Hogy tudnád rászoktatni, hogy egyedül aludjon el?
Először a napközbeni alvásnál próbáld meg, hogy leteszed, megsimized, és kijössz tőle. Ha sír, visszamész, megint megsimized, megint kijössz. Szép lassan hozzá fog szokni, hogy alvás van, és tudja, hogy számíthat Rád, mert ott vagy a közelben, de egyedül kell elaludnia. Illetve találjatok valamilyen kedvenc alvós tárgyat, ami "helyettesít" Téged. Ha nappal szépen működik a dolog, akkor lehet az esti alvásnál is ugyanezt tenni.
Szerintem.
Mi is a nappali alvásokkal kezdtük - kizárólagosan a kiságyban... volt sírás persze, de az én fiam sokat tudott sírni, és nem fáradt bele, tehát ez a fajta sírni hagyás nem is lett volna célszerű. Volt, hogy mire elaludt 10x kellett bemenni hozzá, de egy idő után megtanulta, hogy ő ott marad, én kijövök és nincs belőle gond.
A lényeg, hogy az első pár bemenetelkor beszéltem hozzá, mondtam, hogy minden rendben, anya szereti, megsimogattam, cumit benyomtam és kijöttem. Mikor már sokadszorra, akkor maradt a cumi meg a simogatás, de már nem beszéltem hozzá...
Nem voltam drasztikus, egy pár hétbe telt (közben el is utaztunk egy hétre Horvátországba).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!