Hogyan kell rászoktatni egy 5 hetes babát, hogy az ágyában aludjon el és ne a cicimen?
Szia!
Nekem hasonló volt a gondom - csak a vállamon volt hajlandó elaludni a fiatalúr. Egyszer elhatároztam magam, betettem a kiságyba és egy ideig hallgattam, ahogy sír. Aztán felvettem, megnyugtattam, majd előlről az egész, és ezzel eljátszottunk egy ideig. Az elején 1-1,5 óra is volt, mire elaludt, de most már magától elalszik, ha lerakom. Egy ideig nézegelődik, csöndben van, aztán bealszik. Azért ha fáj a pocija, van, h még mindig a vállamon jut el a majdnem alvásig, de a teljes elalvás az ágyában történik.
Az én kisfiam is ezt csinálta 2 hónapos koráig.
Én mindig fekve szoptattam és ha bealudt elsurrantam mellőle. Nekem így kényelmesebb volt,mert nem kellett ringatni.
Most lesz 4 hónapos és már csak este és éjszaka van így.
Napközben van szundikendője,amit odaadok neki amikor látom,hogy álmos és ezzel elalszik. Már a cumit is elfogadja ,de csak alváshoz kell neki megnyugtatásképpen.
Igaz ő már nagyobb és megtudja fogni a tárgyakat, megjegyezte mit jelent a szundikendő.
A lényeg,hogy nálunk magától szokott le.
Én is fekve szoptatok, és ott alszik el a baba-sajna néha igen korán- , de én mindig felveszem böfizni, ami igaz, az alvás miatt sokszor elmarad, de akkor sem hagyom fekve!. A vállamon elalszik, és úgy teszem le.
De most szoktatom arra, hogy ha nem alszik el a vállamon, de tudom, hogy álmos, akkor leteszem. Általában nyöszög, de elalszik idővel. Néha nagyon sír, ilyenkor bemegek, megvígasztalaom, megsimogatom, beszélek hozzá, és megnyugszik. Ha nagyon nem nyugszik meg, akkor felveszem kicsit, és úgy alszik el. Ha ez sem, akkor adok neki megint cicit, és 2 pillanat alatt bealszik.
Néha kell neki a szeretgetés, ezt bizonyítja, hogy csak szó szerint 2 pillanatot cuclizik, utána bealszik:-)
Tedd le, ha sír vígasztald meg, vedd fel kicsit, és tedd vissza. Sírás lesz eleinte, de megszokja max 2 hét alatt, hogy ilyenkor aludni kell:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!