Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem provokálásnak szánom, de...

Nem provokálásnak szánom, de kinek mi a véleménye erről a meglátásról? Lent--->

Figyelt kérdés

"nagyszüleim,szüleim,és én is teán,cukros!! teán nőttünk fel.Mindenkinek megvannak a fogai szinte,nem cukorbetegek,nem elhízottak,semmi bajuk.Az én születendő gyermekemnek is adni fogok teát,nem csak vizet,ahogy a mai modern anyukák teszik.Semmibe nem tesznek már cukrot,semmi sem jó ahogy öreganyáink csinálták.Nem vonom meg az édességet sem,ami nem azt jelenti,hogy egy zacskó gumicukrot megehet,hanem ha megette az ebédet,akkor kaphat némi nassolni valót.Ja,és az ő idejükben még a fogukat sem mosták meg minden étkezés után mindenféle hiper-szuper fogkrémmel,mégsem rohadt ki a tejfoguk idő előtt",ahogy némely anyuka állítja,miután meghallja,hogy :-igen,én szoktam születése óta tenni cukrot a teába,és bármibe amibe kell.....

Ki melyik oldalon áll???

2013. okt. 8. 13:07
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
A lehető legkevesebb cukrot próbálom adni a gyereknek. És nem azért, mert mai modern ökoanyuci vagyok. Hanem azért, mert a szervezetnek egyszerűen nincs rá szüksége. Annyi az előnye, hogy édesít. Ha mindenképp muszáj édesíteni, természetes édesítőt használok. Nasit szokott kapni, minden nap a gyerek, legalább egy túrórudit, kekszet, krémtúrót. Ha a nagyszülei adnak neki egy szelet sütit hétvégén, nem szór szikrát a szemem. Ennyi örömük legyen. Viszont tényleg próbálom minimumra szorítani itthon a cukros cuccokat (hihetetlen, hogy a készételekben milyen mennyiségek vannak), mert egyelőre a 2 évesem szájzárat kap a napi 2 fogmosásnál. Örülök, ha fél perc alatt engedi megsikálni, mert amúgy csak rágja, meg szopogatja a fogkrémes kefét. Aztán nem szeretném, hogy úgy járjon, mint én. Mert én aztán nem vigyáztam gyerekkoromban a fogaimra, az édesség viszont fogyott. Most rakathatom őket rendbe, jópénzért. És persze idős koromban én sem szeretnék cukorbetegséggel küzdeni, mint a nagyszüleim (mind a 4!), akik bizony szép adag cukrot elfogyasztottak eddigi életük során.
2013. okt. 8. 15:13
 32/38 Julie S ***** válasza:
Magamnak sem édesítek, a lányomnak sem fogok. És anno pici koromban nekem se szívesen adtak a szüleim édességeket. Szerintem semmi gond nincs ezzel, ennyivel is egyszerűbb (és egészségesebb) az élet. A teával meg nem értem mi a gond. Nemcsak fekete tea létezik, ha itt épp ez lenne a mumus...
2013. okt. 8. 17:15
 33/38 anonim ***** válasza:
45%
Én nem adok a 14 hónapos fiamnak cukros teát, de teát sem. Egyszerűen azért, mert én is csak évente párszor iszok teát, nem tartom fontosnak, nem jut eszembe :) Én kis koromban is vizet kaptam (a 98 éves nagymamám is vizet iszik), most is azt szeretem a legjobban, a fiam is azt kapja és szereti. Nekem viszont ebéd után kell vmi nasi, ezért a fiam is ebéd után kap egy kis rágcsálni valót: kölesgolyót, babakekszet. Ha paradicsomos krumplit csinálok, abba teszek egy kis cukrot, de másban még nem nagyon kap. Szóval minimálisan kap, de amíg nem muszáj, addig nem sokat, nem feltétlen szeretném, h olyan édes szájú legyen, mint én :)
2013. okt. 8. 22:51
 34/38 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem az van, hogy régebben nem volt ennyire cukros minden. Azért akkor nem volt mindenben cukor. Komolyan, olyanokban is van már, amiről nem is képzelnéd, még szinte a szalámiban is, mindenben.

Meg nem annyira cukrosan csináltak mindent. Pl. régebben én emlékszem a teának olyan kis kesernyés tea íze volt. Tudjátok, még az iskolában is azt nyomták, az az igazi menza tea. Manapság a legtöbben már úgy becukrozzák a teát. Unokatesóm csinált a múltkor, neki is van már egy kisfia, KILENC (!!!!) kanál cukrot rakott egy kancsó teába és ugyanennyi citromlevet. Tény, hogy nagyon finom volt, mert ugye az azonos mennyiségű citromtól nem volt túl édes, de basszus azért nagyon durva belegondolni, hogy milyen rengeteg cukor az...

