Adjatok tanácsot, már nem tudom, mit és hogy csináljak?!
Kislányom 8 hónapos, és szinte csak tápszert eszik.
Akármilyen szilárd étellel próbálkozom, nem kell neki. Se pépes, se darabos, semmi. Pontosabban megeszik 2-3 kiskanállal és annyi. Ezzel be is van fejezve az evés, és sír a tápszerért.
Mit csináljak, hogy egyen végre? Vagy egyszer csak megérik rá és elfogadja?
3 hónapja kezdtük a hozzátáplálást. 6 hónapos koráig inkább csak kóstolgatott. Volt egy kb. 2 hetes időszak (6-6 és fél hónapos kora között), amikor nagyon szépen elkezdett enni, gyorsan haladtunk, ki is váltottunk 2 étkezést, tízóraira gyümölcsöt, ebédre főzeléket evett, szép adagokat és utána már nem is kért tápszert. Mint írtam, ez gyönyörűen ment 2 hétig. Aztán persze bezavart a fogzás, az elmúlt másfél hónapban 4 foga jött ki. A negyedik foga 5 napja bújt ki. Azt hittem, hogy most végre elkezd megint szépen enni, de nem. A tápszer persze csúszik.
Amúgy már sok mindent eszik (pontosabban evett).
Alma, barack, banán, körte, szilva, répa, sütőtök, krumpli, zöldborsó, zöldbab, cukkini, gesztenye, rizs, csirkehús. Most hirtelen ennyi jut eszembe.
Ezeket mind próbáltam teljesen pürésítve, folyósabban, pépesebben, darabosan, gyümölccsel keverve, anélkül. Hetente 1-2 alkalommal megeszik 100-120 grammot is, ha olyan kedve van, de inkább csak pár kanállal. Ma pl. hiába kínáltam bármivel, még csak ki se nyitotta a száját. Pedig éhes volt, mert a tápszert rögtön elfogadta. 3,5-4 óránként eszik.
Kedves első válaszoló, a te babád egyik napról a másikra hirtelen elfogadta a szilárdat? Mert akkor még van remény...
Na, azt az egyet még nem próbáltam, hogy abból adjak neki, amit én is eszek, de holnap ki fogom próbálni. Akkor ülök majd le enni, ha nagyjából itt van az etetési idő. Majd olyan dolgokat teszek a tányéromra, amit ő is megehet, hátha megjön az étvágya. Egyébként ő is kinézi a kaját a szánkból, néha-néha adok is egy picike falatot neki a miénkből, és azt tényleg megeszi. Remélem,ez lesz a megoldás. Na majd holnap meglátjuk.
Köszönöm a válaszodat, és nem akarok kárörvendő lenni, azért jó olvasni, hogy nem csak én kínlódok a hozzátáplálással. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!