Mit gondoltok ezekről a keresztnevekről? Nektek melyikek tetszenek, és melyek azok a nevek, amik nem?
Figyelt kérdés
Lány nevek: Bella, Gemma (Dzsemma), Hanna, Jázmin, Roxána, Mirabella, Liliána, Klarissza, Káren (becézve esetleg Kárá)és a Ketrin is tetszik még.
Fiú nevek: Dominik, Edvárd, Viliem, Jeremi (Dzseremi), Noel, Richárd (Ricsárd), Jonatán (Dzsoneten). Utóbbi név beceneve a Jace (Csész), ami nekem nagyon tetszik. De érdekelne a ti véleményetek is. Bár ezeknek a neveknek jó része angol változatában jobban mutat leírva, de csak így anyakönyveztethetőek.
2013. jún. 19. 21:04
31/35 A kérdező kommentje:
letette a magyar állampolgársági vizsgát, tehát hivatalosan magyar állampolgár.
2013. jún. 20. 22:23
33/35 anonim válasza:
Na most akkor tisztázzuk: A férjednek angol vezetékneve van. A gyerekeitek is ezt kapják majd. Akkor hiába magyar állampolgár a férjed, a gyerekek kaphatják nem fonetikusan is leirva. Nem mellesleg max kettős állampolgár a férjed!!!!
34/35 A kérdező kommentje:
igen, ez így van, kettős állampolgár. De a gyerekeknek szeretnénk magyar és angol nevet is adni. De jelenleg vitában állunk a szüleinkkel. Mert az én szüleim azt akarják, h csak magyar nevük legyen a gyerekeknek. De nekem és a férjemnek nem sok magyar név tetszik, azért van olyan sok fonetikus hangzású név felsorolva a kérdésemben. Azok angolul ugyebár szebbek, de végül lehet h csak maradnak a magyarosított nevek, az angol változatok helyett. Én csupán csak a véleményetekre voltam kíváncsi, h nektek melyik magyar vagy magyarosított nevek tetszenek, vagy éppen melyik, amelyik nagyon nem. A zárójelben azért írtam le a neveket úgy ,ahogy, mert végül bármelyik nevek mellett döntsünk is, mi úgy fogjuk ejteni a nevüket, ahogy a zárójelben leírtam.
2013. jún. 21. 17:29
35/35 anonim válasza:
Jó: Bella, Hanna, Jázmin
Még jó lehet: Roxána, Liliána, Klarissza
Nem jó: Gemma (Emma?), Mirabella (Mira vagy Bella külön jó), Káren (javaslat: Karina), Ketrin (javaslat: Katalin)
Jó: Dominik, Richárd
Még jó lehet: Edvárd (Eduárdként szebb), Jonatán
Nem jó: Viliem (inkább Vilmos), Jeremi, Noel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!