Az, hogy baba mellett zuhanyozni sincs idő, az ugye csak költői túlzás? Vagy szó szerint kell érteni?
Még nincs gyerekem, nem is ítélkezem, csak kíváncsi vagyok.
Én azt gondolom, hogy ha máskor nem, amikor apuka hazaér akkor van anyukának 10 perce zuhanyozni.
Veletek hogy volt?
Gyerekágyas időszakban, amikor vérzel, meg ráadásnak még a tejed is folyik, akkor 2-3 napig nem zuhanyzol? Ez aztán nagyon higiénikus... Főleg nyáron 30-40 fokban milyen büdös lehet a kifolyt anyatej, meg a bomló vér, amit nem tudsz 100%-osan zuhany nélkül eltüntetni.
Itt nekem vki beszólt, h ja mert szuper nyugodt volt a babám. HÁT NEM! De 5 percig beraktam a kiságyba, nem hal bele a sírásba, mert egyszerűen nekem muszáj volt lefürödnöm, nem akartam tejtől átázott pólóban és koszosan lenni.
És aki pisilni nem megy ki? Az betétet sem cserél?
Nem a szuperanyák szólnak be és pontoznak itt le, hanem aki megteszi azt, h zuhanyzik, mert alapvető igénye az,h tiszta legyen, az van lepontozva.
És igen, nem egészséges 3 napos koszosan szoptatni, ölelgetni egy újszülöttet.
Még a szőrös ősanyáknak sem!
Igenis le lehet tenni a gyereket pár percre a kiságyba , be lehet vinni a fürdőbe hordozóba. Ha mászik, ott a járóka. De az alapvető tisztálkodásra nem igaz, h nincs idő!
Megértem, h milyen nehéz ilyen babával. Nyugi már.
Csak azt nem tudom megérteni, hogy akármilyen nyűgös, sírós baba mellett is miért nincs idő egy zuhanyra.
Meg nem a szépítkezésről beszélek. Azt elítélem, ha vki sminkelget meg tököm tudja mit csinál a fürdőben az üvöltő baba mellett. De egy 3 perces zuhanyról beszélek, ami a higiénia miatt is fontos, már ha csak abba gondolsz bele, hogy ha gátsebe van vkinek.
Nekem négy gyerekem van, kicsi korkülönbséggel és eddig még mindig le tudtam zuhanyozni és nem érzem, hogy emiatt rossz anya lennék.
Gyakran látom, hogy anyukák fórumokon panaszkodnak arról, hogy hajat mosni nincs idejük. Ha nekem nem lenne, akkor lehet, hogy például a fórumozó időben megmosnám...
Igen, megy az irigykedés, aki nem esik össze a babàja mellett, az le van pontozva:) Bocs, hogy mi szerencsések és ügyesek vagyunk:(
De ha ennyire rossz nektek, minek szültetek? Ne minket utàljatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!