Másnak is van hasonlo gondja az anyossal a babával kapcsolatban?
Hát igen, az anyósok elég erőszakosak tudnak lenni és mindent túlzásba visznek. Az én anyósom is ilyen. HA megmondom a véleményemet, akkor meg felkapja a vizet és duzzog. De nem érdekel, pár nap és leketyeg. Meg kell hogy mondjam neki, hogy 23 fokban nem kell a gyerekre 2 pléd, hogy NE KAPJA FEL HA SÍR ( ezt már ezerszer mondtuk ), és oké hogy fürdéskor meleg kell hogy legyen a szobában, de nem szauna!Szóval az anyósok már csak ilyenek. Meg kell mondani nekik hogy mi a helyzet, az unokájuk érdekében úgyis tudomásul fogják venni, előbb vagy utóbb.
Szerintem jól tetted.
én is ugyanezt tettem volna, mint te!!!
ha többször, szépen mondod, miért nem érti meg?? a te gyereked, te tudod, mi a jó neki, akármilyen okoshak és tapasztaltnak hiszi magát!
anyósom és akárki kezéből kiveszem, ha okoskodik, és nem úgy bánik a babával, ahogy én kérem - még nagyon picike, fél éves, ráérnek majd akkor egyedül babázni, mikor nagyobb lesz
Szerintem anyósodék voltak túl erőszakosak. Megértem, hogy szerették volna fürdetni, meg ilyenek, de az anya kérését illik tiszteletben tartani.
Nálunk is előfordult már hasonló affér. Családi ünnepségen voltunk egy étteremben, a fiam szépen aludt a babakocsiban. Mondtam az anyósoméknak, hogy hagyják békén, csak nézzék, különben nyűgös lesz, és nem fogunk vele bírni. Erre persze hogy kivették a babakocsiból, és kézről-kézre járt a rokonságban. Ők is azzal jöttek, hogy messziről utaztak ide, és olyan ritkán látják.
Legalább a baba érdekeit tartanák szem előtt!
Nehéz megítélni, hogy kinek van igaza.
Egyrészt én megértelek, hisz nekem is itt a babám, és én is úgy érzem, én tudom legjobban, hogy mi a jó neki.
Másrészt viszont, ha pár órára ott mered hagyni a babát anyósodra, akkor igazán meghagyhattad volna neki az élményt, hogy ő fürdetheti a manót.
Lehet, hogy csak azért sírt a baba, mert te ideges voltál.
Mondom, nagyon nehéz igazságot tenni.
Az elkényeztetés meg nem ilyenből van, és nem ilyen piciknél.
Szia,
én ugyan úgy kiszedtem volna a kezéből a gyereket, ahogy Te tetted.
Lehet ezt szépen és indulatok nélkül is bevezetni, ha pl azt mondja az anyósod, hogy 'szabad e megfürdetnem', vagy segíthetek-e? kissé erőszakos lehet a hölgy, ráadásul ez a babán csattan, hiszen ordított szegényke. Gondolom mert érzékelte, hogy mindketten idegesek vagytok.
Persze hogy anyás lesz a gyerek, hiszen a nap 24 órájának minden percét vele töltöd. Oké, más kezébe is lehet adni, nálunk is sokszor fürdette meg pl anyukám, apukám, de ha akármi baja van a gyereknek, hova máshova forduljon, mint az anyukájához. Ettől még nem lesz mimóza, nem kényezteted el.
Szerintem beszéljétek meg a problémát, nehogy jobban elharapódzon... a férjeddel is.Remélem sikerül!
Nem most 6 hetes, most màr féléves, csak azt mondtam, hogy 6 hetes volt, amikor logott a fje, mert anyosom nem tartotta, és tobbszor i sszolni kellett..
Ja, lehet, hogy akkor kezdodott, hogy kialakult bennem egy bizalomhiàny vele szemben..màr az elejétol kezdve nyomatja a jo tanàcsait, amik nekem sosem tetszettek-ne aludjak az elején sem a gyerekkel egy szobàban, aztàn; adjak neki tàpszert, pedig tele voltam tejjel, stb...és arra hivatkozva, hogy 3 gyereket szult, nagy kegyesen osztogatja a tanàcsait, amiket én nagyon nyomakodonak érzek..és a férjem nem àl mellém és a dontéseim mellé..csak megjegyzem, anyosom nem is szoptatta egyik gyerekét sem, és màr 3 hetes korukban visszament dolgozni, màsra bizta a gyereket..de azért mindent jobban tud, àààà...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!