Mit gondoltok erről? Ti sem adtok 3 éves korig tejet a babátoknak?
Hát az én lányom 1 éves korától kapja a tejet, mert egyszerűen nem hajlandó elfogadni sem a tápszert sem ezeket a hiper-szuper tejitalokat. Nem volt más választás, maradt a bolti tej.
Elore lesszogezem, hogy nem olvastam vegig a cikket, de:
A lanyom ket eves lesz es tejitalt kap. O tapszeres volt vegig, igy nala nem volt gond, hogy elfogadja vagy sem.
Kap tejet is muzlihez, magaban, kakaoval. Viszont tejital helyett egyaltalan nem adnam neki.
Ezek a "tejek" csak elmennek kamionnal a tehen elott, kozuk nincs egymashoz.
A taperteke siralmas, meg ha tokeletes egy ember taplalkozasa mellette.
Az én lányom is tápszeres volt 2 hónapos korától, mégis 10 hónaposan már gyötrelem volt a tápszerrel etetni. Nagynehezen kihúztuk 1 éves koráig. Akkor kipróbáltam a tejitalokat (több félét is), de csak pénzkidobás volt, ahogy a szájához ért kiköpte. Hiába akartam én annyira itatni vele. Valóban több vitamin van benne, mint a bolti "tejben", de mit csináljak ha csak ezt issza meg.
Most olyan rosszat tettem akkor a lányommal?
Megkérdeztem a védőnőt erről a 3 éves korhatárról, de azt mondta, hogy egy éves kora előtt nem kaphat tejet, utána meg attól függ, hogy volt-e a családban allergiás, tejre érzékeny, stb. Tehát nem olyan mereven szigorúan kell ezt venni. Amúgy a hozzátáplálás mindig változik. Pár év múlva lehet hogy azt mondják majd, hogy nem szabad a tejjel 3 éves korig várni (így volt a gluténnel is).
Most nem azért, de mi is kaptunk anno tejet.
Igaz akkor az emberek még nem ettek annyi szemetet mint ma, és a tej az valóban tej volt, nem pedig egy agyontartósított fehér lötty.
En sem olvastam el amit belinkeltel de szerintem nevetseges 3 eves korig varni.
Epp a napokban olvastam(ha mar tapertekekrol beszelunk) a legjobb az anyatej,majd a pasztorizalatlan nyers tehentej,azutan a bolti tej es legutolso vagyis a legroszabb a tapszer!!.
Mindket gyereknel koran vezettem be igy mikor abbahagytam a szoptatast tejet ittak. A nagyobbik 13 honapos volt,a kicsi 1 eves mikor tejre valtottunk. Minden heten friss tejet kapok hazhoz,megbizhato forrasbol.
Az, hogy 1 éves korig ne adjunk tehéntejet, az azért van, mert még fejlődnie kell a gyomruknak, nem tudnak úgy emészteni, mint később, és a tejben vannak olyan anyagok, amit egy pici babának nehéz lenne vagy nem is tudna megemészteni, illetve ott van az allergia.
Viszont 1 éves kor után kifejlődik a gyomruk és ha nincs allergiás reakció a tejre, akkor a többi már mind csak azért van, hogy a tápszer és tejitalgyártóknak is legyen miből megélni.
1 éves korban vezettem be amúgy én is a fiamnak a tehéntejet.
Szia!
3,5 éves kisfiam 1 éves korától tejet kap, 6 hónapos korától volt tapszeres, én így tartom jónak( férjem is). Lányom juliusban lesz egy éves és onnantól ő is tejet fog kapni! Ha lehetne beszerezni hazi tehén vagy kecske tejet én vennék, de a mi környékünkön lehetetlen, szerintem hivatva is jobb mint a bolti! Nálunk a védőnő és a gyerekorvos is 1 éves statuszon mondta, hogy kaphat tejet!
Nem olvastam el a cikket, de én 2 éves kor alatt nem adtam a lányomnak se, a fiamnak se fogok. Szeretik a tápszert. :)
Attól, hogy a tiéd nem issza, még nem biztos, hogy rosszabb, mint a tej. Gondolom, ha nem szeretnék az enyémek sem, én is kénytelen lennék tejet adni, ha egyik tápszer se jön be. De én szeretek a gyerekorvosra hallgatni ilyen esetekben, nem a "bezzeg ő már 1 évesen itta, mégse lett semmi baja"- dolgokban hiszek. Szerencsétek van, de ugyanígy van olyan, akinek nincs, és semmilyen tejféleséget nem ehet a gyerek, mert korán kapott tehéntejet. Örülj neki, hogy bírja, főleg ha nincs más választás!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!