A bárányhimlő elleni védőoltás benne van az ingyenes kötelezőekbe, vagy nekünk kell fizetni érte ha kérjük? És mennyit ha saját fizetős? Mikor kell beadatni a picinek?
Fizetős. Lányom két hete kapta meg az elsőt, a másodikat
nem adatom be neki, a gyerekorvossal egyetértésben.
Az első adag 9500 forint körül volt. Lányom 20 hónaposan
kapta.
Én pont ezért adattam be csak az első adagot.
Így enyhébb lefolyású lesz, kevésbé várhatóak szövődmények,
de el fogja kapni más gyerekektől.
Én nagyon félek a bárányhimlőtől, mert nem kaptam el amikor kicsi voltam. Régóta gondolkozom, hogy beadassam-e a lányomnak. Egyelőre az ára visszatart.
Amúgy azt hiszem 1 éves kor után bármikor beadathatod.
Fizetős,mi most voltunk a 15hós oltáson és akkor kérdezte a doktornő,hogy kérjük-e,mert akkor kiírja receptre.8500Ft körül van egy adag,2x kell oltani vele.Jövő hónapban kapja meg a lányom az első adagot.
Kérdeztem a gyerekorvost,hogy lányoknál nem jobb-e ha inkább elkapja és átesik rajta,mintha később felnőttként kapná el és azt mondta,hogy ami veszélyes felnőttként az a rózsahimlő.
A bárányhimlő elleni oltásnak javasolja a beadását mivel sokszor párosul tüdőgyulladással,durva kiütésekkel,így az oltás által kisebb a szövődmények kialakulásának esélye és enyhébb lefolyású maga a betegség is ha mégis elkapná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!