Vizet mikortól adtatok anyatejes babának?
5 hónapos a kislányom, még csak anyatejet eszik, a hozzátáplálást sem kezdtük el.
Vizet etetések között adnátok neki? Mennyit? Pohárból? Mikortól?
Ha csak és kizárólag anyatejes,akkor maximum ha hosszabb útra mentek,akkor ha lehetőség van,rendes pohárból itatnám. (elképesztő milyen ügyesen tudnak inni már a csecsemők is pohárból!) Ha nincs lehetőség,mert olyan helyen vagytok,akkor jól zárható csőröspohár jöhetne szóba. - de ez én vagyok.
Egyébként én még nem adnék neki vizet.
Anno, nyáron a nagy melegben,amikor úton voltunk,akkor a 3 hónaposomnak adtam neki vizet,két etetés közt,még cumisüvegből,majd 4 hónapos korában el kellett kezdeni a hozzá táplálást,akkortól minden nap,kapott 5 hónapos koráig cumis üvegből vizet,vagy babateát,ritkán gyümi levet, 5 hónapos kora után csőrös pohárból ivott.
A második lányunk nyári baba,neki a hozzá táplálás elkezdésével adtam vizet,eleinte cumisüvegből,majd ő is fél éves kora előtt kicsivel csőröspoharazott- bár Ő 11 hónapos koráig lusta volt megfogni és inni,nekem kellett itatni :-).
Ha nem muszáj,akkor ne adj neki vizet,csak anyatejet- Bár ezt csak és kizárólag Te döntheted el!
Jó babázást!!!
Ha kizárólag anyatejes és sűrűn szopizik, akkor főleg most télen nem szükséges adni. Mi is kb. ennyi idősek voltunk télen, és egy korty vizet nem kapott igaz 2-3-4 óránként cicizett.
Én nem itatnám vízzel.
1 naposan már a kórházban is kapott. Aztán itthon csak alkalmanként. Nyáron többször, mert szomjas volt, sírt, ha csak tejet kapott, szeret nagyon inni. :) Iszik pohárból is és cumisüvegből is.
Mostmár 7 hónapos, mivel már nem szopizik, többször iszik vizet.
Ha nem igényli, ne adj neki, elég az anyatej bőven, főleg hogy már nincs olyan nagy meleg.
6 hósan leghamarabb!Felesleges addig ha csak anyatejes!
Majd mikor elkezded a hozzátápit minden kan
alas után kínáld meg pohárból vízzel!Így megszokja azt is hogy evés után iszunk!
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Nagyon hasznosak! :)
A kérdés azért merült fel bennem, mert éjszaka az utóbbi hetekben egyre gyakrabban kel fel. Az első 3-4 hónapban csak 1x, most meg van hogy 3x-4x is, és nem szeretném, ha rászokna pusztán kedvtelésből az éjszakai kajálásra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!