Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sajnos néha türelmetlen és...

Sajnos néha türelmetlen és ingerült vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szégyenlem és lelkiismeret furdalásom van miatta, de néha úgy elfáradok estére, hogy úgy érzem nincs elég türelmem a babához. Érzem, hogy nagyon feszült vagyok belül, nehezemre esik türelmesnek lennem. 2 és fél hónapos kisfiam sajna a kezdettől fogva elég rossz alvó. Sokszor napközben csak 10 perceket alszik, mikor ébren van szinte folymatosan igényli a társaságomat.Ilyenkor persze estére annyira nyűgös és fáradt, hogy már alig bírni vele. Az anyósoméknál külföldi rokonok vannak(gyerekekkel) Őrá ezért most hetekig nem számíthatok. Az aynukám nehezen mozog fel sem tud jönni hozzánk a 3. emeletre, ha találkozni akarok vele, nekem kell mennem hozzá. A párom dolgozik, most ráadásul eltörte a kezét úgyhogy Őt sem nagyon tudom terhelni. Mosok, főzök , takarítok, vásárolok (magamra már alig jut időm, pedig nem szeretnék igénytelen, zsíros hajú anyuka és feleség lenni)... de estére már paff vagyok, és ez a meleg is az agyamra megy. Van úgy, hogy nincs időm letusolni, vagy hajat mosni ebben a hőségben, mert annyira keveset alszik a picim, sírni pedig nem hagynám. Mikor este lenne időm ezekre, meg már fáradt vagyok.Meg persze le kell mennünk a levegőre is... néha ettől besokallok, és van úgy , hogy emiatt a kisfiammal vagyok türelmetlen, pedig Ő nem tehet semmiről. Mit tegyek? Más is van így néha? Ez persze nem mindennapos, csak néha jön elő. Utólag pedig lelkiismeret furdalásom van és sírva " bocsánatot" kérek a kisbabámtól, amiért nem voltam hozzá elég türelmes.
2008. júl. 8. 10:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
59%
Nagyon is átérzem a problémádat. Gondolom elég fiatal is lehetsz. Én 20 évesen szültem, már terhesen apuka nélkül maradtunk, és bizony nagyon nem volt könnyű egész nap mindent megcsinálni, türelmes, mosolygós anyukának lenni, és még arra is figyelni, hogy normálisan nézzek ki, ha egyszer az életben párt akarok magam mellé találni. Amúgy szerintem mindenkinek vannak ilyen érzései, csak sokan nem vallják be. Nekem nagyon sokat számít, hogy egyszer egy hónapban rábízhatom a kisfiam anyukámra és elmehetek este szórakozni a régi barátnőkkel, de akkor aztán vadul tombolunk a punk muzsikára. Fontos, hogy néha az ember kieressze a gőzt. Oké, tudom, most nem tudsz senkitől segítséget kérni, de szerintem neked is jót tenne, ha elmennél egyet táncolni, vagy bármi ilyesmit. Utána sokkal nyugodtabb leszel, nem leszel olyan feszült.
2008. júl. 8. 10:37
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megértem a problémádat és biztos vagyok benne, hogy ezzel minden gyakorló anyuka így van. Nagyon nehéz ám a gyereknevelés, a nap 24 órájában szinte készenlétben lenni, így érthető, ha néha ingerültek vagyunk. Én is így vagyok, pedig még "csak" 7 hetes a kislányom. Ilyenkor nekem is lelkifurdalásom van és azt sem tudom hogy szeretgessem meg ezt az ártatlan kis gyerkőcöt. Olyankor mindig arra gondolok, hogy Neki csak mi vagyunk és ha bármi nyűgje van, akár legyen az "csak" annyi, hogy velünk akar lenni, akkor sír, másképp nem tudja kifejezésre juttatni a "bánatát". Teljesen ránk van utalva, Neki mi jelentjük az egész világot. DE! Ahhoz, hogy ezt bírja az ember, néha bizony kell egy kis kikapcsolódás, így én is ajánlom, hogy ha anyósodtól elmennek a vendégek, akkor menjetek el a pároddal vagy akár egyedül menj el valahová, ahol jól érzed magad. Mi ebben megegyeztünk a Párommal, hogy hetente egyszer hétvégén bizony odaadjuk a nagyiknak (akik borzasztóan boldogok ettől és a Picúr is megszokja őket, tehát nem mellesleg a későbbiekben jó is lesz) és elmegyünk valahová, ha máshová nem, csak sétálni és fagyizni. Bizony hogy kicserélődik az ember teljesen. Szóval fel a fejjel!!!!!!!!!! Ha úgy érzed, előtör benned a depresszió, bátran írj privit, mert sokszor az is jó, ha kibeszéljük (persze tudom nincs sok időd). 7 hetes kislány anyukája.
2008. júl. 8. 10:47
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Én már nem vagyok annyira fiatal:), már 33 elmúltam. Talán ezért is nehéz az "új" életet megszokni, mert sokáig életem a magamét. Próbálok most is mindennek megfelelni, csak egy kisbaba mellett ( ha épp nem jó alvó) már nehezebb. Én naívan azt hittem, hogy egy pici baba az első hónapokban szinte eszik és alszik/játszik. Az anyukám szerint én ilyen voltam, talán ezért hittem, hogy ez mindenkinél így van. Azt hittem ,hogy mindenre jutni fog időm. A babára, a páromra, magamra , a háztartásra... talán mert nem így alakult néha emiatt vagyok feszült. Talán túl sokat akarok...A kisbabámat pedig mindennél jobban IMÁDOM, ezért bánt, hogy néha nem tudok elég türelmes lenni.
2008. júl. 8. 10:49
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 7 hetes kibaba anyukájának is!És most épp alszik a kisfiam, ami csoda , ezért tudok itt egy kicsit írogatni!:)Ez is jó kikapcsolódásnak!
2008. júl. 8. 10:52
 5/19 A kérdező kommentje:
7 hetes kisbaba - bocsi!
2008. júl. 8. 10:52
 6/19 anonim ***** válasza:
76%
Szia!Nagyon sajnálak én is vagyok így ,nekem 2 gyerekem van a nagy 6-dik éves a kicsi 19hónapos nyári szünet van az óviba.Mikor mind a ketten elkezdik két percenként anya,anya...........anya estére annyira ki vagyok merűlve,hogy még a férjemmel sincs kedvem beszélgetni mikor haza jön a munkából ,de veszek egy nagy levegőt és erőt veszek magamon,hogy minden jó legyen.Azt tudom tanácsolni,hogy mikor nincs az a nagy meleg mennyetek ki sétálni lehet a levegő elnyomná és aludna egy jót a babakocsiba.Gondolj bele ebben a nagy melegben még mi is türelmetlenek vagyunk.Ha jól olvasom akkor panelban laktok mi is én azt csinálom,hogy ha már nagyon nem bírják(nagyon meleg van a panelban)akkor megfűrdetem őket hagyom,hogy pancsoljanak egy nagyot, probáld ki teis lehet,hogy melege van!Sok sikert!
2008. júl. 8. 11:00
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én sem számíthatok senkire.A szüleim 1000km-re laknak,a férjem reggel 6-kor megy dolgozni,és este 6-7-kor jön.Egész nap egyedül vagyunk,mindent én csinálok.´´Ugy hogy ezzel nem vagy egyedül.Sokan vannak rajtad kívül ezzel a "problémával".Sokszor én is ideges vagyok,mikor a lányom nem bír magával....Rebeka 5 hónapos.Keveset alszik,éjjel is 3x 4x kel.Na gondolhatod....

