Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktál ingerült lenni a...

Szoktál ingerült lenni a babáddal?

Figyelt kérdés
Úgy szégyellem magam néha, mert néha előfordul hogy ingerültebben beszélek hozzá pl. egy jó kis kétórás altatási procedúra közben (nem káromkodok, csak mondom neki hogy "mi a bajod, miért nem alszol, mit tehetnék meg?"), meg ha hisztizik, vagy etetőszékben ülve nem akar enni hanem csak sétálva. Imádom, de ilyenkor annyira kikészít néha hogy legszívesebben üvöltenék egyet a vakvilágba de visszafogom magam és van hogy így jön ki, hogy neki morgok. Nálatok van ilyen? Hogy győzitek le?
2011. ápr. 18. 00:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Előfordul néha.. Az alattad lévő kérdést én tettem fel pont..

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Mig kisebb volt, gyakrabban voltam ingerültebb, de mióta értelmesen lehet vele beszélni, már nem nagyon fordul elő.

Amúgy egyszer, mikor 8 hónapos kora körül egész éjjel üvöltött (jött a foga), akkor hajnalban kimentem a nappaliba, és széttéptem egy rongybabát... :((( (Utána jobb lett) :)

2011. ápr. 18. 00:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem. Nincs is miért. 2,5 éves de még szinte hisztije is alig volt, nappal alszik 2 órát, este 20 órától pedig reggel 7 óráig. Az evéssel sincs gond, talán mert nyugodt és kiegyensúlyozott, és mindig be volt tartva egy megszokott napirend. Nem soká jön a kis tesó, majd meglátjuk mi változik.
2011. ápr. 18. 01:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Én talán kétszer szóltam rá hangosabban, de rettenetesen szégyelltem magam érte.Amikor nagyon pici volt, hasfájós, és kitartóan üvöltött, én meg ki se láttam a fejemből rászóltam hangosabban: Hagyd már abba! Erre még jobban sírt.Felvettem, bocsánatot kértem tőle, és bőgve ringattam.Amikor lefeküdtem aludni, bedugtam a kezem a kiságy rácsán, és simogattam.Alig bírtam elaludni. Potyogtak a könnyeim, hogy hogyan szólhattam rá a picikémre.Hiszen ő még nagyon pici, elmondani sem tudja.Most 7 hónapos, néha még türelmetlen vagyok, de inkább a férjemnek panaszkodok.Egy kicsit várom már, hogy nagyobbacska legyen, és el tudja mondani, hogy mi a baja.Egy nagyobb gyerek nem sír, maximum naponta egyszer hisztizik egyet.Azért az nem ugyanaz, mint a sikítva üvöltés egy órán keresztül, vagy még tovább.Egyébként ő is kiegyensúlyozott baba, de nincs gyerek hiszti nélkül.
2011. ápr. 18. 07:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi most éljük meg az első hisztis korszakunkat, kislányom 1 éves. Nagyon türelmes vagyok, de néha elszakad a cérna, nem kiabálok vele, csak rászólok ingerülten hogy most aztán elég. Akkor fogom magam átadom az apjának vagy beteszem a járókába és megyek két kört a lakásban hogy levegőt vegyek. Mire a végére érek már iszonyú lelkiismeret furdalásom van. És akkor megpuszilgatom és bocsánatot kérek hogy anya türelmetlen volt. De komolyan, belenézek azokba az ártatlan szemekbe és kész vagyok...
2011. ápr. 18. 07:23
 5/8 anonim ***** válasza:
2órás altatási procedúra???? TE jó ég! Nálunk is gond volt h mindig úgy viselkedett mindt aki hulla fáradt de ha altattam akkor semmi, csak elmászott, vagy hisztizett. Ilyenkor nekem is elszakadt a cérna, de mostmár nem érdekel, ha álmosnak látom akkor megciciztettem ha elalszik akkor alszik ha elmászik a cici után akkor hagyom és majd később megpróbálom. Muszáj így állni hozzá mert beleörülsz! Ha álmos akkor alszik ha nem akkor nem, ennyi. Kitartás és nem kell 2órát altatni ha almos akkor 10perc alatt is elalszik ha nem akkor 2óra múlva se fog!
2011. ápr. 18. 10:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Éppen most akasztott ki... nálunk is altatási procedúra volt... általában könnyen elalszik, amikor látom, hogy nyűgös, fáradt beülünk a hintaszékbe és olyan 5-15 perc múlva teszem is a kiságyába... néhány napja viszont valahogy nem működik az eddig bevált rendszer... álmos, nyűgös, semmi se jó neki, ha felveszem sír, ha leteszem sír... szóval ma már én is rámorogtam kínomban... de én ebből nem csinálok ügyet, mert szerintem aki azt mondja, soha nem mordul rá a gyerekére mert az álomjó és ő übertürelmes, az nem őszinte... 11 hós kislány anyukája
2011. ápr. 18. 11:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk az volt húzós időszak, amikor elkezdett kúszni. Na, akkor aztán kb.2 hónapig egész nap üvöltött(leszámítva az alvást). Tényleg, szó szerint üvöltött, mert már ugyan tudott utánam jönni, de még lassan. tehát az akarat megvolt csak még a képesség nem annyira. Ez el is tartott addig amíg el nem kezdett mászni. A lényeg, hogy többször volt olyan,hogy annyira kiment már a hajam ettől, hogy az ágyba ütöttem bele, akkor jobb lett. Szerintem valamin érdemes levezetni a feszültséget, talán így elkerülhető, hogy a gyerekkel kiabáljon az ember.
2011. ápr. 18. 11:56
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Kedves első! Én voltam a te kérdésedre is az első válaszoló és pont a kérdésed okán jutott eszembe hogy megkérdezem más is csinál-e olyat mint én (amit szégyellek) hogy néha elszakad a cérna.

Hát igen, az anyaság a legnehezebb munka, ugyanakkor a legörömtelibb is. Én is sírtam miután rászóltam :( Mert tudom az eszemmel hogy picike és máshogy nem tudja kifejezni de nekem sokszor az is a bajom hogy nem tudom mi baja. Mármint ha álmos, miért nem alszik ha ringatom, miért akar tudatosan harcolni az álmosság ellen? Nagyon fárasztó ez de ha nagyobb lesz, tudom akkor meg az fog hiányozni hogy picike és gyámoltalan :)

2011. ápr. 18. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!