Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya vagyok? A baba...

Rossz anya vagyok? A baba napirend kialakitasaban tenyleg segit a suttogo?

Figyelt kérdés
Elkezdtem olvasni a Suttogot, a 4É fontossagarol. Nekem pl. szopi utan legtobbszor bealszik a baba, nincs minden etetes utan fent. naponta 2 x 3 orat van fent, de az a 3 ora egyszerre van delelott es keso delutan. Nem tudom, ti anyukak, hogy vagytok vele, en megvettem a konyvet, mivel annyi jot hallottam rola, de ahogy olvastam, nemhogy megnyugodtam volna, inkabb bepanikoltam.....meghogy ha sir este a baba, ehes, nem raszoktatni, nem ringatni??? de akkor hogyan nyugtassam meg? felveszem egyszer, es felni kell hogy raszokik? de akkor hagyjam sirni??? annyi fura dolog van benne. a szigoru napirend...nem pedig arra torekedni, hogy akkor egyen a baba, amikor o akar...de hat ha picike (enyem ma 3 hetes) o meg nem tudja iranyitani magat, en sem ot, sir akkor ha ehes, neha 2 orankent neha 3 orankent....ha arra torekszem, hogy megnyugodjon vagy hogy neki jo legyen, nem pedig arra, hogy en gyozzek fellette, az legyen akkor amit en akarok, akkor mar rosszul csinalom???
2008. júl. 8. 10:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok!Nem csak attól fájhat a baba pocija hogy nem tudja megemészteni az tejcsit.Ha a baba nem sírós nagyon jó alvó,eszik-alszik akkor persze rá van fogva a könyvre,hogy milyen jó tanácsok vannak benne!Aki ezt a könyvet lelkesiti annak adnék egy olyan babát aki állandóan sír meg nyugtalan probálja már meg rendszerbe építeni a napírendet.Mert azt tapasztalóm,hogy csak azoknak vált be a könyv akiknek semmi probléma nincs a gyerekkel!!!
2008. júl. 8. 18:08
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
En nem olvastam a konyvet es nem is fogom.Eleg durvanak hangzik.Szerintem minden babanak van ilyen es olyan napja is.Altalaban ejjel 1szer kell kelni nekem is.Na de elotte el kell am altatnom,Ami nem mindig konnyu.Szoval valami biztos nehezebb mindenkinek.De en nem hagyom sirni.Nem o kerte hogy megszulethessen,en akartam ot!Es most hogy o engem akar,en hagyjam magara sirni az agyban?Ugyan!Nalam mas a szeretet.Persze neha igen faraszto.De majd nonek,valtoznak.Akkor meg majd azt kivanjuk bar lennenek meg egyszer olyan picik!;-))
2008. júl. 10. 15:40
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

mostanra túl sok lett aválasz. De legutobbi kommentedhez had szóljak pár jó szót.

Sajnos az anyák már csak ilyenek hasonlítgatnak olyanná tszik ezt az egészet mint egy nagy életverseny aki nem sír nyuogdt az jó aki nek az rossz. De nem lehet a gyerkekete így összehasonlítani. Majd ha lesz második ( kívánom legyen én most pont azt élvezem) látni fogod mekkora a különbség két testvérközt. S milyen jó ,hgoy így van. Én anno attól tudtam kifutni a világból mikor anyuka a játszó téren leült mellém megkérdezte hány hónapos a fiam. mondta 18 és ugye szobatiszta, mert az övé már 1 évesen az volt. mondtam nem és nem is érdekel,hogy nem az majd mire ovis lesz az lesz. Ráér. Na azt a lenézést amit kaptam. Én voltam a hülye mert hagyom a saját ütemében fejlődni.

Hallgass a szívedre az össztöneidre és légy nagyon boldog anyuka!!!!

2008. júl. 11. 14:11
 24/29 A kérdező kommentje:
koszonom :o))) aranyosak vagytok. egy az tuti: mindannyian a legjobbat akarjuk a babanknak!
2008. júl. 11. 22:32
 25/29 anonim ***** válasza:
31%
Aki szereti és ésszerűen, következetesen, józanul próbálja a gyermekeét nevelni (mint ahogy Te is! ) nem lehet rossz anya. Az ilyen könyvek csak arra jók ,hogy elbizonytalanítsák a szülőket. Nekem is megvan, én hülye megvettem (az egyetlen könyvem ilyen témában) és a terhességem végén olvastam el. Persze, nagyon könnyűnek tűnik minden, ripsz ropsz átszokik a rendszerre minden "rosszul nevelt" baba, csakhogy ez nem így megy. Amúgy ez a véleményem mások "tuti tippjeiről" is, tudod, mikor esküszik rá ez meg az, hogy márpedig ez beválik, így KELL csinálni. Én csokorba szedtem egy csomó tippet, hogyan csitítsam le az éjszaka közepén látszólag ok nékül üvöltő gyerekem, hogy legalább pár órát aludjunk, de semmi nem vált be, csak a saját módszerünk, amit a babánk megfigyelésével találtunk ki. Direkt nem írom le...:)
2008. júl. 14. 08:47
 26/29 anonim ***** válasza:

A könyv pont erről szól, hogy figyeljük meg a babát. Nem azt mondja, hogy hagyjuk magára, sírjon csak, hanem azt mondja, hogy ha sír, akkor figyeljük meg a babát, és a környezetét néhány percben, hogy rájöjjünk, hogy mi lehet a baja. Ha sosem próbáljuk megfigyelni, hogy mitől sír a baba, akkor pont az az amerikai módszer, ami ellen annyira tiltakoztok: először cselekedni, aztán gondolkodni...

