Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit mondanatok a ferjeteknek,...

Mit mondanatok a ferjeteknek, hogy ne tegye a kovetkezot?

Figyelt kérdés
Holnap delelott dolgom van, igy a ferjem vigyaz a kisfiunkra ( 9 hos ). Ezzel semmi gond nincs, volt mar ilyen maskor is. Viszont kitalalta, hogy atmegy az anyukajahoz amig nem vagyok itthon a babaval. Sajnos nem apolunk vmi jo viszont anyosommal, igy nem orukok ennek egyaltalan. Ne kerdezzetek miert, de egyszeruen nem birom elviselni a gondolatot, ha nelkulem van a gyerek naluk. Allandoan nevelni probalja, nekem fitogtatja, hogy O milyen jo anya es en mennyire nem tudok semmit. Nos, tudom, hogy ezt nekem kell a fejemben lerendeznem egyszer, de meg nem megy. Viszont most jol osszevesztunk a ferjemmel, mert O meg ugy erzi, hogy nem bizok benne, hogy O nem tudja megvedeni a fiunkat a rossz dolgoktol. Csak, hogy O mast tart rossznak mint en es persze a sajat anyja elegge befolyasolja Ot. Hogyan oldanatok meg ezt a helyzetet, mit mondjak a ferjemnek,hogy megertsen engem?
2009. nov. 7. 15:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
64%
De Ő az anyja,ha nem szereti,akkor nem,van oka.
2009. nov. 7. 16:30
 12/22 anonim ***** válasza:
87%

én is utálom az anyósom, a férjem viszont nagyon szeretem, ő meg az anyját is szereti, ezt én elfogadom.

én a helyedben nagyon örülnék, hogy van egy alkalom, amikor nem kell az anyósodat elviselni és nézni, hogy tündököl nevelői, anyai, nagyanyai szerepben. amit nem látsz nem idegesít, és nem bosszant. én rendszeresen küldöm a fiúkat, vagy kérem a párom, hogy akkor jöjjön az anyja, ha én nem vagyok. így nincs eltiltva, viszont nem kell elviselnünk egymást, ami hosszútávon csak vitához vezetne.

először rossz, de hidd el az anyós bár minket nem szeret a gyereknek nem akar rosszat, és ha nincs kinek előadást tartani, lehet, hogy a gyerekkel is természetesebben, normálisabban fog bánni.

2009. nov. 7. 16:36
 13/22 anonim ***** válasza:
85%
16:36-osnak tényleg igaza van.
2009. nov. 7. 16:37
 14/22 anonim ***** válasza:
46%

Kedves 16.27-es, te is anyós vagy?

Nem arról van szó, hogy nem lehet tanácsokat elfogadni, de nem biztos, hogy azért mert nagymama valaki még jobban tudja, hogy mit is kell csinálnia egy friss anyukának. Egyrészt azért mert régi emlékekből fakadnak a tapasztalatok, másrészt meg egy csomó minden megváltozott azóta. Természetesen tolerancián és hozzáálláson múlik mindkét fél (anyós, meny) részéről a dolog.

Én mondjuk nagyon sajnálom, hogy nem lehet az anyósomra bízni a gyerekemet....

2009. nov. 7. 16:42
 15/22 anonim ***** válasza:
89%

Attól, hogy én vagyok a gyerekem anyja, még nem az én tulajdonom. Ha ezt sikerült tisztázni magadban, akkor minden rendben lesz.

T. Anyós pedig felnevelte a párodat. Így vagy úgy, de egy számodra szerethető figurát nevelt belőle. Akkor nem lehet oly borzalmas.

2009. nov. 7. 16:44
 16/22 anonim ***** válasza:
nem vagyok,anyós,anya vagyok és elfogadom,ha nem egészen ugy mennek a dolgok ahogy én gondolom.kicsit bele kéne godolni a tanácsokba,és lehet hogy sok hasznos is van köztük,de már eleve el se jut ez elménkhez mert utáljuk őt.és nem a mi egyedüli tulajdonunk a gyerek.
2009. nov. 7. 17:07
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Én is hasonló okokból nem szeretem anyósékhoz átengedi a lányomat, így inkább csak olyan helyre megyek el ahová magammal vihetem őt is. Ha muszáj a közelükbe engednem, akkor inkább én is ott vagyok és figyelek. :) Jobb tanácsot neked sem tudok adni, a páromat én se tudom ilyenről lebeszélni.
2009. nov. 7. 17:29
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

Mond meg neki, hogy Ő jöjjön el egy-két órára :) Nehogy már a gyereket plusz felszerelést (pelus, kaja, váltás ruha, játék mittomén még mi) keljen cipekedni. Na akkor tuti nem fog menni. Én így csinálom.

Egy döglött egeret sem bíznék az anyósomra, nemhogy a gyerekem! Egyszer láttam mit csinált vele, elég volt! Azóta csak akkor jöhet, ha én otthon vagyok, és felügyelem a babázást.

2009. nov. 7. 18:00
 19/22 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező!

A férjednek pont annyi joga van beleszólni a gyereketek életébe mint neked. Ha ő úgy látja jónak, hogy szeretné elvinni a kis lurkót a nagymamához, akkor kicsit több indokkal kellene előállnod mint hogy "egyszeruen nem birom elviselni a gondolatot, ha nelkulem van a gyerek naluk"

Hidd el semmi baja nem lesz a gyereknek, sőt, még a rossz viszonyotokra is pozitívan hathat egy ilyen látogatás.

Dolgozd fel végre, hogy a gyereked nem egy új játékszer, hanem egy önálló élet. Egy ember, akinek vannak érzései, vágyai, és önálló akarata.

Mint ahogy a férjednek is.

2009. nov. 7. 18:47
 20/22 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen az osszes valaszt, nem is gondoltam volna,hogy ennnyien irtok. Jo nehany igen kemeny volt, de nem banom! Ezek szerint valoban nekem kell valtoztatnom a hozzaallasomon, ha ilyen sokan ezen a velemenyen vagytok. Jo, probalom elfogadni ezt a helyzetet.
2009. nov. 7. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!