Mikor kúszik leghamarabb egy baba? Ez annak nevezhető? Félek, mert szerintem ez nagyon korai. Nyugtassatok meg légyszíves!
Ne idegeskedj rajta! Neki mos megy, nagyon ügyes kis srác :)
Minden babának más a mozgásfejlődése, és minden baba tudja ösztönösen, hogy mi a jó neki. Ha nem lehetne még, nakkor nem csinálná :)
Valamilyen szinten ez is kúszás, de ez nem arra megy ki, hogy a mozgássla valamit elérjen, csak nem találja helyét az ágyban, éber alvó, fájhat a hasa stb...
Nekem ketteském volt ilyen, már újszülött korában képes volt az ágy másik felébe átmocorogni magát, de nem tudatosan, hanem mert fészkalódott.
A kúszás 7 hós körül alakul ki, de 5-6 hósan már elkezdheti, de mindenképpen elöbb a forgolodás kezdödik el.
Ez csak olyan álkúszás, az én lányom 1,5 hónapos korától totál bejárta az ágyat álmában. Én sem tudtam mi ez, de azt mondta a védőnőnk, hogy ezt minden baba csinálja.
Az enyémlány amúgy tök normál ütemben fejlődött utána, 4 hónaposan fordult át hasra, 5 hónaposan hátra, 8 hónaposan kúszott, 9 hónaposan mászott-állt, 10 hónaposan lépegetett, és most lesz egy éves, és még mindig a kapaszkodva lépegetés megy.
Látod, nem lett egy extrém mozgásfejlődésű gyerek, pedig 6 hetesen egyik éjjel letettem normál irányba, és 180 fokkal elforogva, az ágy másik sarkában találtam rá. Pedig még az éjszakát is átaludta. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!