Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sajnos néha türelmetlen és...

Sajnos néha türelmetlen és ingerült vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szégyenlem és lelkiismeret furdalásom van miatta, de néha úgy elfáradok estére, hogy úgy érzem nincs elég türelmem a babához. Érzem, hogy nagyon feszült vagyok belül, nehezemre esik türelmesnek lennem. 2 és fél hónapos kisfiam sajna a kezdettől fogva elég rossz alvó. Sokszor napközben csak 10 perceket alszik, mikor ébren van szinte folymatosan igényli a társaságomat.Ilyenkor persze estére annyira nyűgös és fáradt, hogy már alig bírni vele. Az anyósoméknál külföldi rokonok vannak(gyerekekkel) Őrá ezért most hetekig nem számíthatok. Az aynukám nehezen mozog fel sem tud jönni hozzánk a 3. emeletre, ha találkozni akarok vele, nekem kell mennem hozzá. A párom dolgozik, most ráadásul eltörte a kezét úgyhogy Őt sem nagyon tudom terhelni. Mosok, főzök , takarítok, vásárolok (magamra már alig jut időm, pedig nem szeretnék igénytelen, zsíros hajú anyuka és feleség lenni)... de estére már paff vagyok, és ez a meleg is az agyamra megy. Van úgy, hogy nincs időm letusolni, vagy hajat mosni ebben a hőségben, mert annyira keveset alszik a picim, sírni pedig nem hagynám. Mikor este lenne időm ezekre, meg már fáradt vagyok.Meg persze le kell mennünk a levegőre is... néha ettől besokallok, és van úgy , hogy emiatt a kisfiammal vagyok türelmetlen, pedig Ő nem tehet semmiről. Mit tegyek? Más is van így néha? Ez persze nem mindennapos, csak néha jön elő. Utólag pedig lelkiismeret furdalásom van és sírva " bocsánatot" kérek a kisbabámtól, amiért nem voltam hozzá elég türelmes.
2008. júl. 8. 10:29
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt!!! Minden jót kívánok Nektek, de máris mennem kell mert sír a kisfiam!
2008. júl. 8. 13:37
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is azzal kezdem hogy nagyon átérzem a problémádat. Azt hiszem tudok neked segíteni. Amikor az első hetekben nagyon hasfájós volt a kisfiam, sokszor azt hittem, megőrülök, és azt gondoltam:" vissza az egész, én nem így képzeltem el!" És itt jön a DE... Ilyenkor mindig visszarángattam magam a földre. A fiam 6 hónapos, és van egy bátyja. Csak nem köztünk, hanem az angyalkák között. Sosem láthattam, beteg volt, 23 hetes terhes voltam amikor megszületett. Amikor elvesztettük, tudtam hogy sosem leszek boldog már, csak ha kisbabám születik, aki egészséges és magamhoz ölelhetem. Hála Istennek, meg is született 1 évre a tragédia után. Szóval amikor már kicsit kevesebbszer kelt éjjel, és nappal többet aludt, én is kipihentebb lettem és végre úgy éreztem, hogy ez az amire 2 éve vágyom. Ha vannak nehezebb napok (mostanában a fogzás miatt), akkor mindig az elveszett babámra gondolok és arra, hogy mi a túró értelme lenne az egésznek Nélküle. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinek tudnia kell, milyen érzés, amikor éveket vár egy család kisbabára, csak azt remélem hogy a mi kis történetünk feltölt Téged pár napra és új erőt ad a kezdeti nehézségekhez, ami garantálom, hogy 1-2 hónap múlva elillan :-)
2008. júl. 8. 14:05
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is elpityeredtem, ahogy olvastam soraidat.

Ne legyen bűntudatod, teljesen normális amit érzel. Én is így vagyok, sőt szeritnem mindneki néha...

