Anyukák adnátok tanácsot? Mi történt a kislányommal?
Mit próbálsz adni neki? Még mindig külön főzöl neki, bébiételt kap?
AZ én kisebbik lányom 10-11 hónapos korától már nem volt hajlandó megenni semmi babaételt, csak a felnőtt kaja kellett neki. :) Lehet, hogy a tiéd is már vágyna az érdekesebb, karakteresebb ízekre.
Ha ez sem segít, akkor egy kicsit lazíts, eszik amennyit eszik, lehet, hogy pont azért dacol, mert érzi rajtad, hogy teljesen rágörcsöltél a dologra.
Te szoktad etetni, vagy hagyod, hogy maga kanalazzon?
Egyébként abban igaza van anyósodnak, hogy ne erőltesd, mert attól biztos, hogy rosszabb lesz.
(Első voltam)
Evés közben az ő kezében is van kanál, és "kanalaz", és közben én is etetem. Egyébként elég szépen elkezdett kanállal enni, de mostanában csak játszik vele, nem eszik.
EGyébként anyós felfogását inkább hagyjuk, mert ő inkább tele tömné édessséggel, csak valamit egyen!
A fiamnál is vannak hasonló időszakok, ilyenkor rendszeresen ki is borulok. Nálunk az jött be, hogy játszani nem hagyom a kajával, ha látom, hogy csak turkál benne, rászólok, hogy vagy eszik, vagy elveszem. Aztán amikor már emelem el előle a tányért, általában már lecsúszik 1-2 falat. Etetőszékben eszik, vagy sima széken? Nálunk az is hozott változást, hogy az asztalhoz ültettük. A nasit nem javaslom, nálunk az lett a vége, hogy csak krémtúrót, kekszet, meg túrórudit akart enni, 1 hét kőkemény munka, meg rengeteg üvöltés árán lehetett csak visszaszoktatni a normális kajára. Ha nagyon aggódsz, gasztroenterológus biztos tud segíteni, de szerintem szép súlyban van a lányod, nem hiszem, hogy gond lenne. Talán tényleg jobban érdekli a külvilág, mint a kaja.
Még valami, ezért most tuti meg is leszek kövezve, de végszükség esetén, mi szoktuk azt csinálni, hogy kapcsolunk neki valami mesét, és azt nézi, közben, amíg nem figyel, kanalazom bele a kaját.
Lányom egyéves és 6.5 kilo. Igen, annyi. Eszik mindent, csak nem nagy mennyiségeket. Csak egyedül hajlandó enni 8 hónapos kora óta, akkortól is csak darabosat, amit ő maga meg tud enni, tehát a táplálóbb kaják mint a tejpép, sinlac, főzelék kiesnek. Cicizik még kb. 2szer egy nap.
Mindenen túl vagyunk, gasztro, vérkép... Minden tökéletes nála. Mi is ilyenek voltunk a férjemmel, általános iskoláig alig ettünk valamit. Anyám nem tudta mitől hízok, mert csak akkor ettem mikor apám hazajött este, vele ettem 4-5 katona ételt.
Tehát minden gyerek más, ha kivizsgáltátok, jó lett a vérkép szerintem ne aggódj.
Egyébként én sem adnék neki nasit, csak hogy egyen valamit. Baromásg szerintem...
Kínáld többször, esetleg könnyű kajákkal. Tésztát husival szeretik a gyerekek.
Kitartás! Mást nem tudok mondani.
Igen, az is jó. Etetőszékben eszik?
Szerintem az fontos, hogy együtt egyetek. Ha játszik vele, elveszem, de ott ül és vár, amíg mi befejezzük. Már megszokta. Néha inkább mégis elkezd enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!