Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg olyan meghökkentő,...

Tényleg olyan meghökkentő, hogy a két hónapos anyatejes fiam vacsira tejpépet kap?

Figyelt kérdés

Egyenlőre annyi tejem van,amennyit megeszik, viszont mindenféle tejserkentők hatására is vészesen fogy. Ezért már kapott almá délután szopi mellé, és volt, hogy őszi-répa-alma kombinációt is szintn délután nasinak.

Most kipróbáltuk a tejpépet és ízlett neki, jobban,mint aza a tej amit a fagyasztóból vettem ki. Mi a véleményetek?

2009. okt. 26. 13:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha pótolni szeretnél valamivel, inkább tápszert adj és még ne gyümölcsöt, tejpépet. Nekik még nagyon fejletlen az emésztőrendszerük, rendesen meg se tudják emészteni ezeket a dolgokat. Igaz, nagyanyáink, anyáink is adtak stb, de ha már kaphatóak normális tápszerek, akkor kár kísérletezni... Nem tudhatjuk, hogy mit tesz a pici szervezetével. Egyébkén a legeslegjobb tejserkentő maga a babád és a saját hited, hogy tudod szoptatni. Ha már most ennyi mindent adsz neki, bizony lassan egyre kevesebb tejed lesz. Persze, a Te babád, te tudod, mi jó Neki.
2009. okt. 26. 14:09
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért is meghökkentő,mert anyatejes babáknak a Sinlakot szokták ajánlani,a tejpép tápszer.Véleményt kérdeztél,szerintem elsietted.
2009. okt. 26. 14:23
 13/23 anonim ***** válasza:
76%
A tejpép is olyan drága mint a tápszer. Én tejpépet csak 6 hónaposan adtam neki. Gyümit is csak 4 hónapos korától. És ez a hármas kombináció már nagyon dúrva szerintem, de ahogy jónak látod, csak ne legyen allergiás.
2009. okt. 26. 14:23
 14/23 anonim ***** válasza:
64%

Hát én felháborodtam azon amit írtál ne is haragudj.Szerintem te egy nagyon felelőtlen anya vagy!!

Csak a babák első életévében kell szigorúan odafigyelni a táplálásukra.(Persze a későbbiekben is csak akkor már lehet egy kicsit lazábbra fogni)Miért nem lehet ezt betartani?Szegény baba biztos nem tudja neked megmondani,hogy "nekem még elég az anyatej".Miért nem lehet egy babának megalapozni a későbbi életét?100 éves koráig azt ehet amit akar,nem?Nem értem az ilyen anyukákat,hogy miért éri meg szórakozni az ilyesmikkel.Ha valami emésztőrendszeri problémája lesz nagyobb korában,akkor majd mit mondasz neki?Hogy még erre sem voltál képes,hogy ezekre odafigyelj?Te biztos nem tudod milyen az amikor alulról meg felülről tükröznek,hogy megtalálják a betegség forrását.De akkor majd te fogsz ott állni és fogni a gyereked kezét.

Na ez egy kicsit zavaros lett,de mindegy is.Jó egészséget kívánok nektek.

2009. okt. 26. 14:38
 15/23 anonim ***** válasza:
78%
igaza van az utolsónak,az egyik válaszoló vagyok,én is pontosan ezt gondoltam,csak én nem akadtam ennyire ki.mindenkinek a saját felelőssége.nekem semmi pénzért nem éré meg ezzel játszani,de mint olvastam a kommentárt ő jót szórakozik most,ugy hogy még az se kizárt,hogy csak uncsiból kérdezte.
2009. okt. 26. 14:42
 16/23 anonim ***** válasza:
86%

engem inkabb az hokkent meg, hogy nem tudod, hogy minel tobbet szopik a baba annal tobb tejed termelodik. szoval ha a hozzataplalas helyett inkabb mellre tenned, lenne eleg tejed.

