3 hetes beszoktatás,2 éves kisfiammal, fizetős bölcsibe, csak ebédig. Adjatok tanácsot, hogyan tovább?
Csináld kitartóan a beszoktatást előbb-utóbb beérik a dolog.
Vagy a másik lehetőség ,hogy nem adod most még bölcsibe ,hanem megvárjátok az ovis kort .
Feltétlenül szükséges már most közösségbe adni ,ha ilyen nehezen válik el tőled ?
Szerintem túl lassan haladtok.
Az ember azt hiszi nem lehet egy gyereket a mély vízbe dobni, miközben sokszor épp az hozza meg az eredményt!
Addig húzzátok, amíg teljesen hozzászokik, hogy a bölcsiben ott vagy, és nem is lesz el másképp.
Itt a cél, hogy megszokja az ottlétet nélküled. De ha ott vagy, ha sírással eléri, hogy megjelensz, akkor nem is fog ezen változtatni!
Bocs Anyuci, de most te állj a sarkadra, és hagyd ott. Előtte mondd el, hogy vissza fogsz jönni, tudasd, hogy minden rendben, de hagyd hogy leszakadjon rólad!
Az elválás mindkettőtöknek nehéz, de az a legrosszabb, ha a szülő szakad el nehezen. Akkor a gyerektől sem lehet elvárni, hogy könnyen kezelje.
Pedig szuper ügyesek ezek a kicsik, és ha hagyják őket, meg is szokják az új helyzetet. Alkalmazkodóbbak, mint a felnőttek!
Kedves Kérdező! Ha folyamatosan ott vagy vele (már 3 hete),akkor nem fog beszokni. Igenis muszáj a "sarkadra állni", és bármennyire fáj is neked, otthagyni. Tudom, hogy nehéz az elválás, de ha bölcsibe akarod adni, másképpen nem megy.
Nálunk 2 hét volt a beszoktatás, és a következőképpen zajlott: 1. és 2. nap 1-2 óra és végig vele voltam. 3, nap már kiküldtek, 4-5 nap már ott is reggelizett és ebédelt. A második héten már ott aludt. Az enyém is sírdogált, az első alkalommal kb. fél órát (később kevesebbet), de a gondozónők meg tudták nyugtatni.
A leírásod alapján a gondozónők sem állnak a helyzet magaslatán. Szerintem nekik ezt tudni kellene kezelni.
Az elválást csak "drasztikus" megoldással tudod segíteni: hagyd ott. Persze előtte mondd el neki, hogy vissza fogsz jönni érte, de most el kell menned, mert dolgod van. Aztán egy ölelés, puszi, és gyorsan távozni.
Az óvodában egyébként ugyanez lenne, de ott nincs ennyi beszoktatási idő. Ha viszont a bölcsit megszokja, utána az óvoda már nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!