Kerlek nyugtassatok meg ujra, mert nem tudok mit kezdeni a helyzettel! En reagalom tul?
Semmi baja nem lesz tőle.
Szerintem ilyen esetben nem árt valami kegyes hazugság, pl. hogy a gyerekorvos azt mondta, hogy nem ehet ezt vagy azt. Talán erre jobban hallgatnak, mint rád, aki "csak" anyuka. :(
Szerintem nem reagálod túl, mert nem csak az a lényeg, hogy olyat adnak neki, amit te nem adnál, hanem hogy ki is oktatnak, és hiába kéred meg, hogy ne adjanak ilyeneket neki, mégis megteszik!
Ebben az esetben szerintem is a férjednek kellene megbeszélni a szüleivel, hogy ok, felnőtt ő is, stb, de most rajtatok a sor, hogy gyereket neveljetek és ti így szeretnétek, és szeretnétek, ha tiszteletben tartanák. Meg lehet ezt kulturáltan beszélni, sértődés nélkül és intelligens emberek erre azt mondják, hogy ok, akkor legközelebb nem adnunk neki ilyeneket. Reméljük, ők is ilyenek... :)
A másik, hogy ez olyankor történik, amikor vigyáznak rá? Ez milyen gyakran történik meg, tehát heti, napi szinten? Mert mondjuk ha minden kötél szakad azt is lehet mondani, hogy akkor köszöntitek szépen, és nem kértek a felvigyázásból. Vagy ha odaviszed, akkor viszed a kis elemózsiáját és megmondod, hogy szeretnéd, ha ezt kapna, babajughurtot, pudingot, stb.
Egyébként tényleg nem lesz baja,ha néha eszik ilyeneket, de virslit meg hasonlókat még én sem adtam a lányomnak, mert vannak jóval egészségesebb és minőségibb alternatívák ezekre...pedig már 1 éves múlt a lányom...
Szóval én sem örülnék megetetnék vele, de nyilván pár alkalomtól nem lesz semmi baja. De szerintem nem is ez a lényeg ebben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!