Amúgy nekem az a véleményem, hogy a gyümölcssav az rosszabb a fogzománcnak, mint a cukor. Szóval nem hiszem, hogy a cukros teás anyukák többet ártanak, mint ahol mindig a gyümölcslevet issza a gyerek. Főleg, hogy sokan csesznek hígítani is. Na meg felnőtteknél is tudjuk, hogy ha begyümölcsözünk, akkor nincs rögtön fogmosás, mert nem jó a zománcnak! Várni kell. Szóval az se jó, ha megetetik valamivel és már mossák is a fogát, mert sokszor csak rosszabb, mintha hagynák.

2013. okt. 8. 22:59
 35/38 anonim ***** válasza:
45%
Ja, meg nekem ami még furcsa, hogy szinte lehülyézik az "öregeket", hogy fogadtassa el a gyerekkel a vizet vagy a teát, akár még ízesítés nélkül is, merthogy minek az neki, csak szopik, pedig lehet, hogy én vagyok a nagy barom, de szerintem meg sose lehet tudni, hogy mikor lesz beteg, vagy akármi, aztán nem akkor kéne varázsolni, hogy hátha elfogadja a folyadékot, mikor már szükség van rá. Sokkal jobb, ha már addigra elfogadja, nem akkor azt se tudni, hogy hova kapjon, hogy nem fogadja el a gyerek, de szükség lenne rá.
2013. okt. 8. 23:02
 36/38 anonim ***** válasza:
41%

Hu kérdező, neked csak az a normális válasz, amiben a tieddel egyező vélemény van? Akkor tényleg minek tetted fel a kérdést? Na most majd én is kapok a fejemre.

Nem vagyok egészségmániás, és nem akarom teljesen megvonni a cukrot és az édességeket a gyerekemtől. De egy újszülött, vagy pár hónapos kisbaba cukros teáztatására igazán nincsen semmi szükség, általában (azért írom hogy általában, mert előfordulhat olyan, hogy egy tápszeres baba, akinek muszáj innia folyadékot a tápszeren kívül semmi mást nem iszik meg, csak a cukros teát, na ebben az esetben természetes, hogy akkor azt kap). Az én kisfiam másfél éves, nincs oda olyan nagyon az édességekért, leginkább azért, mert nem szokott rá. Mi sem eszünk mindennap édességet, nem szokás nálunk a nassolás, nem is tartunk itthon édességet, csak nagyritkán veszünk vagy kapunk valakitől. Ha alkalmanként kap egy kis csokit, akkor örül neki, de nem követeli ki, mert nem szokott hozzá, hogy minden nap nasizás van.

Én is rosszul vagyok ettől a "bezzeg a nagyanyáink" szövegtől. Ja a nagyanyáink felnőttek valahogy, de azóta elvileg fejlődött a világ, elsősorban az orvostudomány, hát akkor a kellő információ birtokában miért nem teszünk úgy, ahogy a gyerekeinknek a legjobb? A nagyanyáink is nyílván a legjobbat akarták a gyerekeiknek, csak ők teljesen másféle információkat kaptak, mint mi most. Tényleg nem kéne ezzel a szlogennek dobálózni, mert általában teljesen logikátlan az egész, ha jobban belegondolunk. Pl. itt rengetegszer találkozom olyan kérdéssel, ahol valaki veri a mellét, hogy milyen hülyeség a terhesvitamin, mert a nagyanyáink is egészségesen megszülettek mindenféle vitamin nélkül. Ja, ők megszülettek, néhány testvérük meg nem, mert meghaltak olyan rendellenesség miatt, amit ma már kivédhetnénk a vitaminokkal. De ugyanilyen példa a légzésfigyelő és még nagyon sok minden, amit a hülye modern anyukák használnak, mert képesek inkább az orvosukra hallgatni, mint a nagyanyjukra.

2013. okt. 9. 06:58
 37/38 anonim ***** válasza:
23-as vagyok, a nagyobb 3 éves,a pici 10 hónapos,ez lemaradt...remélem ezért kaptam a lepontozást,mert +amúgy szerintem semmi rossz nincs abban amit írtam...
2013. okt. 9. 13:02
 38/38 A kérdező kommentje:

Szia 23-as,Én Mindenkinek! zöld kezet nyomtam,de úgy látom itt egymás pontozása a divat!Ne foglalkozz vele:)

Azért mert én tettem fel a kérdést,nem én pontozok(amúgy is most fedeztem fel,hogy lehet:D)

Én vettem egyébként,hogy 3 éves,és 10 hónapos :)

2013. okt. 9. 13:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!