Este vegyél egy jó meleg fürdöt.Nekem szokott segíteni.

Lehet,hogy fáj a pocija,esetleg szomjas,vagy melege van.Vagy csak nem akar egyedül lenni.Próbáld elvinni öt sétálni hát ha akkor elalszik.

Kitartás.

5 hónapos kislány anyukája.

2008. júl. 8. 11:48
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! teljesen megértelek, én szerintem depressziós is lettem. Nem telik el nap, hogy ne jönne rám a fél órás sírógörcs, mert épp már az idegszálaimon táncol, holott tudom, hogy csak én vagyok béna, mert nem értem meg a jelzésit. Első babám vagyok, 29 éves. Én is kettesben vagyok vele itthon. A nap végére teljesen elfáradok, még jó hogy az éjjelt átalussza. Ma már ott tartunk, hogy az apja sem tudja megnyugtatni, csak ha én veszem fel, vagy adok neki cicit. Most is 3 órán át fent volt, az eleje szépen indult. Kiszívott 200ml-t, de egy óra múlva megint enni kért, aztán büfiztünk, és még mindig ...megy az ördögi kör, és persze ilyenkor besokallok, és eltörik a mécses. Én sem tudom mi tévő legyek, van hogy csak sírok, sírok. Babakocsiba nem marad meg, hordozóban megizzad, ha hason van kijön belőle a tejcsi a büfivel, háton unatkozik, ha kézben van, hintázunk, vagy járkálok vele elvan.3,5 hónapos, és már 7 kiló, nem tudom meddig bírom. Ne haragudj, hogy nem tudtalak megnyugtatni, csak az együttérzésemről biztosítani, és valahol jó tudni, hogy nemcsak én kínlódom meg az első időszakot, és legalább te is látod, tényleg átmegyünk ilyen hullámvölgyeken. Szóval, ha ez jót tesz, beszéld ki magadból, próbáld meg a társadnak is elmondani mit érzel. Legalább lelkileg támaszt nyújt, ha fizikailag nem is tud. Kérd, hogy masszírozzon meg, vagy csak bújjon melléd. Nagyjából ilyen tanácsokat tudnék adni, és fel a fejjel!!!
2008. júl. 8. 12:47
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy nem vagy evvel egyedul.Nekem 4hetes mult a babam akit termeszetesen nagyon szeretek de mikor keveset tudok pihenni sajnos en is turelmetlenebb vagyok.Nehez neha nekem is hogy a baba ne erezze.Egyedul vagyok en is egesz nap 1400km otthonrol..De gondolj arra hogy egy kis ido es ez a problema elmulik.Biztos sok taktikat probaltal az altatashoz,de kerj meg itt tanacsot hatha valami uj majd segit.Ja es van nekem is hogy nincs idom hajat mosni mikor szeretnek;-((De szerintem nem csak ketten vagyunk.Kitartas!
2008. júl. 8. 12:50
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Az elozo valaszhoz meg azt megirnam hogy nekem is mindig az ad erot hogy arra gondolok hogy nekik csak mi vagyunk.Es o meg nem reg bujt elo igy uj neki minden.Azert meg 2es fel honap sem sok.Figyelj a taplalkozasodra,nekem babakocsiban seta kozben es utan sokkal jobban alszik.De ezeket biztos probaltad.Szoval tenyleg ha van lehetoseged menj fodraszhoz vagy valami olyat csinalj ami jol esik.Feltoltodsz.Kitartas!
2008. júl. 8. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!