Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem provokálásnak szánom, de...

Nem provokálásnak szánom, de kinek mi a véleménye erről a meglátásról? Lent--->

Figyelt kérdés

"nagyszüleim,szüleim,és én is teán,cukros!! teán nőttünk fel.Mindenkinek megvannak a fogai szinte,nem cukorbetegek,nem elhízottak,semmi bajuk.Az én születendő gyermekemnek is adni fogok teát,nem csak vizet,ahogy a mai modern anyukák teszik.Semmibe nem tesznek már cukrot,semmi sem jó ahogy öreganyáink csinálták.Nem vonom meg az édességet sem,ami nem azt jelenti,hogy egy zacskó gumicukrot megehet,hanem ha megette az ebédet,akkor kaphat némi nassolni valót.Ja,és az ő idejükben még a fogukat sem mosták meg minden étkezés után mindenféle hiper-szuper fogkrémmel,mégsem rohadt ki a tejfoguk idő előtt",ahogy némely anyuka állítja,miután meghallja,hogy :-igen,én szoktam születése óta tenni cukrot a teába,és bármibe amibe kell.....

Ki melyik oldalon áll???

2013. okt. 8. 13:07
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha ő így tartja jónak, csinálja így. Hiba azt hinni, hogy minket nem fognak majd kioktatni a gyerekeink ha anyák/apák lesznek. Ha a mi gyerekeink lesznek felnőtten betegek, ugyanúgy "mi leszünk a hibások", mert babaként ezt adtunk vagy nem adtunk nekik.

Nekem 3 gyerekem van, 15, 10 és 2 évesek. Nem írnám le, mennyit változott az elmúlt 15 évben az ajánlás.

Én az arany középútban hiszek: tájékozódok és aztán döntünk a férjemmel józan paraszti ész alapján.

2013. okt. 8. 13:26
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Egy tanácsot fogadj meg a gyermekneveléssel kapcsolatban. A mértékesség a lényeg.

Nem az, hogy adsz vagy sem, hanem hogy tudod-e szülöként hol a határ és tudsz-e a középuton maradni. nem csak a cukros dolgokkal, hanem más dolgokban is.

Amúgy még az én gyerekkoromba sem volt ennyi cukros dolog mint most. Vagy is akkor nehezebb volt túl sok cukrost adni, drágább volt a csoki, cukorka.Most még az orvosnál is gumicukrot kapnak a gyerekek.

2013. okt. 8. 13:27
 13/38 anonim ***** válasza:
71%
Én csak annak örülök, hogy van választási lehetőség. Ha liberózni akarok, akkor abban van a gyerek, ha textilpelust, akkor abban, ha meg meg akarom neki tanítani, hogy fél évesen pisiljen bilibe, akkor arra is vannak módszerek. Mindegyikkel felnőnek a gyerekek. Egyik sem rosszabb, mint a másik. Csak ne hápogjunk azon, ha valaki a dédanyja módszerét csinálja, meg azon se, ha a legújabb dél-koreai kutatási eredményeket veszi alapul.
2013. okt. 8. 13:30
 14/38 anonim ***** válasza:
79%

Nem húztam fel magam senkin, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy milyen visszás is az, amikor sokan arra hivatkoznak, hogy mondhat az orvos és a védőnő azt, amit akar, ő akkor is úgy csinálja, ahogyan öreganyáink szokták, mert csakis úgy lehet jól. Aztán ha mélyebben belenézünk, kiderül, hogy öreganyáink legtöbb szokását ő sem követi, és hiába nézi le a "modern anyukákat", igazából ő is az.

Egyébként abszolút nem vagyok édességellenes, szoktak a gyerekeim kapni Túró Rudit, meg fehér lisztes pékárut is, nem kapok szívrohamot, ha cukor van a kajájukban, engem az "öreganyáink jobban tudták" szlogen alaptalan használata dühít.

