Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nálatok mennyit segít az...

Nálatok mennyit segít az anyósotok?

Figyelt kérdés

A Nagylányom 1,5 éves, az ikrek 2 hónaposak, császárral születtek. Az első kritikus 6 hétben inkább anyukám segített, ereje felett (ápolónő, rengeteget dolgozik, ugye sokszor hétvégén is). A férjem is volt szabin, de az sem tarthat örökké... Anyósom is eljött 1-2 napra, most is heti 1-2 órára elviszi a Nagyot, ami szintén segítség, persze. De azóta rászokott, hogy akkor Ő itt ebédel (vagy főzök, vagy rendelek, mert nincs idő a főzésre sokszor), nem is az anyagi része zavar, hanem hogy akkor Őt is pluszban ki kell szolgálni, mert a tányért nem teszi be maga után a mosogatóba... Meg megjegyzi, hogy nahát, nincs sütemény... És még erre mind nem szólnék egy szót sem, a leginkább az bosszant, hogy a lányához minden nap megy (egy gyerek van, 1 éves a baba Náluk), minden nap főz és viszi magával, meg 2-3 órát még vigyáz a gyerekre, hogy addig anyuka elmehessen ide-oda, vásárolgatni, stb. Amúgy nyugdíjas, nem dolgozik. Sógornőméknél a másik mama is nyugdíjas, Ő is oda van még pluszban rángatva hetente 1-2-szer.

Szerintetek felfújom? Fogjam be a szám és örüljek ennek is, vagy mondjam Neki, hogy az én gyerekeim is az unokái és ha rajtam segít, akkor közvetve a fián is? Már tényleg nem tudom, hogy én vagyok-e a követelőző hülye, vagy legalább fele annyi segítséget kérhetnék, mint a lánya? Szerintetek?

2013. dec. 23. 14:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére nem tartom vele kapcsolatot.
2013. dec. 23. 15:43
 12/22 A kérdező kommentje:

Akkor csak én vagyok a hülye...

Amúgy igen, MINDIG megköszönöm Neki a segítséget és nem napi, hanem heti 2 órát viszi el a Nagyot.

Köszi a válaszokat!

2013. dec. 23. 15:56
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nagy lányom 2 éves múlt picivel, mikor megszülettek az ikrek. A férjem 1 hetet volt itthon, anyósom betegsége miatt nem tud segíteni, anyukém messze van. A férjem reggel 7-kor elmegy és majd 8-9 között ér haza este, nagyon sokszor vagyok fáradt, de büszke vagyok magamra, hogy segítség nélkül is megy. Ha anyósom tudna segíteni akkor sem igényelném a segítségét, mert én olyan vagyok, hogy kifejezettn idegísít ha valaki pakolgat a lakásban.
2013. dec. 23. 16:19
 14/22 anonim ***** válasza:
33%
Szerezz egy bébicsőszt és akkor nem lesz ilyen gondod. Egyébként a bébicsőszt is illik etetni és egyik sem szokott elpakolni maga után. Nem is az a dolga. Egyébként 1000 Ft-os óradíjjal dolgoznak kb., szorozd be mennyit segít neked anyósod egy hónapban. Ha nem vagy vele megelégedve, akkor keress egy profit.
2013. dec. 23. 16:24
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem segít anyósom semennyit, mert 250 km-re laknak. SZüleim meghaltak. Férjemmel ketten oldjuk meg.

Anyósékra másfél havonta 2 órára bízzuk a lányunkat, aki 2 éves, de ezt úgy kell időzíteni hogy ebben se altatás, se etetés, se pelenkázás ne essen bele, mert ezeket nem tudja megcsinálni anyósom, csak játszani vele...

2013. dec. 23. 16:27
 16/22 anonim ***** válasza:
Nálunk semennyit.
2013. dec. 23. 16:49
 17/22 anonim ***** válasza:
Szinte semmit. Ritkán is jön, pedig közel lakik. Három gyerekünk van. De én nem is igénylem, igényeltem a segítségét soha.
2013. dec. 23. 19:16
 18/22 anonim ***** válasza:
semennyit nem segít, pedig megtehetné.
2013. dec. 23. 20:42
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Te mennyit segítesz segítettél az anyósnak lehet most azt gondolja ő is csak annyit ad vissza.
2013. dec. 23. 21:27
 20/22 anonim ***** válasza:
Semmit nem segít. 18 hónapos a fiam, sokat mondok, ha havonta 1x látják.... pedig egy városban lakunk, 5 perc autóval. No komment. A kedvenc fiacskájánál ikrek vannak, az ő fenekük minden nyikkanásra ki van nyalva....Takarítás, főzés, gyerekre vigyázás.....Mondjuk én nem is kérem a segítségét, mert örülök, ha nem látom és igyekszem normálisan viselkedni vele.....bár sokat változott az utóbbi időben, adott az élet néhány pofont neki. És a kisfiam ahogy meglátja sír, 10 perc után megy az ajtóhoz, hogy menjünk...
2013. dec. 23. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!