Nem provokálásnak szánom, de kinek mi a véleménye erről a meglátásról? Lent--->
"nagyszüleim,szüleim,és én is teán,cukros!! teán nőttünk fel.Mindenkinek megvannak a fogai szinte,nem cukorbetegek,nem elhízottak,semmi bajuk.Az én születendő gyermekemnek is adni fogok teát,nem csak vizet,ahogy a mai modern anyukák teszik.Semmibe nem tesznek már cukrot,semmi sem jó ahogy öreganyáink csinálták.Nem vonom meg az édességet sem,ami nem azt jelenti,hogy egy zacskó gumicukrot megehet,hanem ha megette az ebédet,akkor kaphat némi nassolni valót.Ja,és az ő idejükben még a fogukat sem mosták meg minden étkezés után mindenféle hiper-szuper fogkrémmel,mégsem rohadt ki a tejfoguk idő előtt",ahogy némely anyuka állítja,miután meghallja,hogy :-igen,én szoktam születése óta tenni cukrot a teába,és bármibe amibe kell.....
Ki melyik oldalon áll???
Szia kérdező,nekem tetszik a kérdésed:))
Már a válaszokból is látszik,hogy ez is egy megosztó téma,és vannak akik csak a szélsőségekben tudnak gondolkozni.
Én is alapvetően próbálom megtalálni az arany középutat.
2 fiam van,az egyik 3 a másik 10 hónapos.
Igen,kapnak minden nap cukros teát,de 2 literbe teszek kb 2 csapott ek-val,szerintem ez nem sok.Ha kell cukrozom az ételt,pl sűrített paradicsomos dolgok,paradicsom leves.A cukrot inkább mint "fűszerezést" használjuk,ha lehet ilyet mondani.És kapnak a fiúk csokit:)Nagyobbik pl rá van kattanva a dörmi kismackóra,meg a rudit is nagyon szereti.És a lényeg az szerintem is,hogy kap,de nem mértéktelenül!!A pici is evett már nápolyit,mert látja,hogy a nagy eszi, és kiköveteli magának.
De ezek mellett minden nap főzök,minden nap van zöldség,gyümölcs.Mondjuk én azért is vagyok úgymond "bátrabb" mert tudom,hogy nagyfiam olyan, ha egész nap édességet eszik(papájéknál rendszeresen ez van...de ez más téma,mind1)akkor vacsira tuti zöldséget kér csak!Megeszik a nap végén egy fél uborkát és az úgy jó neki:)
A másik meg,hogy én direkt nem akartam tiltani az édességet,cukros dolgokat,mert szerintem azzal csak az ellentétét értem volna el mikor közösségbe kerül.
Amúgy meg érdekes ez a téma, mert nagybátyámnál nincs édesebb szájú ember a világon szerintem.Tényleg úgy issza a teát,hogy én azt szörpként kezelem és hígítom,és most nem túlzok!És ezek mellett makk egészséges minden szinten...szóval nem tudom mitől függ kire milyen hatással van a cukor,minden esetre az is biztos,hogy a mindennapi mozgás is sokat számít!
Kedves Utolsó válaszoló!Tetszik a meglátásod!:)
Köszönöm szépen,hogy időt szakítottál ,és válaszoltál a kérdésemre:)
Sziasztok!
3,5 éves kisfiam van.Mi a férjemmel a középúton vagyunk.Cukros teát iszik,de nem agyoncukrozva.Ez kb 1,5 l vízhez 2 lapos ek cukor.Így a finom.Kap édességet,de nem ebéd helyett.Csak utána.
Eszik is rendesen a kisfiam.Szerencsére.A szörp és a szénsavas dolgok azok amit nem igazán adunk.Viszont az oviba napi szinten szörppel itatják.Még jó,hogy a fogain nem látszik. Szénsavasat továbbra sem iszik.
Soha nem adtam úgy semmit a gyereknek,mert na ez a divat.Nem a divat miatt hordott libero pelust,hanem mert a sok folyadék után ez az egyetlen pelus bírta.
Én úgy érzem félúton vagyok.Nem úgy nevelem ahogy régen a szüleinket,de nem is úgy ahogy ma.Nem tápszert iszik a kisfiam,hanem tejet, még ha ez lenne a divat a mostani orvosok szerint.
Bocsi az OFF-ért.
23-as...Az hogyan lehet, hogy az egyik fiad 3, a másik pedig 10 hónapos?... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!