Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most komolyan van még ilyen...

Most komolyan van még ilyen szülő, aki ölben szállít pici babát?

Figyelt kérdés

A minap láttam, újszülöttel anyuka autóban utazik a hátsó ülésen... nem fél, hogy egy esetleges baleset során mi lesz a babával? Arra én nem alapoznék, hogy a baleset ritka, meg pont én az kizárt. Mert NEM az! A mai magyarországi közlekedési morált mindenki ismeri és a mai autók már nem csak 100-al tudnak menni.

Most komolyan, akinek telk autóra (tök mindegy milyen rossz vagy jó), annak annyit nem ér meg a gyermeke biztonsága, hogy gyerekülést szerezzen be?

Ezt valaki magyarázza el nekem, mert ez számomra komolyan felfoghatatlan és elfogadhatatlan..

2013. nov. 16. 16:58
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
43%
Értem. És hogyan oldanád meg azt, ha a férjed 24 órát ügyel, és MUSZÁJ valamit elintézned...? Mi taxizunk, sok más anyuka is taxizik a gyermekével. Nem szoktam ezen aggódni. Édesapám biztonságtechnikával foglalkozik, ő mondta, mikor gyermekülést válogattunk, hogy oké, szépek és jók, de csak addig, amíg nincs komoly gond. Én sem azt mondtam, hogy nem használunk ilyet, a saját autónkban igen, de amikor taxizunk, akkor az van, és kész.
2013. nov. 16. 21:48
 12/33 Babeli Zurzavar ***** válasza:
ertem en a hirtelen helyzetet meg a hirtelen elintezendo helyzeteket de azt felfogni nem tudom hpgy miert akadt ki a taxi diszpagere amikor megkerdeztem van e gyerekuleses taxijuk. (7 hos terhed voltam a picivel, a nagy nem fert el az olemben) szerintem minden taxitarsasagnal kene legyen igeny szerint "babas-auto"
2013. nov. 16. 22:06
 13/33 anonim ***** válasza:
Ezen viszont már én is gondolkoztam, azt mondta rá egyszer egy taxisofőr, hogy egy darabig tartottak sokan hátul az autóban, de olyan macera volt, hogy az anyukák inkább ölben vitték a gyereket, mert mire berögzítették, addigra már odaértek volna, ahova indultak. Én mondjuk nem sajnálnám rá az időt, ha volna rá lehetőség, de így sem gondolkozok minden taxizásnál azon, hogy jajmostmilesz.
2013. nov. 16. 22:21
 14/33 anonim ***** válasza:
53%
Esetleg nem lehet, hogy volt mellette egy autós hordozó, csak nem láttad? Mert nálunk volt olyan, hogy azzal utaztunk, de a kicsit egy idő után elzsibbadt, elkezdett fészkelődni, és olyankor én is kivettem az ölembe, amíg ki nem nézelődte magát, aztán visszaraktam.
2013. nov. 16. 22:29
 15/33 anonim válasza:
38%
Kedves kérdező! Nekünk autónk is van, gyerekülésünk is. Mégis ha úgy adódik, a gyermekem az ölemben van utazás közben, mert éppen nyűgös, nem bír az ülésben ülni, stb... Szerintem ne akadj ezen ki, anno amikor én voltam pici, érdekes, még a fogalmát sem ismerték a gyerekülésnek. Mégis megjártam hetedhét országot a szüleimmel. Két ülés közt a padlón aludtunk ha olyan hosszú útra mentünk. :-)
2013. nov. 16. 23:14
 16/33 anonim ***** válasza:
15-os amikor te gyerek voltal a forgalom toredeke volt a mainak es akik autoval jartak azok is normalisan vezettek. Nem voltak olyan orultek, mint ma, akik driftelve farolnak be zebras keresztezodesekbe, 200-al nyargalnak az autopalyan, vagy balrol megeloznek egy autot, amelyik epp balra akar lefordulni. Egyene dontesed es a vilagert sem akarlak kritizalni, tenyleg a te dontesed, csak ne arra alapozd, hogy mi volt par10 evvel ezelott, mert mas vilagot elunk mar.
2013. nov. 17. 07:42
 17/33 anonim ***** válasza:

Már megint ezek a műkiborulások...

Nekünk is van autónk, hordozónk is, de bizony előfordul, hogy elkezd üvölteni úgy, hogy levegőt sem vesz és bizony az ölemben megnyugszik-3 hónapos... Megnéznélek ebben az esetben kedves kérdező!

Amúgy meg mindenki foglalkozzon a saját életével..

2013. nov. 17. 10:43
 18/33 anonim ***** válasza:
Egyszer nekem is ki kellett vennem az ülésből a babámat, hogy megciciztessem, mert szegény üvöltött és még háromnegyed óra volt a haza útig.
2013. nov. 17. 10:43
 19/33 anonim ***** válasza:
15! Ezek szerint te nem találkoztál olyan családdal, ahol nem úszták meg a gyerekek az ülés nélküli közlekedést. Én láttam ilyet elég közelről. Soha nem veszem ki a gyerekeket az ülésből menet közben. 1,5 éves és 4 éves. Ha kell inkább megállunk valahol.
2013. nov. 17. 11:18
 20/33 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy balesetet is csak egyszer kell elszenvedni az életben ... és többet nem feltétlenül.

2013. nov. 17. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!