Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kerlek nyugtassatok meg ujra,...

Kerlek nyugtassatok meg ujra, mert nem tudok mit kezdeni a helyzettel! En reagalom tul?

Figyelt kérdés
Volt itt egy regebbi kerdesem: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_.. Akkor sokan segitettek es mondtak hogy nem lesz baja a joghurtot. Most fustolt virslit adtak a 8 honaposomnak. En mar nem tudom hogy hogyan kerjem meg oket, mert folyamatosan semmibe veszik a kereseimet. Most peldaul kozoltek hogy miert ne adhatnanak azt a gyereknek amit akarnak es nem lett baja tole meg olyan aranyosan ette. Hogy ertessem meg veluk hogy en vagyok az anyja, hadd en dontsem el mit ehet?
2013. júl. 22. 09:59
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baja nem lesz tőle.

Szerintem ilyen esetben nem árt valami kegyes hazugság, pl. hogy a gyerekorvos azt mondta, hogy nem ehet ezt vagy azt. Talán erre jobban hallgatnak, mint rád, aki "csak" anyuka. :(

2013. júl. 22. 10:04
 2/22 anonim ***** válasza:
17%
Nem lehet, hogy túlreagálod egy kicsit? Felneveltek már egy-két gyereket. Nem biztos, hogy a nagykönyvbe leírt dolgok a jók.
2013. júl. 22. 10:11
 3/22 anonim ***** válasza:
74%
Kedves 2-es! Szerintem nem az a baj, hogy ők tudják, a kérdező meg nem, hanem az, hogy felülbírálják az ő anyai döntéseit!
2013. júl. 22. 10:15
 4/22 anonim ***** válasza:
80%
8hónapos mindent ehet már tojáson és tejen kivül...Lányom 7hós korától joghurtot és krémtúrót eszik,ugyanis csak este eszik tápszert,akkor se hajalndó már megenni 150nél többet,mikor régebben 270-300t evett.Igy nekünk messze nem volt meg a tejalap még a reggeli tejpéppel sem,ezért kapott tejterméket.Nem kell mindent túldramatizálni szerintem.Nyilván málnát meg ezeket nem adnak neki,de max vigyél egy hozzátáplálási táblázatot nekik...
2013. júl. 22. 10:16
 5/22 anonim ***** válasza:
Joghurtot ehet nyugodtan és virslit is.Ami jólesik és szívesen eszi eheti.A tej az amit effektív nem ajánlanak 1 éves kor alatt.Meg a mogyoró,dió és a méz.Esetleg a tojás fehérje.Ezeken kívül elméletileg ehet mindent.Ja,nem hurka kolbászra gondoltam!Ebben csak az a rossz hogy mi anyák szeretnénk kipróbálni nem e érzékeny valamire a gyermekünk.Pl nyilván nem egy doboz joghurttal kezdünk csak egy-lét kanállal.Ha minden rendben akkor lehet nagyobb adagot.És ez mindennel így van.Így javasolják a bevezetést és mindig csak 1 új dologgal.Ha valamire érzékeny akkor ne keljen találgatni mitől.A párodnak kellene ezt elmagyaráznia az édesanyjának.Hátha rá hallgat.
2013. júl. 22. 10:16
 6/22 A kérdező kommentje:
Tudom hogy felneveltek egy gyereket es nem lesz nagy baja tole, de mar elore latom a jovomet ahol en leszek a gonosz anyuka aki semmit nem enged amit a meno nagymamaek igen. Azt hiszem ezekkel a keresekkel nem teszek rosszat a lanyomnak, nem is lehetetlenek miert kell folyamatosan eLlenem dolgozni?? :s
2013. júl. 22. 10:19
 7/22 A kérdező kommentje:
Az adott etelek kozt volt mar epres palacsinta, tejbegriz es csokis dios suti. Tenyleg nem akarom tulreagalni igazabol eszi mar amit mi ha olyat fozok de ezek pont olyan dolgok amik szerintem jocskan raernek:s
2013. júl. 22. 10:24
 8/22 Ananke ***** válasza:
100%
Nekem még meg sem született a babám /25hetes vagyok/,de anyósom mondta,hogy majd csak babavizet ihat,meg majd azt eszi amit ő ad neki.Na itt eldurrant az agyam,és megmondtam.A gyerek azt fog inni és enni amit én mondok.Pont ezt a szitut nem akarom amibe te vagy.Mert nem az a baj ha adnak neki,beszélje meg veled!De ne bíráljanak már felül téged!!!
2013. júl. 22. 10:29
 9/22 anonim ***** válasza:

Szerintem nem reagálod túl, mert nem csak az a lényeg, hogy olyat adnak neki, amit te nem adnál, hanem hogy ki is oktatnak, és hiába kéred meg, hogy ne adjanak ilyeneket neki, mégis megteszik!

Ebben az esetben szerintem is a férjednek kellene megbeszélni a szüleivel, hogy ok, felnőtt ő is, stb, de most rajtatok a sor, hogy gyereket neveljetek és ti így szeretnétek, és szeretnétek, ha tiszteletben tartanák. Meg lehet ezt kulturáltan beszélni, sértődés nélkül és intelligens emberek erre azt mondják, hogy ok, akkor legközelebb nem adnunk neki ilyeneket. Reméljük, ők is ilyenek... :)

A másik, hogy ez olyankor történik, amikor vigyáznak rá? Ez milyen gyakran történik meg, tehát heti, napi szinten? Mert mondjuk ha minden kötél szakad azt is lehet mondani, hogy akkor köszöntitek szépen, és nem kértek a felvigyázásból. Vagy ha odaviszed, akkor viszed a kis elemózsiáját és megmondod, hogy szeretnéd, ha ezt kapna, babajughurtot, pudingot, stb.

Egyébként tényleg nem lesz baja,ha néha eszik ilyeneket, de virslit meg hasonlókat még én sem adtam a lányomnak, mert vannak jóval egészségesebb és minőségibb alternatívák ezekre...pedig már 1 éves múlt a lányom...

Szóval én sem örülnék megetetnék vele, de nyilván pár alkalomtól nem lesz semmi baja. De szerintem nem is ez a lényeg ebben...

2013. júl. 22. 10:35
 10/22 A kérdező kommentje:
Kb hetente egy delutant vigyaznak ra mikor hogy kerik. Mindig viszek neki uzsit altalaban haza is viszem utana :s
2013. júl. 22. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!