Nekem bevált, hogy esténként kisírtam magam, az első héten ez volt, mikor hazajöttünk. Azóta már jobb kicsit, igaz, nekünk itt a nagymama a szomszéd lakásban, sokat segít. Főznöm nem kell, ő főz, épp amit kell elmosogatok, takarítok, pakolok. Ha nem bírok a babával, átviszem a mamához, imád ott lenni, akkor van egy-másfél-két órám, attól függ, hogy viseli a lány a dolgot. Akkor szoktam mosogatni, pakolni, boltba menni. Szóval egyedül nem is tudom, mit csinálnék, úgy nekem is rámborulna a világ.

Párod annyit tud segíteni neked, hogy este lefekteted a picit az ágyra, és párod odafekszik mellé, és beszélget vele, addit te fürödhetsz. Egy jó kád meleg víz csodákat tesz, addig apa is ellátja a picit, mi is így szoktuk.Vagy mama vigyáz rá kicsit, és addig gyorsan megfürdünk párommal együtt, mert előtte így szoktuk, és hiányzik.

Néha az sem baj, ha sír kicsit a baba, az enyém is sokat igényli, hogy tartsam. De pl most is láttam, hogy álmos, letettem az ágyába, nyüszögött amíg teregettem, de mire bejöttem, már aludt. Meg kel tanulnia egyedül is ellenni néha.

Szóval ne félj, semmi rosszat nem teszel, ne legyen bűntudatod. TErmésztes, hogy elfáradsz, hogy nehéz, mind így vagyunk ezzel. Sőt, te egyedül is vagy most. Keress barátnőt, babás szomszédot, sétálljatok együtt, járjatok össze, ez segíthet kicsit, legalább kibeszélni a gondjaidat. Nekem ez is bevált, és a szomszéd is imádja babusgatni a lányt:-) Ez is, ha csak fél óra is, de addig fujhatsz egyet:-)

Szóval fel a fejjel, és ahol lehet pihenj, keresd rá a lehetőségeket!

3 hetes kislány anuykája

2008. júl. 8. 14:26
 14/19 anonim ***** válasza:
52%
Szia.Én is igy vagyok.Sajnos eleinte rengeteget aludtam.De mióta megvan a pici nagyon keveset alszok.Én is nagyon türelmetlen vagyok szegény bébimmel mikor éjszaka nem akar evés után aludni.És nekem is lelkiismeret furdalásom van h. ilyen vagyok vele.:(
2008. júl. 8. 15:05
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért lett némelyik válasz lepontozva? Úgy látom, mindannyian jókat írtunk, nem értem, hogy mi a probléma.

(gondolom nem a kérdező, hanem valakinek valamiért nem tetszettek a válaszok, csak érdekelne, hogy miért nem).

Üdv

első válaszoló

2008. júl. 8. 19:27
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Szia!Lehet hogy csak azért lettél lepontozva mert egy anyuka ne a PUNK muszikára (DISCOBA)tombolja ki magát.Biztos vannak olyan helyek ahol jól érezheted magad,de a disco már nem egy érett anyukához való.Te nem veszed észre,de biztos vannak olyanok akik a hátadmögött mutogatnak a gyerek otthol ő meg punk zenére tomból tudom egy hónapban egyszer történik meg ezt már megítam.....
2008. júl. 9. 08:58
 17/19 anonim ***** válasza:
Ez ízlés dolga, nem mindenki szeretheti ugyan azt a zenét. Én mindig is ezt szerettem, ez már nem is nagyon fog változni. Van, aki a báli zenét szereti, én meg ezt. Mindegy, nem vagyunk egyformák (szerencsére). :)))
2008. júl. 9. 12:31
 18/19 anonim ***** válasza:
Ez nem ide tartozik nem kell veszekedni hisz anyukák vagytok vagyunk!Jobb lenne inkább a kérdésre válaszolni probálni tanácsot adni!
2008. júl. 9. 14:08
 19/19 Kovácsdani válasza:
0%

"mindent én csinálok."

Na, pont ezzel van a baj. Ezzel a felfogással. És amikor reggel 6kor a férjed elindul dolgzoni és este 6-7re ér haza, akkor ő egész nap semmitnem csinál? "mindent én csinálok". Nem, te azt csinálod, hogy ellátod a házimunkát, és közben rohadtul sajnálod magad, "hogy mindent te csinálsz".

2015. ápr. 9. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!