Mindenki felnő, akárhogy nevelik, és a nagyanyáinknak és anyáinknak nem kellett könyv, de annyi tanácsot kaptak, hogy meg is bolondultak tőle...

És lehet, hogy könyv nélkül neveltek, de kérdés, hogy milyen felnőttekké váltak azok, akiket felneveltek...

2008. júl. 14. 08:53
 27/29 anonim ***** válasza:
úgy bírom, mikor szándékosan félremagyaráznak...a megfigyelés hasznos. De szerintem ezt épeszű ember könyv nélkül is tudja. Az olyan könyveket nem bírom, amik esküsznek egy konkrét módszerre és szerintük aki nem eszerint nevel az rossz, annak a gyereke "hát nem tudom, milyen felnőtt" lesz. Miért lenne rossz ember abból, akinek a szülei igyekeznek a legtöbb szeretettel körülvenni, de következetesen, és nem hallgatnak vakon akárkik szavára, akik ebből akarnak meggazdagodni?!
2008. júl. 14. 12:05
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Pont ez a lényeg. Ha már valaki ilyen könyveket vesz, hogy tudjon gyereket nevelni, akkor ott már eleve gondok vannak... a könyvből való élet nem túl okos dolog. Én ajándékba kaptam, elolvasom, aztán megy a könyvespolcra a könyvek közé, és mire ősszel szülök, már éppen a sokadik regényemet fogom olvasni ezután a könyv után...

Én könyv helyett képeslapokat osztogatnék, hogy ne könyvből akarjál gyereket nevelni, hanem ráérzésből...olyan mint kizárólag szakácskönyvből főzni, amit meg tudsz csinálni, de nem érzed a magad főztjének...ha valaki elolvasta a könyvet, akkor tudja, hogy ez amerikaiaknak készült, és lefordították többek között magyarra is. Ez nem jelenti azt, hogy az itteni kultúrába is bele lehet ültetni attól, hogy magyar nyelven megjelent a könyv. Olyan helyzetekre készíti fel az amerikai nőket, amikor sem rokonuk, sem senkijük nincsen a közelben, és valamiből ki kell indulniuk...sztem minden ilyen könyv olyan, mint a szép közmondás: "Akinek nem inge, ne vegye magára!"

2008. júl. 15. 10:34
 29/29 A kérdező kommentje:
Mindenkinek a velemenyevel egyetertek. en a konyvet kivancsisagbol vettem meg. akkor epp ket hetes volt a kialanyom. a napirend: eves, alvas, itt-ott egy kis ebrenlet.olyan haromhetesen kezdodtek a "problemak", mar nem csak evesbol es alvasbol allt a napja. egyre tobbet volt fent. mindig maskor, mindig mas idomennyiseget. es bizony elkezdett mar sirdogalni is, kimutatni az akaratat, a hangjat, es kezdtek olyan pillanatok lenni, amivel nem tudtam mit kezdeni. bizony nem nyugodott meg 5 perc alatt, kellett mondjuk egy fel ora egy ora... es bizony az elejen jott a ketsegbeeses. hogy bizonyara valamit rosszul csinalok, nem ugyanolyan mindne nap. hol 6kor kelt, hol nyolckor, hol 2 orat alszik, hol 4et.hol sir hol nem, hol faj a hasija hol nem. az elso sirasai megijesztettek, elbizonytalanitottak. es mit csinaljon ilyenkor egy anyuka, felveszem , megnyugtatom, hogy erezze nincs egyedul. nem itelem el 100%ban a suttogot, de pl. vannak benne olyanok, hogy ha minden sirasnal felveszem, raszokik. ok, ez igaz is, de ha keservesen sir, es csak ez nyugtatja meg, akkor mit tegyen egy anya???nem akarok rossz szulo lenni, figyelem mit csinal, mire hogy reagal, nem tudom vele meg betartatni a napirendet, talan az ebredes es a lefekves meg a furdes idopontja fix, de hogy napkozben mikor egyen, mikor legyen fent, egyszeruen nem megy, mivel hol tobbet eszik hol kevesebbet. nem lehet ill. en nem tudom betartani.mindne gyerek mas, es mindengyik igenyli a torodest, hogy felvegyek, ringassak, melyik baba nem szereti? na ebbol nem is tudom mit akartam kihozni, de a lenyeg: hogy a 4É nem minden esetben mukodik, a torodes, turelem es kovetkezetesseg fontos, de a baba nem gep, nem lehet beprogramozni.
2008. júl. 15. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!