de persze mindenki ugy csinalja a sajat gyerekevel ahogy akarja

es ott szorakozik ahol tud

2009. okt. 26. 14:49
 17/23 anonim ***** válasza:
52%
Igen jól felkavartad az állóvizet az biztos. Vigyél szemüveget a boltba, mert ezek szerint nem látod a feliratokat, hogy pl. tejpépet leghamarabb 4 hónaposan lehet adni. Ezeket az "időkorlátokat" nem véletlen találták ki. Ennyi erővel adj neki pacalpörköltet. A gyerek beteg lehet tőle, mivel nincs hozzászokva az ilyen ételekhez, ki sincs fejlődve a kis gyomra rendesen, te meg tömöd bele az ilyen kajákat. Ha nincs anyatejed, vagy kevés, akkor tápszert szoktak adni. Nem konzultálsz a dokival, védőnővel? Tudnak róla egyáltalán hogy miket művelsz? Megvárod mig beteg lesz a gyerek? Normális vagy?
2009. okt. 26. 14:51
 18/23 anonim ***** válasza:
62%
Úgy látom, neked tetszik, hogy így kiakadtak néha: Nem biztos, hogy ugyanilyen jól fogsz szórakozni, ha a babád később állandóan beteges lesz, mert most tönkreteszed a védekezőrendszerét és az emésztőszerveit. Ha majd 1-2 vagy több év múlva 2 hetente viszed orvoshoz és szurkálják bele a különféle erős antibiotikumokat, gondolj majd az itt olvasottakra! Én nagyon jól tudom, mi mindent okozhat a korai hozzátáplálás! Sajnos, amikor a legidősebb gyerekem megszületett (17 éve) nagyban dívott még, hogy 6!! hetesen almalevet, almát KELLETT adni a babának, 3 hónaposan meg el kellett kezdeni a főzelékeket... Na, én hülye be is tartottam (mit csináltam volna 21 éves voltam, a védőnő utasított). A fiam máig rengeteget betegeskedik. 3 éves volt, mikor ki kellett venni a manduláit, 7, mikor újra! Előtte is és azóta is rengeteget beteg, 2-3 hetente valamilyen felsőlégúti betegsége van. A doki szerint ez mind a korai hozzátáplálásnak köszönhető!! Érdekes módon a 3 kisebb szinte sosem beteg, igaz, ők 6 hónapig kizárólag szoptak.
2009. okt. 26. 15:10
 19/23 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem kamu kérdés...

Egyébként a "Az, hogy 100, meg 50 éve is felnőttek a babák(sőt még az őskorban is), pedig akkor még nem volt ez a tudományos "X ideig ne adjunk semmit, csak anyatejet"elv.Akkoriban is adtak mindenféle dolgokat az anyatej mellett is, amit csak lehetett.Ma ezt állítják az orvosok,holnap meg rájönnek, hogy tévedtek...Én erről ennyit gondolok." válaszhoz azt még hozzáfűzném, hogy nem mindegy, hogy pl 100 gyerekből 98 éri meg a felnőttkort, vagy 40...

2009. okt. 26. 15:23
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem biztos, hogy veszesen fogy a tejed, hanem inkabb jobban kiszopizza a babad. Konnyen ellenorizheted. Gyarapszik rendesen? Ha igen, akkor semmi gond. Ha meg nem, akkor adj neki tapszert. Az ilyen pici babak emeszto szervrendszere egyelore eleg fejletlen, az anyatejen es a tapszeren kivul mast meg nem nagyon tud megemeszteni, Arrol nem beszelve, hogy a belflorajat hazavagod neki.

2.Neki meg nem kell nasi, foleg nem repa meg alma, ami fogja a szekletet

3. Kizartnak tartom, hogy a mu tejpep jobban izlene egy ekkora gyereknek, mint az edesanyja teje, meg ha fagyasztott is. Azon kivul a tejpep meg rettenetesen nehez egy 2 honapos babanak. Gondolom azert adod neki, hogy ataludja az ejszakat. Ha ez igy van, akkor nagyon sajnalom a babad, hogy mar 2 honapos koraban a sajat igenyeidet az ove ele helyezed. El kell, hogy szomoritsalak, lesz olyan korszak, amikor azert fog ejjel ebredni, mert vandorol az agyikojaban, aztan meg a foga fog jonni. Es ezekkel a helyzetekkel mit fogsz kezdeni? Leszadalod nyugtatoval? (

Bocsi, kicsit szelsoseges otleteim vannak neha...)

4. Ha nem tudod novelni a tejed mennyiseget, akkor adj neki tapszert es vardd ki a 4 honapos kort a "felnott" kajakkal. A gyermeked erdekeben. Hogy ne legyen kesobb emesztoszervi gondja, hogy ne legyen allergias, hogy ne fajjon a pocakja, hogy tudjon kakilni.

Es ez itt a kisbetus resz: Sikerult nagyon diplomatikusnak maradnom. Kesz csoda...de a velemenyem azt hiszem benne van.

2009. okt. 26. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!