Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák adnátok tanácsot? Mi...

Anyukák adnátok tanácsot? Mi történt a kislányommal?

Figyelt kérdés
16 hónapos a lányom, egészen 1 éves koráig nagyon jó evő volt, mindent megevett. Aztán betöltötte a 12 hónapot és minden felborult. Azóta nagyon rosszul eszik, sőt az utobbi 1-2 hónap még rosszabb lett. Egész nap nem akar enni. Reggelire megiszik kb. 2-2,5 dl tejet, tízóraira egy kis gyümölcsöt és ennyi. Utána már egész nap nem akar enni. Ebédre úgy kell pár falatot bele tuszkolnom, de van mikor összezárja a száját és egy falatot sem eszik. Uzsonnára megint nem akar semmit enni, megint kín szenvedés az evés. Vacsorát játszva kell vele megetetni, de van mikor az sem használ. Nem hiszem el hogy egész nap nem éhes! Orvosnak már említettem, vérképet néztek neki, minden érték tökéletes. Az orvos szerint azért nem akar enni, mert a saját gondolataival van elfoglalva (na ilyet még nem hallottam). Anyós meg mindig azt mondogatja, hogy jaj most ilyen melegben ne akarjam hogy egyen, most a foga miatt nem eszik. De mindig nem foghatom valamire hogy most miért nem eszik. Amikor nem fogzott és nem volt meleg akkor miért nem evett?? Anyós mindig azt mondja rá kell hagyni ha nem eszik, adjak inkább valami nasit neki akkor, mert az is valami ha azt megeszi. Ha teletömném nasival, akkor szerintem még ennyit sem enne. A legrosszabb hogy a párom is elkezdte amit az anyja mond. Mindig azt mondja ne idegeskedjek, nem baj ha nem eszik. Egyébként szépen fejlődik, mert 15 hónaposan 11kg 20dkg volt. De szerintem akkor sem normális, hogy egész nap ne akarjon enni. Adnátok valami tanácsot mit csinálhatnék hogy jobban egyen?
2013. aug. 5. 08:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerintem 16 hónaposan 11 kg teljesen jó, lányom is ennyi és 2 éves. Tudom, hogy nehéz, de próbáld ne erőltetni, mert akkor később sem fogja tudni, mi elég neki és mi sok, az evést esetleg jutalomnak vagy büntetésnek fogja fel, játszma lehet belőle.

Inkább egyetek együtt, jó hangulatban, és ne aggódj, amíg a doki szerint minden rendben van.

2013. aug. 5. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!