Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Macskát hogyan lehet összeszok...

Macskát hogyan lehet összeszoktatni újszülöttel?

Figyelt kérdés
Kérek segítséget! 3 hét múlva születik meg a babánk és most lett kész a gyermekágy. Bekentük a szélét macskariasztóval, de a macskánk beleugrik. 7 kg a macska....szerintem ez életveszélyes így. Volt valakinek hasonló problémája? Elvertem a macskát, amikor belement, el is spurizott, de órák múlva visszament :( elajándékozni, elaltatni nem szeretnénk....más ötlet?

2013. júl. 12. 22:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
A mi cicánk úgy kerülte a babát eleinte, mint a pestist. Csak a kezemben szagolgatta meg. Amikor mászni kezdett, a riválist látta benne, amikortól meg tudta szépen simogatni, meg is szerették egymást. Biztos nem minden cica egyforma, hallgattam én is eleget, hogy majd ráfekszik és megöli... Amíg a baba hangosabb addig sztem inkább félni fog tőle.
2013. júl. 13. 07:30
 12/26 anonim ***** válasza:
80%

Barátnőméknél is volt cica, ki volt tiltva abból a szobából ahol a baba volt. Egy idő után már meg sem próbált bemenni (természetesen éjszakára be volt csukva az ajtó, de ők is abban a szobában aludtak, szóval a baba nem egyedül volt bent).

Mást is ismerek, ahol cica is volt és kisbaba is, tény, hogy nagyon nagyon oda kell figyelni!!!

És ne üsd a cicát, mert annak semmi értelme, szegénynek fogalma nincs, hogy miért kapta :(.

És most nem akarok párhuzamot vonni, hogy aki így bánik egy állattal...

2013. júl. 13. 08:16
 13/26 anonim ***** válasza:

12. vagyok. a "kedves" kérdezőtől ezt a levelet kaptam privátban:

"Miért kell ilyen előítéletesnek lenned? Az ilyen vakon (mert ugye az ember leírja, hogy elkapta a macskáját, mert betojtam a félelemtől, mi lesz, ha akkor is belemászik a kiságyba, ha a pici is ott lesz)

előítéletes emberektől tart itt az ország ...ahol. Leírok egy kérdést és jössz egy "barátnőm kizárta a macskát" példával. Az állat családtag, akit csak úgy nem zárunk ki, mert lelkibeteg lesz. Próbáljuk megnevelni így-vagy úgy....Téged sajnos nem neveltek meg, mert feleslegesen vauztál bele olyanba, amihez testközelből semmi közöd. Ha majd rád jön a frász, hogy a háziállatod beugrott a gyerekágyba és átfut az agyadon a méreg megnézném mit csinálsz. De persze az ilyen embernek se kutyája se macskája...de inkább adja az ég, hogy gyereke ne legyen, mert még a végén - merő jóindulatból és szeretetből - a pincébe zárná. Mert az nevelés és nem verés :) ugye? Nos, voltak hasznosabb ötletek a barátnődéknél...."

Köszönöm szépen! Legközelebb is megpróbálok hasznos tanácsot adni, hátha ilyen kedvesen meghálálják.

2013. júl. 14. 09:00
 14/26 A kérdező kommentje:
Jaj Sheherezádé.....szakadj már le rólam. A hazugságokkal, hogy tegnap óta neked is van macskád, gyereked.....aki beleugrott a babakocsiba :) most már mindened van, csak agyad nincs....
2013. júl. 14. 12:06
 15/26 A kérdező kommentje:

A többi komoly válaszolónak küldeném (akinek valóban van macskája és gyereke is :D ) a macskánk helyzete megoldódott. Mivel speciálisan a műanyag borítású pelenkázó érdekelte az ágy tetején...kapott egyet. Azóta le sem száll róla...és ott maradhat :) Nyáron kiszoktatjuk a kertbe, télre meg már egy súlycsoportban lesznek a babóval.....de addigra bízom az előző hozzászólókban, akik tapasztalták már, hogy nem szereti a babákat :)

Seherezádé kérlek ne vakkancs butaságokat, valótlan dolgokat a kommentemhez! Megköszönöm!

2013. júl. 14. 12:20
 16/26 anonim ***** válasza:
Kedves tiferet1 (kérdező), nem fogok lesüllyedni a szintedre, a veled való kommunikációt befejeztem, és letiltottam a privát üzeneteidet.
2013. júl. 14. 12:31
 17/26 anonim ***** válasza:

A macskák valóban szeretik a neylonos dolgokat. Zacskó, pelenkázó, táska.

Én sem szeretném kizárni, vagy bezárni a szobába egyedül, de,mert elég kegyetlen megoldás. Ha házatok van nem rossz megoldás!

Ha megoldottátok, akkor nincs vita több. De tény, hogy egy macskát nehéz nevelni, szép szóval lehetetlen. Állatorvostól még lehet ötleteket venni.

2013. júl. 14. 13:27
 18/26 anonim ***** válasza:

Kérdező, te mekkora bunkó vagy!

A 12-esnek teljesen igaza van.

Egy aranyhalat sem bíznék rád, nemhogy egy gyereket, mert akkora tapló vagy.

Valaki normálisan válaszol neked, te meg ilyeneket írsz, szégyellheted magad.

Pont az ilyennek nem való gyerek mint te vagy!

2013. júl. 14. 13:36
 19/26 anonim ***** válasza:
huhh mi van itt :) végigolvastam az értekezéseket. A kérdező nem aggódott éppen a gyermekéért? Ezért feltett ide egy kérdést. Valaki válaszolt valamit, feltételezte, hogy a gyermekét is üti, erre a kérdező kérdőre vonta privátban. Nos anyaként , állatbarátként mondhatom, hogy én bizony csaptam már a kedvencem popsijára, szégyen, vagy nem. Mellesleg a veszekedős válaszoló és az utolsó hozzászóló minden bizonnyal ugyanaz :) és igaza lehet a kérdezőnek, valóban gyermektelenek. Különben egy aggódó anyára nem mondanának ilyet. Nos, majd mindenki megtudja, ha lesz gyermeke lesz.
2013. júl. 14. 13:52
 20/26 anonim ***** válasza:
40%
Én azonnal elajándékoztam a cicámat, amint megtudtam, hogy várandós vagyok. Nem mertem kockáztatni. Kis másfél szobás lakásban nem lehet kizárni az egyik szobából. Depressziós lett. Ennek 6 éve már. Akkor a döntésemet támogatta a védőnőm. Pedig szerettem a cicám.
2013. júl. 14. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!