Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adjatok tanácsot, már nem...

Adjatok tanácsot, már nem tudom, mit és hogy csináljak?!

Figyelt kérdés

Kislányom 8 hónapos, és szinte csak tápszert eszik.

Akármilyen szilárd étellel próbálkozom, nem kell neki. Se pépes, se darabos, semmi. Pontosabban megeszik 2-3 kiskanállal és annyi. Ezzel be is van fejezve az evés, és sír a tápszerért.

Mit csináljak, hogy egyen végre? Vagy egyszer csak megérik rá és elfogadja?

2013. júl. 17. 16:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia. Az én kislányom is 8 hónapos. És szinte ugyanez volt a mi problémánk is. Bármit csináltam, semmit nem volt hajlandó megenni. Nekem is inkább csak tápszert evett. Pár napja viszont végre elfogadja azt is amit készítek neki. Nem lehet, hogy nem vársz eleget két étkezés között, és azért nem akar enni? Sajnos, ha nem akar enni, akkor nem szabad erőltetni sem. Hidd el,hogy előbb-utóbb átkattan benne valami és ő is fog enni. Mióta táplálsz hozzá? MInt említettem nekem sem egyszerű, de a gyümölcsöket nagyon szereti, és mindenbe rakok neki mert csak így hajlandó enni. Miket adsz neki?
2013. júl. 17. 17:10
 2/5 A kérdező kommentje:

3 hónapja kezdtük a hozzátáplálást. 6 hónapos koráig inkább csak kóstolgatott. Volt egy kb. 2 hetes időszak (6-6 és fél hónapos kora között), amikor nagyon szépen elkezdett enni, gyorsan haladtunk, ki is váltottunk 2 étkezést, tízóraira gyümölcsöt, ebédre főzeléket evett, szép adagokat és utána már nem is kért tápszert. Mint írtam, ez gyönyörűen ment 2 hétig. Aztán persze bezavart a fogzás, az elmúlt másfél hónapban 4 foga jött ki. A negyedik foga 5 napja bújt ki. Azt hittem, hogy most végre elkezd megint szépen enni, de nem. A tápszer persze csúszik.

Amúgy már sok mindent eszik (pontosabban evett).

Alma, barack, banán, körte, szilva, répa, sütőtök, krumpli, zöldborsó, zöldbab, cukkini, gesztenye, rizs, csirkehús. Most hirtelen ennyi jut eszembe.

Ezeket mind próbáltam teljesen pürésítve, folyósabban, pépesebben, darabosan, gyümölccsel keverve, anélkül. Hetente 1-2 alkalommal megeszik 100-120 grammot is, ha olyan kedve van, de inkább csak pár kanállal. Ma pl. hiába kínáltam bármivel, még csak ki se nyitotta a száját. Pedig éhes volt, mert a tápszert rögtön elfogadta. 3,5-4 óránként eszik.

Kedves első válaszoló, a te babád egyik napról a másikra hirtelen elfogadta a szilárdat? Mert akkor még van remény...

2013. júl. 17. 17:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Olyan érdekes amit írsz, mert ugyanezek velünk is megtörténtek. Ahogy olvasom, akkor már próbáltál minden lehetséges dolgot. Én ezt a fogzásnak tudnám be a helyedben, de lehet a meleg miatt is. Azt mondom, hogy ne erőltesd, persze könnyű ezt mondani tudom, mert nekem is volt minden bajom amikor már mindent kipróbáltam és semmi sem jött be. Fel is hagytam azzal, hogy nagyon akarjam azt, hogy egyen végre, beletörödtem, mondván, úgysem lesz ez örökké így, és ha a tejcsi kell neki, hát Istenem, legalább azt egyen ha mást nem. Nekünk is most jön a 4. foga felül, mindent a szájába vesz, de azért nem panaszkodom mert eszik is. Szóval persze, hogy van remény. Egyébként azt is mondják, hogy ne akard annyira, mert ettől feszült leszel és ezt ő is megérzi, szóval hagyd rá, tudja ő, hogy mikor mi kell neki, persze ettől te még nem leszel boldogabb. De azért azt mondom, hogy próbálkozz minden nap, és add neki csak azokat, amikről hellyel közzel tudod, hogy szereti, vagy szívesen megette anno, hátha. Vacak dolog ez a fog, de légy türelemmel, nem fog pépeset enni örökké, és tápszeren sem fog felnőni. :) Apropó, nem próbáltál még neki abból enni adni amit magatoknak főzöl, mert nekem mostanában minden falatot kinéz a számból és szinte a szemével kéri, hogy adjak egy kicsit?. Babakekszet is szoktam neki adni, csak úgy a kezébe és elrágcsálja, lehet nem eszi meg, de az ínyének jót tesz. :) Amúgy nem tudom, hogy miért fogadja el mostanság a kajcsit, de én ennek csak örülök. Szóval kitartás!!!
2013. júl. 17. 17:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Na, azt az egyet még nem próbáltam, hogy abból adjak neki, amit én is eszek, de holnap ki fogom próbálni. Akkor ülök majd le enni, ha nagyjából itt van az etetési idő. Majd olyan dolgokat teszek a tányéromra, amit ő is megehet, hátha megjön az étvágya. Egyébként ő is kinézi a kaját a szánkból, néha-néha adok is egy picike falatot neki a miénkből, és azt tényleg megeszi. Remélem,ez lesz a megoldás. Na majd holnap meglátjuk.

Köszönöm a válaszodat, és nem akarok kárörvendő lenni, azért jó olvasni, hogy nem csak én kínlódok a hozzátáplálással. :)

2013. júl. 17. 17:51
 5/5 anonim ***** válasza:
nincs mit, ezzel én is így szoktam lenni...jó tudni, hogy nem csak én szenvedek vele :D :D
2013. júl. 18. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!