
2008. júl. 16. 09:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Én fekve szoptatok, elalszik, kicsit várok és átrakom az ágyába. Ez napközben és esti szopinál is bevállik. 5 hós a babám , sajnos egyedül nem tud elaludni.
2008. júl. 16. 09:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Én babám is 5 hós múlt, még mindig így alszik el. Még nem "kell" tudnia egyedül, majd eljön annak is az ideje. Én is melléfekszem, majd otthagyom, mikor már mélyen alszik, berakom az ágyába.
2008. júl. 16. 10:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem hasonló volt a gondom - csak a vállamon volt hajlandó elaludni a fiatalúr. Egyszer elhatároztam magam, betettem a kiságyba és egy ideig hallgattam, ahogy sír. Aztán felvettem, megnyugtattam, majd előlről az egész, és ezzel eljátszottunk egy ideig. Az elején 1-1,5 óra is volt, mire elaludt, de most már magától elalszik, ha lerakom. Egy ideig nézegelődik, csöndben van, aztán bealszik. Azért ha fáj a pocija, van, h még mindig a vállamon jut el a majdnem alvásig, de a teljes elalvás az ágyában történik.

2008. júl. 16. 10:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is ezt csinálta 2 hónapos koráig.

Én mindig fekve szoptattam és ha bealudt elsurrantam mellőle. Nekem így kényelmesebb volt,mert nem kellett ringatni.

Most lesz 4 hónapos és már csak este és éjszaka van így.

Napközben van szundikendője,amit odaadok neki amikor látom,hogy álmos és ezzel elalszik. Már a cumit is elfogadja ,de csak alváshoz kell neki megnyugtatásképpen.

Igaz ő már nagyobb és megtudja fogni a tárgyakat, megjegyezte mit jelent a szundikendő.

A lényeg,hogy nálunk magától szokott le.

2008. júl. 16. 11:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is fekve szoptatok, és ott alszik el a baba-sajna néha igen korán- , de én mindig felveszem böfizni, ami igaz, az alvás miatt sokszor elmarad, de akkor sem hagyom fekve!. A vállamon elalszik, és úgy teszem le.

De most szoktatom arra, hogy ha nem alszik el a vállamon, de tudom, hogy álmos, akkor leteszem. Általában nyöszög, de elalszik idővel. Néha nagyon sír, ilyenkor bemegek, megvígasztalaom, megsimogatom, beszélek hozzá, és megnyugszik. Ha nagyon nem nyugszik meg, akkor felveszem kicsit, és úgy alszik el. Ha ez sem, akkor adok neki megint cicit, és 2 pillanat alatt bealszik.

Néha kell neki a szeretgetés, ezt bizonyítja, hogy csak szó szerint 2 pillanatot cuclizik, utána bealszik:-)

Tedd le, ha sír vígasztald meg, vedd fel kicsit, és tedd vissza. Sírás lesz eleinte, de megszokja max 2 hét alatt, hogy ilyenkor aludni kell:-)

2008. júl. 16. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!