Nem provokálásnak szánom, de kinek mi a véleménye erről a meglátásról? Lent--->
"nagyszüleim,szüleim,és én is teán,cukros!! teán nőttünk fel.Mindenkinek megvannak a fogai szinte,nem cukorbetegek,nem elhízottak,semmi bajuk.Az én születendő gyermekemnek is adni fogok teát,nem csak vizet,ahogy a mai modern anyukák teszik.Semmibe nem tesznek már cukrot,semmi sem jó ahogy öreganyáink csinálták.Nem vonom meg az édességet sem,ami nem azt jelenti,hogy egy zacskó gumicukrot megehet,hanem ha megette az ebédet,akkor kaphat némi nassolni valót.Ja,és az ő idejükben még a fogukat sem mosták meg minden étkezés után mindenféle hiper-szuper fogkrémmel,mégsem rohadt ki a tejfoguk idő előtt",ahogy némely anyuka állítja,miután meghallja,hogy :-igen,én szoktam születése óta tenni cukrot a teába,és bármibe amibe kell.....
Ki melyik oldalon áll???
Ha ő így tartja jónak, csinálja így. Hiba azt hinni, hogy minket nem fognak majd kioktatni a gyerekeink ha anyák/apák lesznek. Ha a mi gyerekeink lesznek felnőtten betegek, ugyanúgy "mi leszünk a hibások", mert babaként ezt adtunk vagy nem adtunk nekik.
Nekem 3 gyerekem van, 15, 10 és 2 évesek. Nem írnám le, mennyit változott az elmúlt 15 évben az ajánlás.
Én az arany középútban hiszek: tájékozódok és aztán döntünk a férjemmel józan paraszti ész alapján.
Egy tanácsot fogadj meg a gyermekneveléssel kapcsolatban. A mértékesség a lényeg.
Nem az, hogy adsz vagy sem, hanem hogy tudod-e szülöként hol a határ és tudsz-e a középuton maradni. nem csak a cukros dolgokkal, hanem más dolgokban is.
Amúgy még az én gyerekkoromba sem volt ennyi cukros dolog mint most. Vagy is akkor nehezebb volt túl sok cukrost adni, drágább volt a csoki, cukorka.Most még az orvosnál is gumicukrot kapnak a gyerekek.
Nem húztam fel magam senkin, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy milyen visszás is az, amikor sokan arra hivatkoznak, hogy mondhat az orvos és a védőnő azt, amit akar, ő akkor is úgy csinálja, ahogyan öreganyáink szokták, mert csakis úgy lehet jól. Aztán ha mélyebben belenézünk, kiderül, hogy öreganyáink legtöbb szokását ő sem követi, és hiába nézi le a "modern anyukákat", igazából ő is az.
Egyébként abszolút nem vagyok édességellenes, szoktak a gyerekeim kapni Túró Rudit, meg fehér lisztes pékárut is, nem kapok szívrohamot, ha cukor van a kajájukban, engem az "öreganyáink jobban tudták" szlogen alaptalan használata dühít.
Én is a kettő között állok.
Lányom 2 éves, és ahogy telik az idő, megdőlni látszik a kezdeti terv, hogy csak víz... Na, teát kér, abból iszik mennyiséget, így azt kap. Persze nem erőset, bő egy literhez megy 1 filter csak gyümölcstea, és egy kevéske cukor+citromlé. Kap édességet, mivel rossz evő, egy-egy jó ebéd után néha azzal jutalmazom. Néha iszik gyümölcslevet, és csokit is mértékkel. Amúgy alapvetően jobban szereti a gyümölcsöket, nyáron nem kért édességet, és most sem eszik meg egy egész túró rudit sem, krémtúrót nem kéri.
A kisfiam 8 hónapos. Ő vizet iszik, abból normál mennyiséget. Múltkor főztem neki babateát, nem itta... Szóval nem rontom el, marad a víz, nekem is kényelmesebb, mint 2 féle teát főzni. Kap tejpépet, babajoghurtot, de a többiről még nem tudok nyilatkozni. Próbálok egészséges határokon belül maradni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!