Macskát hogyan lehet összeszoktatni újszülöttel?
A macska nem hülye, ha a kiságyban fekszik egy baba, tudni fogja, és nem fog ráfeküdni, szvsz.
De persze jobb félni, mint megijedni. A mi macskánknál bevált, hogy erélyesen rászóltunk, minden alkalommal (ez fontos), amikor próbálkozott volna (nem kisbabával kellett "összeszoktatni", hanem egy törött szárnyú galambbal). Hamar megtanulta, hogy nem szabad. A lényeg az, hogy akkor szóljatok rá, ijesszétek el (vízipisztoly is jó :)), amikor éppen azt csinálja, amit nem kéne. Ha utólag megveritek, azzal nem értek el semmit, mert nem érti, hogy miért kapta.
Ha mégse megy a dolog, én keresnék a helyetekben egy ideiglenes gazdát a macseknak, nálam is volt egy (ott is kisbaba miatt aggódtak), fizették a költségeket (macskaeledel, alom stb.), amíg én gondoskodtam róla.
"Védőnő, orvos ezt megengedi??????"
Azért kicsit vicces, hogy egy macska láttán mindenki gyámügyért kiált, az agárdi kisfiút meg nyugodtan halálra éheztették a szülei, és a gyermekbántalmazás látenciája is óriási.
Szia! Én is féltem ettöl... 10 éves a cicus, szóba sem jöhetett, hogy megváljunk töle. Eleinte érdekelte a kiságy, szerintem bele is ugrott, ha nem láttuk (még nem volt meg a baba), de aztán felraktam a rácsvédöket és így nem akart belemenni, mert nem látott bele. Nem ugrik fel/be oda ahol nem látja, mi vár rá. :-)
Most már négy hónapos a baba, sosem ugrott be hozzá. Nálunk úgy van, hogy mellettem van a kiságy és felébrednék, ha rajtam keresztül be akarna ugrani.
De egyre kevésbé tartom esélyesnek, ugyanis fél a babától. :-)
Az elején hagytam, h megszagolja, szemügyre vegye, aztán határozottan elküldtem, ha a közelébe akart menni.
De most már nem is akar, ha sír a baba, menekül... már tart töle.
Egyébként a vizipisztolyos dolog jó ötlet, na meg mindig erélyesen rászólni.
Ami még eszembe jutott: az én macskám nagyon fél a zörgö, csörgö szatyroktol, ha raktam volna be a kiságyba és ö ráugrik, biztos h menekült volna és többet nem is próbálkozott volna. Tegyél be olyasmit amíg nincs baba amitöl fél, pl. kiskádban vizet, ilyesmit, a lényeg, h ne tudja elkerülni ha beugrik!
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!