Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kerlek nyugtassatok meg ujra,...

Kerlek nyugtassatok meg ujra, mert nem tudok mit kezdeni a helyzettel! En reagalom tul?

Figyelt kérdés
Volt itt egy regebbi kerdesem: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_.. Akkor sokan segitettek es mondtak hogy nem lesz baja a joghurtot. Most fustolt virslit adtak a 8 honaposomnak. En mar nem tudom hogy hogyan kerjem meg oket, mert folyamatosan semmibe veszik a kereseimet. Most peldaul kozoltek hogy miert ne adhatnanak azt a gyereknek amit akarnak es nem lett baja tole meg olyan aranyosan ette. Hogy ertessem meg veluk hogy en vagyok az anyja, hadd en dontsem el mit ehet?
2013. júl. 22. 09:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát állj szépen a lábadra most!Ha az én fiaimnak valaki olyat ad-adott amit én nem akartam nem tette zsebre amit utána mondtam neki,most ott tarunk meg kérdezik szabad -e és ha azt mondom NEM nem is adnak nekik.

Diót adott volna 1,5 éves kora előtt bármelyik fiamnak azt hiszem nem mentünk volna többet hozzájuk,mert az allergia felnőtt korba is elő jöhet egy ilyen butaság miatt.

2013. júl. 22. 10:42
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mond meg nekik, hogy nem engeded el velük a babát, mert nem alkalmazkodnak a döntéseidhez. Nincs más megoldás, akkor talán átgondolják.
2013. júl. 22. 11:05
 13/22 anonim ***** válasza:

Két dolog közül választanék:

1. nem vihetik el a gyereket

2. azt mondanám nekik, hogy rosszul lett tőle. Csúnya dolog a hazugság, de az már durva amit csinálnak.

2013. júl. 22. 11:23
 14/22 anonim ***** válasza:

Nekem anyukám csinálja pont ugyanezt, anyós mindig mindent megkérdez és úgy csinál, ahogy én szeretném.

Naszóval anyuval már 2x mentünk kiabálásba ilyen miatt, hogy azt adta, vagy akarta, amit én nem.

Már én is ott tartottam, hogy akkor köszönöm, nem vigyázhat a lányomra, de apu miatt csak nem vonom meg tőlük a babázást.

Én próbáltam szép szóval is, az sem hatott. És szerintem nem is értünk a végére, tuti lesznek még emiatt harcok.

És igen, nem azzal van a baj, hogy valamit adni akar neki, hanem azzal, hogy nem kérdezi meg vagy direkt odaad valamit, amit Te nem szeretnél. Nincs hozzá joga, hogy máshogy döntsön, mint amit Te mondasz.

Sajnállak és megértelek, remélem megoldódik mindkettőnknél a helyzet

2013. júl. 22. 11:33
 15/22 anonim ***** válasza:
Igen, abba igazad van, hogy ez nem jó dolog, hogy a te kifejezett kérésed ellenére adják amit adnak, de kicsit te is engedhetnél, mert amiket ők adnak, az korántsem rossz dolog, miért félted ennyire a más kajáktól? Ne aggódj már ezen, semmi baja nem lesz annak a gyereknek.
2013. júl. 22. 12:28
 16/22 anonim ***** válasza:
31%
Már ne is haragudjatok de a virsli tele van mindenféle adalékanyaggal! Akkor legalább egészséges dolgokat adnának neki, nem ilyen szarokat!
2013. júl. 22. 12:48
 17/22 anonim ***** válasza:
Szerintem az a fő gond, hogy nem veled együtt, hanem ellened nevelik. Valószínűleg nem lesz baj a virsli miatt, de ez fog később oda vezetni, hogy itt egy süti ebéd előtt, el ne mondd anyának -tehát szembeállítanak, ahelyett, hogy együttműködnének. Ezt próbáld elmondani nekik, hogy te együtt, nem pedig egymás ellen szeretnéd nevelni a gyereket, ezért szeretnél abban is közös nevezőt, hogy mit ehet, mit szabad megtennie, stb.
2013. júl. 22. 13:05
 18/22 anonim ***** válasza:

Én vállalom, hogy ilyen szempontból egy merev ember vagyok, de ha az anyósom ezt csinálná, akkor nem hagynám vele a gyerekemet! Kész! Nem magyarázkodni kell neki, meg vigyázni a lelkivilágára, hanem megértetni vele, hogy az anya felelőssége.

Nálunk ebből volt vita, de nem engedtem, és persze én vagyok a bunkó, de nem érdekel. Ne hagyd magad, mert te fogod a rövidebbet húzni, ha nem állsz a sarkadra!

2013. júl. 22. 13:16
 19/22 anonim ***** válasza:

Most őszinte legyek? Nem akarlak bántani de ha ilyen kis "árvalány" hozzáállásod van akkor mit vársz? Ha az Én Anyósom (akivel mellesleg nagyon jóban vagyok) ilyeneket adott volna a BELEEGYEZÉSEM NÉLKÜL a gyerekemnek, hát nem álltam volna jót magamért. Te meg ide irogatod a kérdéseidet, mintha mi befolyásolhatnánk az Anyósodat.

Tök egyszerű: TE vagy az Anyja, nem Ő. Ha ilyeneket ad neki egész egyszerűen mondd meg neki, hogy nem szívesen bízod Rá, mert Te ilyen dolgokat (orvos, védönő tanácsára) még nem akarsz neki adni, félsz hogy elrontja a gyomrát stb.

Ennyire legyél már "felnőtt" bakker.....

2013. júl. 22. 13:33
 20/22 A kérdező kommentje:
Ne ertsetek felre volt mar ebbol vita, a szep szobol nem ertettek volt kiabalas is parom is osszeveszett veluk megis csinaljak ezert kertem tanacsot. Mivel kulfoldon elunk csak ok vannak itt mint csalad es nem akarom hogy a lanyom nagyszulok nelkul legyen. De ugy latszik tenyleg drasztikusnak kell lennunk.
2013. júl. 22. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!