Az, hogy baba mellett zuhanyozni sincs idő, az ugye csak költői túlzás? Vagy szó szerint kell érteni?
Még nincs gyerekem, nem is ítélkezem, csak kíváncsi vagyok.
Én azt gondolom, hogy ha máskor nem, amikor apuka hazaér akkor van anyukának 10 perce zuhanyozni.
Veletek hogy volt?
Szerintem igen, túlzás.
Nehogy már ne legyen 3 perce valakinek arra, hogy gyorsan lezuhanyozzon... Gyermekágyas időszakban biztos kulturált lehet...
Az én lányom is volt kicsi, sírós, nyűgös, csak karban alszik el baba, de mégis megoldottam. Reggel felkelt, evett, tiszta pelus, ki a fürdőbe, 3-5 percet kibírt még ha nyűglődött is.
Kettes válaszadó vagyok.
Látom itt nagyon elment "mosdás irányba" a kérdés.
Szerintem ezt a kérdést nem csak szó szerint lehet értelmezni, hogy most akkor konkrétan mikor mosdik az anyuka, hanem átvitt értelemben, "zuhanyozni sincs idő", vagyis semmire nincs idő, magamra nincs idő. Ha így vesszük, akkor azért az első pár hét biztosan nehéz, mert épp a zuhanyzásra mindenki szakít időt, hiszen az alap higiénia, és ha délelőtt 11-ig nem jut rá idő, attól azért még 11-kor én is lezuhanyoztam, de ha tovább nézünk, hogy mire lenne igényem, akkor azért sok mindenről le kellett mondani, illetve tényleg már nem érdekelt, hogy epilálva van-e a lábam vagy nincs, illetve hogy nem sminkeltem, vagy éppen kinek mire van igénye. És nyilván egyszerűbb azoknak a nőknek ilyenkor, aki alapból nem töltöttek a szépségápolásukkal olyan sok időt (és ez nem egyenlő az alapvető higiéniával, mosdás hiányával!).
Ha meg konkrétan értelmezem, akkor épp az újszülött mellett könnyebb bármit megcsinálni, mert 2 percet tényleg sírhat, de ha most a legkisebb 16 hónapospommal vagyok otthon egyedül (nagyok oviban), akkor bizony a két perc zuhanyzás életveszélyes lehet, mert felmászik az asztal tetejére, megszerzi az ollót vagy a mobiltelefonomat, vagy bedugdos valamit a kenyérpirítóba, vagy bemászik a mosógépbe és még sorolhatnám hogy mi mindent megcsinál másodperc tört része alatt, ami veszélyes, vagy csak egyszerűen nem szeretném. (Az első két gyerekemnek nem voltak ilyen ötletei, de neki vannak. Nem egyformák a gyerekeke ebben sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!