2013. okt. 8. 13:33
 15/38 A kérdező kommentje:
Akkor csak dühít???Majd teszek ki egy olyan kérdést is,hogy "Kit dühít öreganyáink módszere",akkor arra válaszolj légyszíves!Nekem meg abból van elegem,hogy felteszek egy kérdést,(amit ugye egyből értelmezni kéne,hogy miről is szól),és nem azt a választ kapom amiről a kérdés szól!itt tisztelet a kivételnek!Hidd el én is modern háztartásban élő modern anya vagyok,nem teknőbe fürdünk,és nem pottyantósba viszem ki a gyereket....
2013. okt. 8. 13:38
 16/38 anonim ***** válasza:
85%
Ja, és egyébként a legtöbb anyuka nem azért nem ad cukros teát az újszülöttjének, mert ezt látta a tévében és ez a divat, hanem mert megkérdezte az orvostól és a védőnőtől, akik nem javasolták. Nekem pl. teljesen normális, középutas dokim és védőnőm van, egyikük sem javasolta az anyatejes babám teáztatását egyáltalán. Biztos vannak sokan, akik a netről szedett infók alapján cselekszenek, de biztos vagyok benne, hogy a többség személyesen kérdez meg olyan szakembereket, akikben megbízik (végül is ezért jár ki rendszeresen a védőnő), és nem az vezérli, hogy "modern anyukának" tűnjön.
2013. okt. 8. 13:40
 17/38 A kérdező kommentje:
...csak szerettem volna választ kapni,kioktatás helyett!Már nem is lehet itt feltenni kérdést,mert egyből jön a nagyokos valaki aki megmondja a tutit.Szerettem volna megtudni,hogy ki melyik oldalon áll--cukor/no cukor.....persze kaptam normális válaszokat is!Köszönöm!
2013. okt. 8. 13:42
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Én is a kettő között állok.

Lányom 2 éves, és ahogy telik az idő, megdőlni látszik a kezdeti terv, hogy csak víz... Na, teát kér, abból iszik mennyiséget, így azt kap. Persze nem erőset, bő egy literhez megy 1 filter csak gyümölcstea, és egy kevéske cukor+citromlé. Kap édességet, mivel rossz evő, egy-egy jó ebéd után néha azzal jutalmazom. Néha iszik gyümölcslevet, és csokit is mértékkel. Amúgy alapvetően jobban szereti a gyümölcsöket, nyáron nem kért édességet, és most sem eszik meg egy egész túró rudit sem, krémtúrót nem kéri.

A kisfiam 8 hónapos. Ő vizet iszik, abból normál mennyiséget. Múltkor főztem neki babateát, nem itta... Szóval nem rontom el, marad a víz, nekem is kényelmesebb, mint 2 féle teát főzni. Kap tejpépet, babajoghurtot, de a többiről még nem tudok nyilatkozni. Próbálok egészséges határokon belül maradni.

2013. okt. 8. 13:44
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
Én is a középút híve vagyok. Kap a fiam édességet, de nem főétkezések helyett és nem minden nap, teát iszik és igen, rakok bele cukrot, mert így szereti. Nagyon sokáig alig ivott és így 16 hónaposan, normál étkezés mellett ezt nem engedhetem meg, tehát olyat adok neki, amit szeret és megiszik. Nincs agyoncukrozva egyébként sem. Én is mai modern anya vagyok, de nem abban az értelemben, hogy zsigerből hülyének nézem az anyámat vagy idősebb nőrokonomat és gondolván, hogy mindent jobban tudok náluk, meg sem hallgatom a véleményüket, tapasztalatukat. Mostanában itt nagyon sok ilyen öntudatos anyukát látok, aki okosabbnak képzeli magát orvosnál, védőnőnél, mindenkinél. Csak nézek, milyen stílusban nyilvánulnak meg az anyjukról, anyósukról stb. Szerintem ez gáz.
2013. okt. 8. 13:44
 20/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2013. okt. 8. 13:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!