Tényleg olyan meghökkentő, hogy a két hónapos anyatejes fiam vacsira tejpépet kap?
Egyenlőre annyi tejem van,amennyit megeszik, viszont mindenféle tejserkentők hatására is vészesen fogy. Ezért már kapott almá délután szopi mellé, és volt, hogy őszi-répa-alma kombinációt is szintn délután nasinak.
Most kipróbáltuk a tejpépet és ízlett neki, jobban,mint aza a tej amit a fagyasztóból vettem ki. Mi a véleményetek?
Hát én felháborodtam azon amit írtál ne is haragudj.Szerintem te egy nagyon felelőtlen anya vagy!!
Csak a babák első életévében kell szigorúan odafigyelni a táplálásukra.(Persze a későbbiekben is csak akkor már lehet egy kicsit lazábbra fogni)Miért nem lehet ezt betartani?Szegény baba biztos nem tudja neked megmondani,hogy "nekem még elég az anyatej".Miért nem lehet egy babának megalapozni a későbbi életét?100 éves koráig azt ehet amit akar,nem?Nem értem az ilyen anyukákat,hogy miért éri meg szórakozni az ilyesmikkel.Ha valami emésztőrendszeri problémája lesz nagyobb korában,akkor majd mit mondasz neki?Hogy még erre sem voltál képes,hogy ezekre odafigyelj?Te biztos nem tudod milyen az amikor alulról meg felülről tükröznek,hogy megtalálják a betegség forrását.De akkor majd te fogsz ott állni és fogni a gyereked kezét.
Na ez egy kicsit zavaros lett,de mindegy is.Jó egészséget kívánok nektek.
engem inkabb az hokkent meg, hogy nem tudod, hogy minel tobbet szopik a baba annal tobb tejed termelodik. szoval ha a hozzataplalas helyett inkabb mellre tenned, lenne eleg tejed.
de persze mindenki ugy csinalja a sajat gyerekevel ahogy akarja
es ott szorakozik ahol tud
Szerintem kamu kérdés...
Egyébként a "Az, hogy 100, meg 50 éve is felnőttek a babák(sőt még az őskorban is), pedig akkor még nem volt ez a tudományos "X ideig ne adjunk semmit, csak anyatejet"elv.Akkoriban is adtak mindenféle dolgokat az anyatej mellett is, amit csak lehetett.Ma ezt állítják az orvosok,holnap meg rájönnek, hogy tévedtek...Én erről ennyit gondolok." válaszhoz azt még hozzáfűzném, hogy nem mindegy, hogy pl 100 gyerekből 98 éri meg a felnőttkort, vagy 40...
1. Nem biztos, hogy veszesen fogy a tejed, hanem inkabb jobban kiszopizza a babad. Konnyen ellenorizheted. Gyarapszik rendesen? Ha igen, akkor semmi gond. Ha meg nem, akkor adj neki tapszert. Az ilyen pici babak emeszto szervrendszere egyelore eleg fejletlen, az anyatejen es a tapszeren kivul mast meg nem nagyon tud megemeszteni, Arrol nem beszelve, hogy a belflorajat hazavagod neki.
2.Neki meg nem kell nasi, foleg nem repa meg alma, ami fogja a szekletet
3. Kizartnak tartom, hogy a mu tejpep jobban izlene egy ekkora gyereknek, mint az edesanyja teje, meg ha fagyasztott is. Azon kivul a tejpep meg rettenetesen nehez egy 2 honapos babanak. Gondolom azert adod neki, hogy ataludja az ejszakat. Ha ez igy van, akkor nagyon sajnalom a babad, hogy mar 2 honapos koraban a sajat igenyeidet az ove ele helyezed. El kell, hogy szomoritsalak, lesz olyan korszak, amikor azert fog ejjel ebredni, mert vandorol az agyikojaban, aztan meg a foga fog jonni. Es ezekkel a helyzetekkel mit fogsz kezdeni? Leszadalod nyugtatoval? (
Bocsi, kicsit szelsoseges otleteim vannak neha...)
4. Ha nem tudod novelni a tejed mennyiseget, akkor adj neki tapszert es vardd ki a 4 honapos kort a "felnott" kajakkal. A gyermeked erdekeben. Hogy ne legyen kesobb emesztoszervi gondja, hogy ne legyen allergias, hogy ne fajjon a pocakja, hogy tudjon kakilni.
Es ez itt a kisbetus resz: Sikerult nagyon diplomatikusnak maradnom. Kesz csoda...de a velemenyem azt hiszem benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!